Home > Clubbing > Clubbing Preview

CLUBBING PREVIEW

SNFCC SESSIONS
H σειρά μουσικών συναντήσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσιάζει τον Andrew Weatherall


Tα SNFCC Sessions, η σειρά μουσικών συναντήσεων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) με καλεσμένους από την παγκόσμια και εγχώρια μουσική σκηνή σε έναν συνδυασμό ανοιχτής συζήτησης και DJ set ή live performance, επιστρέφουν την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, 2019 στον Φάρο με τον Andrew Weatherall, έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της βρετανικής electronica.

Στις 20:00 θα ξεκινήσει η ανοιχτή συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Παναγιώτης Μένεγος και στις 21:00 το DJ set.

To 1991 o Andrew Weatherall έκατσε στην καρέκλα του παραγωγού και καθοδήγησε τους Primal Scream να παραδώσουν ένα από τα πιο καθοριστικά άλμπουμ στην ιστορία της βρετανικής pop, το θρυλικό Screamadelica. Ήταν ο δίσκος που κατάργησε τα όρια μεταξύ του ροκ και της χορευτικής μουσικής. O μουσικός τύπος της εποχής τον χαρακτήρισε “rave n’ roll” κι αποτελεί το πιο σύντομο βιογραφικό του Weatherall, ενός μουσικού που εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες επανεφεύρει διαρκώς τον εαυτό του μέσα από τις πολλαπλές του ιδιότητες.

Είναι ένας από τους πιο εκλεκτικούς DJs όλων των εποχών: με την ίδια άνεση που κάνει τους ανθρώπους να χορεύουν, μπορεί να τον ακούσετε σε ένα rockabilly ή dub set. Παράλληλα, αποτελεί και περιζήτητο remixer: τη δική του ιδιαίτερη προσέγγιση έχουν αναζητήσει καλλιτέχνες όπως οι Happy Mondays, Bjork, Siouxsie Sioux, The Orb, The Future Sound of London, New Order, Manic Street Preachers, My Bloody Valentine, Saint Etienne, James μεταξύ πολλών άλλων. Είναι ο παραγωγός που έχει αναδείξει ονόματα όπως η Beth Orton και οι Fuck Buttons κι έχει υπάρξει μέλος σχημάτων που είχαν πάντα κάτι διαφορετικό να πουν, όπως οι 2 Lone Swordsmen, Sabres of Paradise και, πιο πρόσφατα, Τhe Asphodells.

Μέσα σε όλα αυτά κυκλοφόρησε την πρώτη του σόλο δουλειά μόλις το 2006. Από τότε όμως προσθέτει σταθερά στον προσωπικό κατάλογό του, με τελευταίο του άλμπουμ το Qualia (2017) και 2 EPs την περσινή χρονιά.

Λάτρης της pop κουλτούρας, ο Andrew Weatherhall, ισχυρίζεται πως η ιστορία της pop μουσικής παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω της εσωτερικής δημοκρατίας που τη χαρακτηρίζει. Έχει δηλώσει, μάλιστα, πως το χιούμορ είναι το σημαντικότερο συστατικό της μουσικής ιδεολογίας του. Παράλληλα, όμως, είναι απολαυστικός συνομιλητής για μια σειρά από θέματα, ξεκινώντας από τη λογοτεχνία και την ποίηση και φτάνοντας μέχρι τη μόδα και τα εικαστικά και τον τρόπο που αναμειγνύονται στη νεανική κουλτούρα.

Το σημαντικότερο: ήταν εκεί - παίζοντας μάλιστα κεντρικό ρόλο - σχεδόν σε όλα τα μουσικά ρεύματα από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και ύστερα.

Τα SNFCC Sessions, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ανανεωμένη ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:
• To τρέχον ωράριο λειτουργίας είναι:
Πάρκο Σταύρος Νιάρχος:
Δευτέρα έως Πέμπτη: 06.00 – 22.00
Παρασκευή έως Κυριακή: 06.00 – 00.00
Αγορά, Φάρος: 06.00 – 00.00
Κέντρο Επισκεπτών: 09.00 - 22.00
• Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού-Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα.
• Εντός του ΚΠΙΣΝ λειτουργεί parking, χωρητικότητας 1000 θέσεων. Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για τον τιμοκατάλογο επισκεφθείτε το SNFCC.org.
• Στους χώρους του ΚΠΙΣΝ λειτουργούν σημεία εστίασης στην Αγορά, στο Κέντρο Επισκεπτών, στον Φάρο και στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
• Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi: SNFCC-FREE-WIFI.
• Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.
• Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια

Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
######ΠΑΡΚΟ «Σταύρος Νιάρχος»
Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
216 8091000

 

Περισσότερα θέματα


 • 6th DEATH DISCO
  Birthday Party

  Tα γενέθλια πέρα από μέρα χαράς, είναι και μέρα απολογισμού. Το Death Disco μέσα σε αυτή την έκτη χρονιά του, φιλοξένησε στη σκηνή του πάνω από 200 Ελληνικά και ξένα συγκροτήματα, υποδέχτηκε στα decks του μερικούς από τους καλύτερους DJs και διέθεσε τη μπάρα και το dancefloor σε αναρίθμητους φίλους... συνέχεια
 • GULLIVER
  Κάτι νέο γίνεται στη στοά της Κολοκοτρώνη

  Η ομάδα του Gulliver Athens Bar υποδέχεται το καλοκαίρι! Ο Chef Βασίλης Γεωγλέρης προτείνει το νέο τους Μenu και ο Head Bartender Νίκος Πούζμπουρης παρουσιάζει τη νέα summer cocktail list. Η γνωστή στοά της Κολοκοτρώνη πίσω από την παλιά Βουλή μεταμορφώθηκε σε μια καλοκαιρινή όαση στο κέντρο της Αθήνας. Από το... συνέχεια
 • SUMMER OF THE LEGENDS: JUNE 20ΤΗ - SEPTEMBER 20TH
  2019 @ CARIOCAS

  ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ JOSH MILAN - LOUIE VEGA - JOE CLAUSSELL - BRANT BJORK - PLANET OF ZEUS - TIMMY REGISFORD - PROJECT OCTAPUSSY AND MORE TBA 1998: Ένας θρύλος γεννιέται στην παραλία του Σχίνου εκεί ώπου βουτούν οι παρυφές των Γερανείων, 80 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Το CARIOCAS... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Clubbing

Clubfinder

Ποιος DJ παίζει πού;

Είδος μουσικής

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved