Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ
2017





Aν είστε ήδη ζυθολάτρης, η Ζυθογνωσία και ο υπέροχος κόσμος της μπίρας δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αν, όμως, τώρα ανακαλύπτετε τις σύγχρονες εκδοχές της μπίρας ή ―Θεός φυλάξει!― έχετε μείνει στα κουρασμένα ζυθο-κλισέ της περασμένης δεκαετίας, τότε οι σελίδες αυτές θα είναι για εσάς αποκαλυπτικές και θα σας οδηγήσουν, ελπίζουμε, σε μία συγκλονιστική επίσκεψη στη Ζυθογνωσία που θα γίνει στο Ζάππειο Μέγαρο και σε μία αλλαγή της στάσης σας απέναντι στην μπίρα!

Η Vinetum και οι εκθέτες της Ζυθογνωσίας
σας προσκαλούν σε μία μοναδική γευστική εμπειρία
το Σάββατο, 14 και την Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017 στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι πιο όμορφες και συναρπαστικές μπίρες της ελληνικής αγοράς σας περιμένουν να τις δοκιμάσετε σε μία εκδήλωση υψηλού επιπέδου όπου προέχει η γευσιγνωσία.

Μιλήστε με ζυθοποιούς και εισαγωγείς, παρακολουθήστε παράλληλες εκδηλώσεις,
απολαύστε γκουρμέ street food στο εφήμερο εστιατόριο της Ζυθογνωσίας Po'Boys με λιχουδιές από τη Λουιζιάνα και εκμεταλλευτείτε τις υπόλοιπες καινοτόμες υπηρεσίες της έκθεσης:

Ζυθοποιίες
Εκθέτες: https://www.zythognosia.gr/exhibitors/beer

__________________________________

Η έκθεση Ζυθογνωσία 2017 διοργανώνει και φέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, την Athens Beer Week, 9 με 15 Οκτωβρίου. Μία εβδομάδα γεμάτη μπίρα, όπως δεν την έχουμε συνηθίσει, με ειδικές, πρωτοποριακές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας και των προαστίων της. Νέες ιδέες και προτάσεις από εστιατόρια και μπαρ θα «αναγκάσουν» τους ζυθόφιλους, αλλά και τους λάτρεις του καλού φαγητού και του ποτού να βρίσκονται έξω από το σπίτι όλη την εβδομάδα πριν την Ζυθογνωσία. Μέχρι δηλαδή και την κορύφωσή της, που γίνεται φυσικά με την ίδια την έκθεση, 14 και 15 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το 2015 η έκθεση Ζυθογνωσία εγκαινίασε την εβδομάδα μπίρας Athens Beer Week, οργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις σε πολλά σημεία της πόλης, κάτι που επαναλήφθηκε και πέρυσι, στο πλαίσιο της έκθεσης του 2016. Φέτος, η Athens Beer Week γίνεται πιο θεματική (αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στο www.zythognosia.gr). Επιδιώκει να φέρει την craft, κυρίως, μπίρα και δη την ελληνική, σε χώρους που δεν τη συναντάμε ευρέως ή σε χώρους που δεν έχει εδραιώσει τη θέση της. Σε εστιατόρια, όπου προτείνονται ειδικοί συνδυασμοί μπίρας με φαγητό και σε κορυφαία αθηναϊκά μπαρ, όπου η μπίρα συνδυάζεται ευφάνταστα με άλλα ποτά, σε κοκτέιλ και όχι μόνο, όλα σχεδιασμένα ειδικά και αποκλειστικά για την Athens Beer Week.

Πρωτότυπα μενού για συγκεκριμένες μπίρες συνέθεσαν οι σεφ τεσσάρων επιλεγμένων εστιατορίων: δύο στο κέντρο (Steak Bar by Kiku – Yolenis στο Κολωνάκι, με έμφαση στο κρέας και Hytra Απλά στο Νέο Κόσμο, με αντικείμενο το εξωτικό street food), ένα στα βόρεια (Nolita στο Κεφαλάρι, με σύγχρονη ιταλική κουζίνα) και ένα στα νότια προάστια (Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο, με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με έμπνευση).

Τέσσερα κοκτέιλ, το καθένα με βάση μπίρα διαφορετικής κατηγορίας, σχεδίασε η bartendering ομάδα της πρώτης all day βερμουτερίας της πρωτεύουσας, Odori (στο κέντρο της πόλης), αποκλειστικά για την Athens Beer Week: Sandy με μπίρα lager, Mare Mediterrananeo με μπίρα IPA, Beer Americano με μπίρα αββαείου και Manhattan stout με μπίρα stout). Γιατί τα κοκτέιλ μπίρας είναι σπάνια ή απόντα από την ιδιαίτερα ζωντανή ελληνική σκηνή των μπαρ.

Στο πνεύμα του αγγλοσαξονικού ρητού που θέλει τη μπίρα μετά το ουίσκι να… «τραβιέται» χωρίς ρίσκο («whisky and beer, never fear»), το κορυφαίο μπαρ CV Distiller (περιοχή Χίλτον), με την πλέον εντυπωσιακή γκάμα malt ουίσκι στην Ελλάδα, συνδυάζει μοναδικά επιλεγμένα ουίσκι με ανάλογες μπίρες, στο πλαίσιο της δράσης «The Barley Brothers: Όταν η μπίρα συναντάει το ουίσκι».

Τέλος, με πάρτι – έκπληξη στο εστιατόριο Mama Roux στην οδό Αιόλου, κλείνει η πρώτη μέρα της έκθεσης (Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017), για όσους… αντέχουν. Ιδανικό για αυτούς που ενδιαφέρονται να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν ανεβασμένη διάθεση, με ρυθμούς ζωντανής τζαζ μουσικής, τρώγοντας σάντουιτς Po’boys με λουκάνικο ή επιλέγοντας από το στάνταρ μενού του εστιατορίου, μαζί φυσικά με –τι άλλο;– άφθονη χειροποίητη μπίρα.


ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ
 14|15 Οκτωβρίου 2017
 12:00 - 21:00

 

Περισσότερα θέματα


  • ATHENS STREET FOOD FESTIVAL
    "Βουτιά" στις κουζίνες του δρόμου

    Γαστρονομικά ταξίδια από την Κούβα ως τη Μικρά Ασία, από την Ιταλία ως το Μεξικό, από την Ισπανία ως την Κίνα, από την Ταϋλάνδη ως τη Βόρεια Ευρώπη και από τις ΗΠΑ ως την Ελλάδα, υπόσχεται το 3ο Athens Street Food Festival που πραγματοποιείται μέσα στον Μάιο την Αθήνα στον... συνέχεια
  • ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΟΡΤΗ. ΓΕΥΣΕΙΣ.
    2018

    Το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» είναι μια πολυεπίπεδη εκδήλωση, η οποία έχει σαν κύριο στόχο την ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων (πρωτογενών ή αποτέλεσμα μεταποίησης), με κοινό χαρακτηριστικό τη βεβαιωμένη ποιότητα. Για να πραγματοποιήσει, λοιπόν, τον παραπάνω στόχο, συγκεντρώνει τους καλύτερους μικρούς Έλληνες παραγωγούς στον ατμοσφαιρικό χώρο της Τεχνόπολης και δίνει... συνέχεια
  • FAIRYTALE
    Ένα μαγαζί βγαλμένο μέσα από παραμύθι…

    Στην οδό Ν.Τρυπια 48-50 στην Νέα Φιλαδέλφεια λειτουργεί εδώ και λίγα χρόνια ένα «Παραμυθοπωλείο», όπως το αποκαλούν οι ιδιοκτήτες του, Άγγελος Παπάζογλου και η σύζυγός του, Βανέσα Χολέβα. Αυτό που έχετε να κάνετε εσείς για να ζήσετε το ξεχωριστό αυτό παραμύθι είναι να ακολούθησε τον Λευκό Λαγό – σήμα... συνέχεια
  • STREET FOOD AND TUNES: THAI NEW YEAR
    Κυριακή, 22 Απριλίου / 12:00 - 24:00

    Τα Street Food and Tunes του deBop.gr επιστρέφουν με ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι στη μέση της άνοιξης! Μετά από διακοπή πολλών μηνών το πιο αγαπημένο street food party επιστρέφει με μία ολοήμερη «πρωτοχρονιάτικη» extravaganza την Κυριακή, 22 Απριλίου, 2018. Songkran λοιπόν, ή αλλιώς Ταϊλανδέζικη πρωτοχρονιά. Κάθε χρόνο τον Απρίλη, γιορτάζεται στην Ταϊλάνδη η... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved