Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

26.04.2017

EN LEFKO FILM FESTIVAL
Συνέντευξη Τύπου


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 18 Απριλίου, η συνέντευξη Τύπου του νέου κινηματογραφικού Φεστιβάλ της πόλης, En Lefko Film Festival. Στον χώρο του Noel Etage στην Κολοκοτρώνη, οι συντελεστές του Φεστιβάλ υποδέχτηκαν δημοσιογράφους και κριτικούς κινηματογράφου για μια σύντομη και περιεκτική παρουσίαση του προγράμματος του ανοιξιάτικου φεστιβάλ της Αθήνας που σηκώνει αυλαία την Τετάρτη, 26 Απριλίου.

Οι Σάκης Τσιτομενέας (Καλλιτεχνικός Διευθυντής), Εύα Μπουντούρη (Συντονίστρια Έργου), Κώστας Σαμαράς (Υπεύθυνος Προγράμματος), και Ορέστης Πλακιάς (New Media Manager), ανέπτυξαν τη λογική του En Lefko Film Festival, και τον στόχο του να γίνει μια πλατφόρμα που θα καταργήσει πολλές διαχωριστικές γραμμές: αυτές μεταξύ κινηματογραφικών ειδών, καθώς κι εκείνες μεταξύ διαφόρων τρόπων έκφρασης, καλλιτεχνικής δημιουργίας και ψυχαγωγίας. Το En Lefko Film Festival δεν θα είναι «άλλο ένα» φεστιβάλ, αλλά «ένα άλλο» φεστιβάλ, το οποίο παράλληλα με το πρόγραμμα προβολών του θα προσφέρει διαδραστικές και βιωματικές ολοκληρωμένες εμπειρίες στην Αθήνα, από τον En Lefko 87.7, έναν ραδιοφωνικό σταθμό που ήταν και είναι πρωτοπόρος.

Η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε με μια σύντομη παρουσίαση του κάθε τμήματος του Φεστιβάλ και με μικρή αναφορά στις 54 ταινίες, καθώς και των pop up events και parties που εμπλουτίζουν το επταήμερο πρόγραμμά του. Από το τμήμα Red Carpet με πρεμιέρες πολυαναμενόμενων αλλά και καλά κρυμμένων κινηματογραφικών παραγωγών χωρίς διανομή στην Ελλάδα, μέχρι το Under the Radar, με πρώτες δουλειές μικρών ακόμα δημιουργών που το En Lefko Film Festival διάλεξε προσεκτικά και σας παρουσιάζει με αγάπη, και οι οποίες διαγωνίζονται για το βραβείο κοινού, με έπαθλο 5.000€. Από το On Air, το διαγωνιστικό τμήμα μουσικών ντοκιμαντέρ με χρηματικό έπαθλο 2.000€, το οποίο θα απονείμει η ειδική επιτροπή του En Lefko 87.7, μέχρι τα καλτ Midnight Thrills για τους εραστές του τρόμου και των B Movies. Από το αφιέρωμα σε έναν από τους πιο αναγνωρισμένους σκηνοθέτες των τελευταίων ετών, Ντενί Βιλνέβ, με τις τρεις πρώτες ταινίες της καριέρας του, μέχρι τις επετειακές προβολές του θρυλικού «Σαμουράι» του Ζαν Πιερ Μελβίλ, του κινηματογραφικού ορόσημου της disco «Πυρετός το Σαββατόβραδο» ανήμερα Πρωτομαγιά, καθώς και του κλασικού «Μπόνι και Κλάιντ», στο μάλλον αγαπημένο pop up event της φετινής διοργάνωσης, το drive-in cinema πάνω στον Λυκαβηττό! Και τέλος η ομάδα του Φεστιβάλ παρουσίασε δυο ακόμη πρωτοπορίες για τα ελληνικά δεδομένα, το Small Screen on Big Screen, ένα τμήμα αφιερωμένο στο «νέο σινεμά» -τη μικρή οθόνη- με προβολές παλιών και νέων τηλεοπτικών δουλειών που αξίζει να (ξανά)ανακαλύψει κανείς μέσα σε σκοτεινή αίθουσα, αλλά και το τμήμα Get Creative By Cutty Sark που μας παρακινεί να αποτυπώσουμε τις πιο κινηματογραφικές, ανεξερεύνητες γωνιές της πόλης στην κινητή μας συσκευή και να τις ανεβάσουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα hash-tags #getcreative & #cuttypaizei, για να κερδίσουμε δώρα αξίας μέχρι 3.000€. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο elff.gr.

_______________________________

ΝΕΑ

Δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους || Έναρξη προπώλησης En Lefko Film Festival

Από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το En Lefko Film Festival επιθυμώντας να υποστηρίξει τον κινηματογράφο και να προσφέρει ψυχαγωγία προς όλο το κοινωνικο-οικονομικό φάσμα των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της πρωτεύουσας, προτείνει το καλό σινεμά ως αντίδοτο στην οικονομική ανασφάλεια και διανέμει 500 δωρεάν εισιτήρια για ανέργους, σε επιλεγμένες προβολές του Φεστιβάλ. Πληροφορίες για τα δωρεάν εισιτήρια αλλά και για την προπώληση εισιτηρίων και καρτών του Φεστιβάλ, στο δελτίο Τύπου που επισυνάπτεται.

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved