Home > Συναυλίες > Ζωντανά στην Αθήνα

ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

H ΔΥΝΑΜΙΚΗ & ΣΥΓΧΡΟΝΗ POST BOP E.J. STRICKLAND QUINTET
Από Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου έως Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, 2018


Ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα της σύγχρονης jazz έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Half Note, από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου. Ο σπουδαίος jazz drummer-leader E. J. Strickland με το κουιντέτο του θα παρουσιάσουν το σύγχρονο post-bop στην καλύτερη εκδοχή του.

Το επίθετο Strickland έχει συνδεθεί με την jazz τα τελευταία χρόνια, με έναν τρόπο μοναδικό αφού τα δίδυμα αδέλφια Strickland (E.J. & Marcus) είναι από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της νέας γενιάς της jazz.

Ο E.J. Strickland γνώριζε από νωρίς ότι η jazz είναι ο προορισμός του. Είχαν αρχίσει να τον επηρεάζουν από τα πρώτα του βήματα ντράμερς όπως ο Roy Hanes, o Elvin Jones, o Tony Williams ή ο Philly Joe Jones.

Πηγαίνοντας στη Νέα Υόρκη, φοίτησε στην περίφημη New School, με καθηγητές (Reggie Workman, Buster Williams, Billy Harper) αλλά και συμμαθητές μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς του σήμερα (Mike Moreno, Robert Glasper, Brandon Owens, Marcus Baylor). Με τους τελευταίους μάλιστα έκαναν κι ένα γκρουπ το οποίο διαμόρφωσε λίγο και την πορεία που θα έπαιρναν στην μουσική.

Ο E. J. είχε ήδη αρχίσει να παίζει σε διάφορα gigs, μετά την αποφοίτησή του, με τον περίφημο κιθαρίστα Russell Malone αλλά και τον μεγάλο Ravi Coltrane. Οι δύο αυτοί καλλιτέχνες αποδείχτηκαν κάπως σαν μεγάλοι αδελφοί για τον E.J. και έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην διαμόρφωση της καλλιτεχνικής του προσωπικότητας. Μάλιστα ο Ravi Coltrane έχει πάντα στο κουαρτέτο του σαν μόνιμο μέλος τον E.J. Strickland.

Ο πολυτάλαντος ντράμερ εκτός του Coltrane συνεργάστηκε και περιόδευσε με τον Terence Blanchard, την Cassandra Wilson, την Lizz Wright, την Nnenna Freelon, τον Wynton Marsalis, τον Dave Gilmore και άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής αυτής.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 60 ηχογραφήσεις δίσκων κι έχει πραγματοποιήσει πολλές περιοδείες, ενώ το 2009 έκανε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο “In this day” και παραγωγό τον Ravi Coltrane. Ένας δίσκος που έκανε αίσθηση για την δυνατότητα του E. J. να συνθέτει κομμάτια με τη δική του jazz οπτική, που δεν προσκολλάται αναγκαστικά στην παράδοση.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το άλμπουμ “The undying spirit”, που κατέδειξε με εμφατικό τρόπο την αίσθηση ισορροπίας που έχει.

Από την Παρασκευή ,30 Νοεμβρίου μέχρι και Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, 2018 στην σκηνή του Half Note, η δεξιοτεχνία και το groove απογειώνουν την διάθεσή μας με το σπουδαίο E. J. Strickland Quintet!!


J. Strickland – drums

Jaleel Shaw-alto sax

Jure Pukl – tenor sax

Taber Gable – piano

Anne Mette Iversen – bass


Ώρα έναρξης: Παρ. & Σαβ.: 22.30, Κυρ. & Δευτ.: 21.30

Είσοδος: 20 Ευρώ (μπαρ), 25 Ευρώ (Β’ Ζώνη), 30 Ευρώ (Α’ Ζώνη),

*** την Δευτέρα 3/12 έκπτωση 5 ευρώ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές

Προπώληση: www.viva.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310


HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

 

Περισσότερα θέματα


  • GEORGE MICHAEL στο ΟΑΚΑ
    Πέμπτη 26 Ιουλίου 2007

    Ένα από τα πιο ισχυρά, εφηβικά, μουσικά μου απωθημένα πήρε σάρκα και οστά χθες το βράδυ, πάνω στην άκρως εντυπωσιακή και φωταγωγημένη σκηνή του Ολυμπιακού Σταδίου. Το δημιουργικό μέλος των Wham, ο άνθρωπος που έφερε την funky-pop μουσική των 90’s στο απόλυτο ζενίθ της, ένας από τους πρώτους και λίγους... συνέχεια
  • EROTICA FESTIVAL
    Events 2019

    Η μεγαλύτερη Lifestyle expo που πραγματοποιείται στη χώρα μας επιστρέφει ακόμα πιο εντυπωσιακή και ανανεωμένη από ποτέ υποδεχόμενη το πιο ερωτικό κοινό των Αθηνών και όχι μόνο, μίας και πλέον συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, προσελκύοντας παράλληλα μεγάλη μερίδα τουριστών. Το Erotic Art Festival (www.erotic-festival.com) στις 16 Μαϊου, μία μέρα... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Συναυλίες

Σχετικά links

 

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved