Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

25.07.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣ «ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ»
Στις 24 και 25, Ιουλίου, 2017


Η Εθνική Λυρική Σκηνή στοχεύοντας στην εξέλιξη, επιμόρφωση και προετοιμασία νέων καλλιτεχνών προσφέρει το πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας», ετήσιας διάρκειας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα μιας επαγγελματικής πορείας.

Στις 24 και 25, Ιουλίου, 2017 και ώρα 11:00 θα γίνει ακρόαση στις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Αίθουσα δοκιμών χορωδίας) όπου οι υποψήφιοι/-ες θα πρέπει να παρουσιάσουν:

• Μια άρια της επιλογής τους, σε Ιταλική γλώσσα, κατά προτίμηση της περιόδου 1750-1850

• Μια άρια από την όπερα του Μ. Καλομοίρη Το δαχτυλίδι της μάνας ανάλογα με τη φωνή τους

• Μια άρια σύγχρονου ρεπερτορίου όπερας (Μεταγενέστερη του 1940)

• Ένα κείμενο (μονόλογο ή ποίημα) σε ελληνική γλώσσα

• Ένα σύντομο μουσικό κείμενο κατ’ επιλογήν της επιτροπής, το οποίο θα εκτελεστεί a prima vista.

Οι υποψήφιοι θα έχουν και μια σύντομη συζήτηση – συνέντευξη με την επιτροπή.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τους υποψηφίους θα αποτελείται από τους: Γ. Κουμεντάκη, Β. Παπαβασιλείου, Ang. Cavallaro, Βαγγ. Χατζησίμο, Σοφ. Κυανίδου, Μιχ. Παπαπέτρου, Δημ. Γιάκα.

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται στους σπουδαστές δωρεάν και θα περιλαμβάνει:

- Σεμινάριο Υποκριτικής 3μηνης διάρκειας (Βασ. Παπαβασιλείου)

- Σεμινάριο προετοιμασίας ρόλων 2μηνης διάρκειας (Ang. Cavallaro)

- Σεμινάριο ερμηνείας Γαλλικής Όπερας και mélodie (Τασ. Χριστογιαννόπουλος)

- Σεμινάριο ερμηνείας Όπερας (Δημ. Τηλιακός)

- Σεμινάριο σύγχρονου μουσικού θεάτρου και Ιστορία θεάτρου-όπερας (Αγγ. Καθαρίου)

- Μαθήματα κινησιολογίας (Λίλα Ζαφειροπούλου)

Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε συναυλίες και σε έως και τρείς παραγωγές όπερας και μουσικού θεάτρου αποκλειστικά με σπουδαστές. Για την συμπλήρωση των διανομών μπορεί να χρησιμοποιηθούν και αποφοιτήσαντες από το Στούντιο της όπερας των περασμένων ετών.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει φωνητική και ερμηνευτική επίβλεψη και προετοιμασία των σπουδαστών από τους: Βαγγ. Χατζησίμο, Σοφ. Κυανίδου και Μιχ. Παπαπέτρου, ο οποίος θα έχει και τη μουσική διεύθυνση των παραγωγών.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

• Τίτλος σπουδών (Δίπλωμα Τραγουδιού)

• Τα ακριβή στοιχεία των αποσπασμάτων που θα ερμηνεύσουν (δεσμευτικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν συνοδό – πιανίστα από την ΕΛΣ, παρακαλούνται να υποβάλουν και τις πάρτες των κομματιών που θα ερμηνεύσουν.

• Σύντομο βιογραφικό.

• Θα συνεκτιμηθεί η γνώση ξένων γλωσσών.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν έως την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 14.00 είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση protocol@nationalopera.gr είτε στο Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 176 74, όροφος 5Α.

Η επιτροπή θα ανακοινώσει μόνο τους επιλεγέντες υποψηφίους και δεν έχει υποχρέωση να ανακοινώσει οτιδήποτε άλλο σχετικό με τον τρόπο επιλογής.

 

Περισσότερα θέματα


 • DANCE LIKE YOU MEAN IT
  New Single Release by Max The Sax

  O αγαπημένος του Ελληνικού κοινού Max the Sax, ένα εκρηκτικό μείγμα funk και rock star καλλιτέχνη που πάντα εντυπωσιάζει με τις δυναμικές του εμφανίσεις, σας προσκαλεί να φορέσετε τα χορευτικά σας παπούτσια κι έχει σκοπό να σας κάνει να χορέψετε μέχρι τελικής πτώσεως με το πρώτο του solo single με... συνέχεια
 • GAGARIN GIMME SHELTER FILM FESTIVAL
  "Lo Sound Desert"

  Δεκαπέντε χρόνια μετά την πραγματοποίηση του πρώτου Gimme Shelter Festival και την έναρξη του Gagarin 205, το φεστιβάλ επιστρέφει σε μια επετειακή έκδοση συνεχίζοντας το όραμα και το όνειρο του Νίκου Τριανταφυλλίδη, ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του. Το Gagarin 205 μετατρέπεται σε κινηματογράφο για δώδεκα Δευτέρες από τον Οκτώβριο ως... συνέχεια
 • MAGICO GUITAR TRIO
  Στο ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟ

  Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουν ότι ο δήμος Χαλανδρίου φιλοξενεί το Μagico Guitar Trio στις χειμερινές πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Το Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 στο Αετοπούλειο πολιτιστικό κέντρο δήμου Χαλανδρίου θα ακουστούν μελωδίες rock, jazz, παραδοσιακού αλλά και κλασσικού ρεπερτορίου με μία ξεχωριστή κιθαριστική προσέγγιση. Είσοδος: Ελεύθερη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χαλανδρίου... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ
  «Η απογοήτευση είναι η μεγαλύτερη πλάνη»

  Θα απολαύσουμε τη Σία Κοσκινά και το «Endless Love» στο El Covento del Arte στις 27 Νοεμβρίου καλύπτοντας την μουσική απόσταση ανάμεσα στο Broadway και τη Νέα Ορλεάνη, σε δύο βραδιές που θα έχουν και τα μπέργκερ τους, τις μπίρες, και τα Αμερικάνικα κρασιά τους. Athens24.gr: Σία το βιογραφικό σου είναι... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved