Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

25.07.2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣ «ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ»
Στις 24 και 25, Ιουλίου, 2017


Η Εθνική Λυρική Σκηνή στοχεύοντας στην εξέλιξη, επιμόρφωση και προετοιμασία νέων καλλιτεχνών προσφέρει το πρόγραμμα «Οι Νέοι της Όπερας», ετήσιας διάρκειας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες που έχουν συμπληρώσει τις σπουδές τους και βρίσκονται στα πρώτα βήματα μιας επαγγελματικής πορείας.

Στις 24 και 25, Ιουλίου, 2017 και ώρα 11:00 θα γίνει ακρόαση στις νέες εγκαταστάσεις της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Αίθουσα δοκιμών χορωδίας) όπου οι υποψήφιοι/-ες θα πρέπει να παρουσιάσουν:

• Μια άρια της επιλογής τους, σε Ιταλική γλώσσα, κατά προτίμηση της περιόδου 1750-1850

• Μια άρια από την όπερα του Μ. Καλομοίρη Το δαχτυλίδι της μάνας ανάλογα με τη φωνή τους

• Μια άρια σύγχρονου ρεπερτορίου όπερας (Μεταγενέστερη του 1940)

• Ένα κείμενο (μονόλογο ή ποίημα) σε ελληνική γλώσσα

• Ένα σύντομο μουσικό κείμενο κατ’ επιλογήν της επιτροπής, το οποίο θα εκτελεστεί a prima vista.

Οι υποψήφιοι θα έχουν και μια σύντομη συζήτηση – συνέντευξη με την επιτροπή.

Η επιτροπή που θα επιλέξει τους υποψηφίους θα αποτελείται από τους: Γ. Κουμεντάκη, Β. Παπαβασιλείου, Ang. Cavallaro, Βαγγ. Χατζησίμο, Σοφ. Κυανίδου, Μιχ. Παπαπέτρου, Δημ. Γιάκα.

Το πρόγραμμα θα προσφέρεται στους σπουδαστές δωρεάν και θα περιλαμβάνει:

- Σεμινάριο Υποκριτικής 3μηνης διάρκειας (Βασ. Παπαβασιλείου)

- Σεμινάριο προετοιμασίας ρόλων 2μηνης διάρκειας (Ang. Cavallaro)

- Σεμινάριο ερμηνείας Γαλλικής Όπερας και mélodie (Τασ. Χριστογιαννόπουλος)

- Σεμινάριο ερμηνείας Όπερας (Δημ. Τηλιακός)

- Σεμινάριο σύγχρονου μουσικού θεάτρου και Ιστορία θεάτρου-όπερας (Αγγ. Καθαρίου)

- Μαθήματα κινησιολογίας (Λίλα Ζαφειροπούλου)

Οι σπουδαστές θα λάβουν μέρος σε συναυλίες και σε έως και τρείς παραγωγές όπερας και μουσικού θεάτρου αποκλειστικά με σπουδαστές. Για την συμπλήρωση των διανομών μπορεί να χρησιμοποιηθούν και αποφοιτήσαντες από το Στούντιο της όπερας των περασμένων ετών.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα υπάρχει φωνητική και ερμηνευτική επίβλεψη και προετοιμασία των σπουδαστών από τους: Βαγγ. Χατζησίμο, Σοφ. Κυανίδου και Μιχ. Παπαπέτρου, ο οποίος θα έχει και τη μουσική διεύθυνση των παραγωγών.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι είναι:

• Τίτλος σπουδών (Δίπλωμα Τραγουδιού)

• Τα ακριβή στοιχεία των αποσπασμάτων που θα ερμηνεύσουν (δεσμευτικά). Σε περίπτωση που επιθυμούν συνοδό – πιανίστα από την ΕΛΣ, παρακαλούνται να υποβάλουν και τις πάρτες των κομματιών που θα ερμηνεύσουν.

• Σύντομο βιογραφικό.

• Θα συνεκτιμηθεί η γνώση ξένων γλωσσών.

Τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν έως την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 και ώρα 14.00 είτε ηλεκτρονικά στην διεύθυνση protocol@nationalopera.gr είτε στο Πρωτόκολλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 176 74, όροφος 5Α.

Η επιτροπή θα ανακοινώσει μόνο τους επιλεγέντες υποψηφίους και δεν έχει υποχρέωση να ανακοινώσει οτιδήποτε άλλο σχετικό με τον τρόπο επιλογής.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ: «ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΙΩΠΗ»
  Summer Tour 2017

  Παράλληλα με την έναρξη της καλοκαιρινής της περιοδείας, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη ετοίμασε το νέο της τραγούδι με τίτλο ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΙΩΠΗ σε στίχους του Φίλιππου Γράψα και μουσική του Σταύρου Σιόλα. Ένα υπέροχο, μελωδικό τραγούδι που σίγουρα θα γίνει η καλοκαιρινή μας εμμονή! Θα το ακούσετε, μαζί με άλλα, πολλά και αγαπημένα, σε... συνέχεια
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Ακρόαση Μονωδών για έργα Μάνου Χατζιδάκι

  Η Εθνική Λυρική Σκηνή διοργανώνει ακρόαση για την επιλογή μονωδών για τα έργα 'Η εποχή της Μελισσάνθης' και 'Ο Μεγάλος Ερωτικός του Μάνου Χατζιδάκι', που θα παρουσιαστούν από την ΕΛΣ κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 2017-2018 και 2018-2019 αντίστοιχα. Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 και Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 και... συνέχεια
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Αναβολή αυριανής Συναυλίας Μπάμπη Στόκα | Τεχνόπολη

  "Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αναβάλλεται η συναυλία του Μπάμπη Στόκα με τη Βίκυ Καρατζόγλου, που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή, 30 Ιουνίου στην Τεχνόπολη, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών και των ακραίων θερμοκρασιών που θα πλήξουν τις επόμενες ώρες τη χώρα. Η συναυλία θα μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία τον Σεπτέμβριο... συνέχεια
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Για την επιστροφή / ανταλλαγή των εισιτηρίων της 3ης μέρας του Release Athens

  Η ανακοίνωση της εταιρίας έχει ως εξής: "Όπως ανακοινώσαμε χθες, το management των Jamiroquai μας ενημέρωσε πως για λόγους υγείας ο Jay Kay δεν θα μπορέσει να εμφανιστεί στο Release Athens 2017. Με μεγάλη λύπη και σεβόμενοι το κοινό μας, είμαστε υποχρεωμένοι να ακυρώσουμε την 3η ημέρα του φεστιβάλ και να... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved