Home > Συναυλίες > Συναυλιακά Νέα

ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΑ ΝΕΑ

08.03.2018

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: AΡΤΕΜΙΣ ΜΑΤΑΦΙΑ
«Ανατριχιάζω με οτιδήποτε καλό μας έχουν κληροδοτήσει οι σπουδαίοι και βαθιά λαϊκοί Έλληνες συνθέτες και στιχουργοί»
Γνωρίσαμε την Άρτεμη στο EL Covento Del Arte όταν τραγούδησε live το τραγούδι της Μαρινέλλας «Άνοιξε πέτρα να διαβώ». Η φωνή της διαθέτει ένα χάρισμα μοναδικό που σε μαγεύει. Επιπλέον πρόκειται για μια νέα γυναίκα με ήθος, αξιοπρέπεια και υπόβαθρο καλλιτεχνικό αλλά και κοινωνικό.


Athens24.gr: Πότε ανακάλυψες πως η φωνή σου έχει μια ιδιαίτερη χροιά προκειμένου να την αξιοποιήσεις επαγγελματικά;

Άρτεμις Ματαφιά:
Έχει η φωνή μου μια ιδιαίτερη χροιά; Χαίρομαι αν ισχύει κάτι τέτοιο και ευχαριστώ πολύ! Αυτό που θυμάμαι σίγουρα καλά είναι η χρονική στιγμή που ανακάλυψα ότι μπορώ να τραγουδήσω.
Ήταν στη Θεσσαλονίκη πριν χρόνια, όπου, από μια συγκυρία λίγο περίεργη-είχα ξεμείνει από λεφτά- έψαχνα δουλειά, έτσι, απάντησα θετικά σε μια αγγελία που έψαχνε κοπέλα για ρεμπετάδικο. Πήγα, όπως καταλαβαίνεις, αλλά με περίμενε ένας πιανίστας για ακρόαση ενώ εγώ νόμιζα πως έψαχναν για γκαρσόνα!
Πολλοί συμφοιτητές μου τότε δούλευαν στο σέρβις μαγαζιών. Αυτοί όμως έψαχναν τραγουδίστρια! Ε, ντράπηκα να πω ότι είχα καταλάβει λάθος, έκατσα και…είπα ένα τραγούδι! Με πήραν κι από τότε δεν έχω πάψει να κάνω αυτήν τη δουλειά. Στην πορεία βέβαια, έκανα και σπουδές μουσικής αλλά έτσι ξεκίνησα. Κι ήταν ένα όνειρο!


Athens24.gr: Ποιός σε ανακάλυψε και πίστεψε πρώτος σε σένα;

Άρτεμις Ματαφιά:
Δε με έχει ανακαλύψει κάποιος ακόμα (γέλια).
Το ότι βρίσκομαι τόσα χρόνια και τραγουδώ και παίζω σε μουσικές παραστάσεις οφείλεται αρχικά σε μια σύμπτωση και στην πορεία σε μια επιμονή που είχα κι έχω να κάνω τη δουλειά που αγαπώ. Κατά καιρούς έχω προσπαθήσει να γνωρίσω δημιουργούς και να με «ανακαλύψουν» αλλά ο χαρακτήρας μου είναι κάπως αλλόκοτος:
Όποιοι γνωρίζω με θεωρούν, μάλλον, λίγο αφελή διότι έχω μια απεριόριστη ευγένεια και σεβασμό σ’ όσους γνωρίζω σε αυτόν τον χώρο, κάτι που στην εποχή μας θεωρείται βλακεία κι αδυναμία.
Θυμάμαι κάποτε στη Θεσσαλονίκη μια σπουδαία τραγουδίστρια που με είχε ακούσει κάπου να τραγουδώ, μου πρότεινε να με γνωρίσει στον συνθέτη-μαέστρο της. Ιδιαιτέρως γνωστό… Πήγα, έκατσα, ήμουν 19 χρονών. Με ρωτάει: «τραγουδάς καλά» ; «Δεν ξέρω μαέστρο», του απαντώ! «Αλλά τραγουδώ κι είναι υπέροχα»!
Άρχισε να φωνάζει , τί μου τη φέρατε αυτήν εδώ, ο πάσα ένας θέλει να τραγουδήσει,έλεος…Κι όλα αυτά χωρίς να με έχει ακούσει! Μια άλλη φορά πήγα σε έναν άλλο μαέστρο, στην Αθήνα πια, πασίγνωστο, με σύστησε κάποιος.. Πήγα, με άκουσε και μου είπε να αλλάξω δουλειά, πως είμαι φρικτή τραγουδίστρια. Σάς δίνω το λόγο μου αυτό μου είπε. Αντελήφθην μετά από κάποιες μέρες γιατί μου το είπε αυτό, δεν υπάρχει λόγος να σας πω όμως πιά νιώθω μια κάποια ικανοποίηση που ακόμα κάνω αυτή τη δουλειά χωρίς να με έχουν ανακαλύψει! Τρομερό!


Athens24.gr: Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που για σένα να αποτελεί καλός συμβουλάτορας στις επαγγελματικές σου αποφάσεις;

Άρτεμις Ματαφιά:
Δυστυχώς όχι, θα το ήθελα πολύ να υπήρχε…


Athens24.gr: Τί σε χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, τί ως τραγουδίστρια και τί ως ηθοποιό; Μπορείς να βάλεις σε ξεχωριστά «κουτάκια» τα συναισθήματά σου, τα προτερήματα και τα ελαττώματά σου ανάλογα με το τί ασχολείσαι ή όλα αυτά μαζί είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους και συνθέτουν την προσωπικότητα της Αρτέμιδος;

Άρτεμις Ματαφιά:
Ως άνθρωπο με χαρακτηρίζει η υπομονή, ως τραγουδίστρια η επιμονή κι ως ηθοποιό η παρατήρηση των ανθρώπων.Αυτά σε συνδυασμό με πολλά ελαττώματα αλλά κι ένα βασικό προτέρημα που έχω – βαθιά αγάπη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ- συνθέτουν την προσωπικότητά μου.


Athens24.gr: Τί σημαίνει για σένα το τραγούδι επαγγελματικά αλλά και προσωπικά;

Άρτεμις Ματαφιά:
Μέχρι τώρα, έχω περάσει τη μισή μου ζωή τραγουδώντας.Επαγγελματικά το τραγούδι όπως και κάθε άλλη δουλειά όταν πληρώνεται, είναι βιοπορισμός. Άλλοτε επαρκής, άλλοτε όχι και τόσο αλλά δεν υπάρχει σταθερότητα στη δουλειά αυτή. Προσωπικά, το τραγούδι είναι επιλογή.Δεν θα πω τα βαρύγδουπα τύπου «όταν είμαι στη σκηνή ζω, υπάρχω ,αναπνέω, κτλ»! Απλά το τραγούδι, ο χορός, και το θέατρο είναι καταστάσεις που με κάνουν πολύ χαρούμενη. Όταν δε, γίνονται και σε καλές συνθήκες, τότε πράγματι μπαίνεις σ’ έναν κόσμο τόσο υπέροχο που μπορείς να εκφραστείς και να δώσεις πάρα πολλά.


Athens24.gr: Υπάρχει κάποιο τραγούδι που όταν το ερμηνεύεις η καρδιά σου ταξιδεύει και το μυαλό σου γεμίζει όμορφες εικόνες και συναισθήματα;

Άρτεμις Ματαφιά:
Είναι τόσα μα τόσα πολλά τα τραγούδια που με συγκινούν και με εκφράζουν , το καθένα για διαφορετικό λόγο, που δυσκολεύομαι να απαντήσω με ένα ή δύο. Συνήθως ανατριχιάζω με οτιδήποτε καλό μας έχουν κληροδοτήσει οι σπουδαίοι και βαθιά λαϊκοί Έλληνες συνθέτες και στιχουργοί, όπως κι η μοναδική παραδοσιακή μουσική μας … Πολύ συχνά, επίσης, «ταξιδεύω» με τις υπέροχες μελωδίες του KeithJarrett και τις συνθέσεις του RyuichiSakamoto.Επίσης και με τα τραγούδια του Nick Cave.


Athens24.gr: Πώς ένιωσες όταν ερμήνευσες το τραγούδι: «Άνοιξε πέτρα να διαβώ»; Το γεγονός πως άπαντες σ’ επαίνεσαν και σε συνέκριναν με τη Μαρινέλλα είναι για κάποιους όνειρο ζωής. Θα θέλαμε τις σκέψεις σου.

Άρτεμις Ματαφιά:
Και ποιος δεν ανατριχιάζει ακούγοντας από την one and only Μαρινέλλα αυτό το υπέροχο τραγούδι των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου! Εντάξει, ότι θα το έλεγα κι εγώ σε παράσταση δεν ήταν κάτι που περίμενα! Είμαι πολύ χαρούμενη που θα το πω στη μοναδική παράσταση που ετοίμασε ο Γιώργος Βάλαρης «Γοργόνες και Μάγκες» και νιώθω ευγνώμων σε όσους με επαίνεσαν και πρωτίστως στον Γ. Βάλαρη διότι πια, το να σου δώσει ευκαιρία κάποιος που δεν σε γνωρίζει κι απλά σε ακούει, ε, είναι πολύ σπάνιο!


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr
 

Περισσότερα θέματα


 • RAISE YOUR VOICE FESTIVAL
  18 Νοεμβρίου, 2018

  Σε καλούμε να ενώσεις τη φωνή σου με τον Αλέξη Γεωργούλη και πλήθος οργανώσεων από όλο το κόσμο σε μια γιορτή κοινωνικής ένταξης που λέει ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ! ~40 εκ. άνθρωποι ζουν ως σύγχρονοι σκλάβοι, 1 στους 4 παιδιά ~25 εκ. άνθρωποι βρίσκονται σε καταναγκαστική εργασία ~1 εκ. σε δουλεία στην Ευρώπη. ~Πανευρωπαϊκά... συνέχεια
 • BUNTA PLANEDO: "Το Κύμα"
  1st Single - Videoclip

  Το μουσικό ταξίδι των Bunta Planedo έχει ξεκινήσει δύο μήνες τώρα. Στη διεθνή γλώσσα esperando bunta planedo σημαίνει πολύχρωμος πλανήτης. Και το πνεύμα αυτής της γλώσσας, πνεύμα ενότητας και ισότητας, κουβαλάνε και οι μουσικές των Bunta Planedo. Κάθε χρώμα δέρματος, κάθε ηχόχρωμα, κάθε επιλογή ανθρώπινη γίνεται νότα τους. Σ’ αυτόν... συνέχεια
 • ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
  Αντώνης Λιβιεράτος: "4 1/2" - Κυκλοφορεί σήμερα, 7 Νοεμβρίου, 2018

  Με το 4 ½ ο Αντώνης Λιβιεράτος, εγκαινιάζει την συνεργασία του με την Puzzlemusik παραδίδοντας ένα άλμπουμ που περίμεναν για χρόνια όσοι πιστά τον παρακολουθούν (το πρώτο του ελληνόστιχο άλμπουμ εδώ και ... 18 χρόνια και το "Το Πλαστικό Κουτί" του 2000 στην Hitch-Hyke) ενώ ταυτόχρονα ξανασυστήνεται σε... συνέχεια
 • ΣΦΙΓΓΑ MUSIC THEATER
  Πρόγραμμα χειμερινής περιόδου

  Η μουσική σκηνή Σφίγγα ανοίγει τις πόρτες της και αυτή τη χρονιά, φιλοξενώντας σημαντικά ονόματα της μουσικής και των τεχνών, φιλοδοξώντας να γίνει το δικό σας μουσικό στέκι στο κέντρο της πόλης (Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής - πεζόδρομος Κιάφας 13). Φέτος, το πρόγραμμα της Σφίγγας είναι ακόμα πιο πλούσιο και... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved