Home > Γεύσεις > Υπόλοιπα είδη

ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΔΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ηλίας Μαμαλάκης: Chef και όχι μόνο…γεμάτος ψυχή, πάθος και όραμα!








Θα μπορούσες να τον αποκαλέσεις έναν από τους πιο συμπαθείς και σωστούς επαγγελματίες. Έχει μακρύ ιστορικό στο ενεργητικό του με εκπομπές και οδοιπορικά που σχετίζονται με τη γεύση και ως γνωστόν είναι δημοσιογράφος – γαστρονόμος. Έχει γράψει πολυάριθμα βιβλία με θεματολογία τη μαγειρική και την ευζωία.

Για τρία χρόνια ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής “Στην Κουζίνα Ολοταχώς” στο Mega Channel, ενώ επί πέντε συνεχή χρόνια παρουσίαζε το τηλεοπτικό οδοιπορικό με τίτλο “Μπουκιά και Συχώριο” σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, με θέμα τη γεύση και τον πολιτισμό. Παραμένει ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια και αστείρευτες ιδέες.

Με πολλές εμπειρίες και επιτυχίες στο ενεργητικό του και μ’ ένα βαρύ επώνυμο στο χώρο τόσο της εστίασης όσο και του design προϊόντων σε βιομηχανίες τροφίμων, θα περίμενες να δεις έναν άνθρωπο 100% διαφορετικό από το προφίλ που έχει ο ευγενής και σεμνός Ηλίας. Πρόκειται για έναν άνθρωπο «έξω καρδιά», που έχει επίγνωση της δυναμικής του. Μη μας ξεγελά το πλατύ του χαμόγελο…

Αυστηρός κριτής τόσο του εαυτού του όσο και των γύρω του δημιουργεί έντονη συμπάθεια ή αντιπάθεια. Ποτέ χλιαρά αισθήματα! Δε χαρίζεται αλλά δωρίζει κομμάτια του εαυτού του εκεί που αισθάνεται πως αξίζει. Του οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ για την παραχώρηση της συνέντευξης. Μιλά μόνον όταν έχει κάτι να πει, άλλωστε…


ATHENS24:
Αλλάζει ο άνθρωπος μέσα από το ταξίδι του στην ενήλικη ζωή και κυνηγά με πάθος τα «θέλω» του. Τι ήταν αυτό που σας έδωσε το έναυσμα να πάρετε την απόφαση για μια μεταστροφή καριέρας στα 40 σας;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Αναμφίβολα μεγαλώνοντας ο άνθρωπος αλλάζει είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Αν έχει τα φόντα κυνηγάει με πάθος τα όνειρά του. Αν όχι συμβιώνει με την θλιβερή καθημερινότητα. Την ευκαιρία να αλλάξω καριέρα στα 40 μου , μου την έδωσαν συγκεκριμένοι φίλοι και τους οποίους ευγνωμονώ. Η αλήθεια είναι ότι μου δόθηκε η ευκαιρία, αλλά και εγώ το πάλεψα πολύ.


ATHENS24:
Θεωρείται δεδομένο ότι, εξαιτίας των ραγδαίων αλλαγών στο εργασιακό κάδρο ένας νέος που μπαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας θα αλλάξει επτά φορές δουλειά μέχρι να βγει στη σύνταξη (αν είναι τυχερός). Πως βλέπετε να εξελίσσεται η αγορά εργασίας στην Ελλάδα;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Όσον αναφορά στις συνθήκες εργασίας των
νέων είναι εξαιρετικά δύσκολες και συχνά απογοητευτικές. Πάντως μέσα από το εργασιακό περιβάλλον που και οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι είναι απογοητευμένοι θα ξεπηδήσουν μερικοί που αγαπούν και παθιάζονται με το επάγγελμά τους. Το να προβλέψει κανείς πως θα εξελιχτεί η αγορά εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολο. Οι πολιτικές συνθήκες είναι και ασταθείς και πολύ ευμετάβλητες.


ATHENS24:
Ο Χρόνης Μίσσιος λέει κάτι που όταν το διάβασα με προβλημάτισε πολύ. Αναφέρει: «Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να αλλάξω το σύστημα, άρχισα να αγωνίζομαι να μην με αλλάξει αυτό». Θα ήθελα να μοιραστείτε μαζί μας αυτή την σκέψη.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Ο Χρόνης Μίσσιος έβλεπε τα πράγματα κάτω από μια συγκεκριμένη πολιτική θέση.
Η κατάσταση στην Ελλάδα το 70 που εγώ βγήκα αυτόνομος στην κοινωνία ήταν εξαιρετικά καλή. Δεν αισθάνθηκα καμία καταπίεση, ούτε και χειραγώγηση. Όσοι μεγαλύτεροι θέλησαν να με διδάξουν τους άκουσα με προσοχή και κράτησα ότι καλύτερο είχαν να μου δώσουν.


ATHENS24:
Σήμερα, ο κόσμος έχει επικεντρωθεί σε χαμηλού budget διαβίωση. Ωστόσο, σαν τα «μανιτάρια» ξεφυτρώνουν μαγαζιά εστίασης. Εσείς, μάλιστα, έχετε καθημερινά υπέροχα ζεστά φαγάκια στο μαγειρείο σας «Μπουκία και συχώριο» στην Νέα Ερυθραία που ευφραίνουν τον ουρανίσκο μας. Πως το εξηγείτε αυτό;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Αναφορικά προς τα ομολογουμένως πολλά ανοίγματα καινούργιων μαγαζιών εστίασης πρέπει να σας πω ότι άλλα τόσα κλείνουν κάθε μέρα. Όλοι νομίζουν ότι η εστίαση είναι παιχνίδι. Πρωτίστως όμως είναι management και δευτερεύοντος συνταγή. Όσοι μπαίνουν για πλάκα στην εστίαση, για πλάκα θα βγούνε.


ATHENS24:
Η ζωή είναι ένα δώρο που μας δίνεται μία φορά. Αισθάνεστε πως έχετε κυνηγήσει όλα σας τα όνειρα;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Έχω πραγματοποιήσει πολλά από τα όνειρά μου, πολύ περισσότερα από αυτά που είχα στα 20 μου. Κάθε φορά που πραγματοποιώ ένα όνειρο, ένα καινούργιο γεννιέται.


ATHENS24:
Το να σηκωθείς στα πόδια σου πολύ γρήγορα έχει να κάνει με το αν είσαι δυνατός άνθρωπος και έχεις το σθένος να αναθεωρήσεις κάθε κακή εμπειρία. Θα ήθελα να μας πείτε τι σκέφτεστε πάνω σ’ αυτό.

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Το να αντιστέκεσαι στις δυσκολίες και να σηκώνεσαι μετά από ένα στραπάτσο είναι θέμα χαρακτήρα. Άλλοι σηκώνονται, άλλοι μένουν στο πάτωμα…


ATHENS24:
Μας λείπετε πολύ από την τηλεόραση. Εσείς άλλωστε είστε από τους πρώτους chefs που έκαναν οδοιπορικά συνδυασμένα με συνταγές μαγειρικής. Θα θέλατε να επανέλθετε με ένα αντίστοιχο project;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Οι παλιές καλές συνθήκες της τηλεόρασης έχουν τελειώσει. Παρ' όλο που θα μπορούσα να κάνω πολύ σημαντικές εκπομπές και χαρούμενες και
εκπαιδευτικές. Η σημερινή, όμως, οικονομική κατάσταση δεν το επιτρέπει.


ATHENS24:
Tι σας χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, ως σύζυγο και ως επαγγελματία;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Δεν ξέρω τι με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο, ίσως πρέπει να ρωτήσετε κάποιον άλλον (γέλια). Με προκαλεί να απαντήσω αντ' αυτού και θα το κάνω! Άνθρωπος «μαμούνι», ανήσυχος, δημιουργικός, επαγγελματίας. Στοχοποιεί τα όνειρά του και βάζει γοργά πλώρη προς την υλοποίησή τους. Πιστός στις σχέσεις που αξίζουν και δοτικός. Μετρημένος σε όσα λέει και πάντα to the point (εις την άπταιστη ελληνική!). Με λίγα λόγια μου αρέσει και τον θαυμάζω απεριόριστα εδώ και χρόνια κάτι που του το έχω ήδη πει.


ATHENS24:
Τι πλάνα έχετε για το μέλλον;

ΗΛΙΑΣ ΜΑΜΑΛΑΚΗΣ:
Στην ηλικία μου τα πλάνα είναι μετρημένα και σεμνά. Αυτό που μου αρέσει πια είναι να γνωρίζω ανθρώπους και να ταξιδεύω.


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


  • DRINK PINK
    Rosé Wine Extravaganza 2018

    Όπως και να τα πείτε, «ροζέ», «pink» ή «ερυθρωπά», σημασία έχει να… τα πιείτε, γιατί τα ροζέ κρασιά είναι δύναμη! Ελάτε λοιπόν στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Drink Pink, Rosé Wine Extravaganza» και δοκιμάστε περισσότερα από 100 Eλληνικά και ξένα ροζέ κρασιά. Ροζέ φρέσκα και ξεδιψαστικά, φρουτώδη και γοητευτικά, παιχνιδιάρικα και ευκολόπιοτα, τα κατεξοχήν... συνέχεια
  • BURGER FEST 2018
    Η μεγάλη γιορτή του burger πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!

    Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο food festival της χώρας αφιερωμένο στο burger, ταξιδεύει για πρώτη φορά βόρεια για μια ανοιξιάτικη στάση στην Θεσσαλονίκη σ’ ένα ζουμερό και γευστικό τριήμερο. Από 18 έως 20 Μαΐου στη Δ.Ε.Θ. θα διοργανωθεί το Burger Fest | Θεσσαλονίκη 2018, σε ένα χώρο που... συνέχεια
  • ATHENA INTERNATIONAL OLIVE OIL COMPETITION 2018 (ΑΤΗΙΟΟC 2018)
    Απονομή βραβείων και γευσιγνωσία των βραβευμένων ελαιολάδων του Athena

    Η αυλαία για το διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου «Athena 2018» έπεσε το Σάββατο, 28 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο με την τελετή απονομής και μία άκρως επιτυχημένη και ουσιώδη γευσιγνωστική παρουσίαση των βραβευμένων ελαιολάδων στο κοινό. Δεκάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση όπου... συνέχεια
  • ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2018
    Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

    Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου στο Ball Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», σε μια λαμπερή τελετή με την οποία κορυφώθηκε το φετινό σαφάρι των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων αναδεικνύοντας θριαμβευτή για το 2018 το κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι. Κερκυραϊκό χρώμα έχει πλέον η... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved