Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

FABRICA DE VINO
Food & Wine pairing


Μετά από μια τυχαία συνάντηση για κρασί και φαγητό στη #Fabrica, γεννήθηκε η ιδέα για αυτή τη βραδιά. Συγκεκριμένα πιάτα διαλεγμένα από ένα από τους πιο γνωστούς επαγγελματίες κρασιού τον κύριο Αλέξανδρο Σακκά και εκτελεσμένα από το έμπειρο προσωπικό της #FabricaDeVino, το κάθε ένα παρέα με συγκεκριμένο κρασί.

Food & wine pairing λοιπόν με τη συνοδεία του κ. Σακκά που θα είναι μαζί μας για να μας εξηγεί μέσα από τα δικά του ταξίδια & τις γνώσεις γιατί επέλεξε αυτό το μενού και φυσικά με την υπογραφή του Νεκτάριου και της Fabrica. Μια βραδιά απολαυστική, για φίλους, μια βραδιά με όρεξη για κάτι το διαφορετικό, πάντα γυρνώντας σε αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά, το κρασί & το φαγητό.

//

Λίγα λόγια για τον οικοδεσπότη & εμπνευστή του μενού της βραδιάς:

Η σχέση του Αλέξανδρου Σακκά με το κρασί ξεκίνησε από μικρό παιδάκι, όπου επέμενε να συνοδεύει τη Χημικό /Οινολόγο μητέρα του στο οινολογικό χημείο όπου εργαζόταν αλλά και όταν εκείνη πήγαινε να ελέγξει την εξέλιξη των κρασιών των πελατών της.

Μεγαλώνοντας, σπούδασε Αγροτική Οικονομία στη Γαλλία, συνέχισε με συστηματικές γευσιγνωσίες κρασιών Bordeaux και Βουργουνδίας στο Charleroi του Βελγίου και με συστηματική παρακολούθηση θεματικών masterclasses κορυφαίων κρασιών του κόσμου στο Λονδίνο. Σε συνδυασμό με πολύ διάβασμα αλλά και συνεχείς επισκέψεις σε οινοποιεία και γευστικές δοκιμές, γνώρισε καλά τον ελληνικό αμπελώνα και τα κρασιά του.

Τα τελευταία χρόνια έχει εργαστεί ως Sommelier, ως δημοσιογράφος οίνου, ως σύμβουλος οίνου, συν την μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει στην παρουσίαση βραδιών κρασιού σε εστιατόρια. Συμμετέχει ως κριτής σε πολυάριθμους Διεθνείς Διαγωνισμούς Κρασιών στο εξωτερικό.

//

Eπιλεγμένο μενού βραδιάς:

1. Σαρδέλες ψητές στην σχαρα με Ergo Sauvignon Blanc, <Λαντίδης> Lantides Wines
2. Ποικιλία από ψητά κρέατα με Merlot, <Μανωλεσάκη> Estate Manolesakis - ΚΤΗΜΑ Μανωλεσακη
3. Τυριά κίτρινα απαλά και μαλακά με Μούχταρο <Κτήμα Μουσών> Κτήμα Μουσών // Muses Estate
4. Γλυκό σοκολατένιο με γλυκιά Μαυροδάφνη Πατρών

Τιμή μενού: 28 Ευρώ.

Οικοδεσπότες: Nektarios Kefalas, Alex Sakkas

"Ελάτε να γευθούμε από κοντά τον ατελείωτο πλούτο και τις δυνατότητες του ελληνικού κρασιού! 🍷

Σας περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή την γευστική εμπειρία! Κλείστε τη θέση σας τηλεφωνικά στο 210
3214148"

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017.

Έναρξη: 20:30 - 23:30.


FABRICA DE VINO
Εμ. Μπενάκη 4


 

Περισσότερα θέματα








Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved