Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

CHRISTMAS WINE TASTING
«Αφρός και Φυσαλλίδες 2017 με ηχηρή την ελληνική παρουσία»


Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, έφτασε και φέτος η στιγμή που περιμένουν με λαχτάρα οι οινόφιλοι της πρωτεύουσας: η στιγμή για την πιο... ευδαιμονική γευστική δοκιμή οίνων, αποκλειστικά αφρωδών, στην εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες», που φέτος θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, 12:00-14:00 για επαγγελματίες (δωρεάν) και 14:00-20:00 για καταναλωτές (είσοδος 8 ευρώ).

Απ’ όπου κι αν προέρχονται, τα αφρώδη κρασιά είναι γοητευτικά, συναρπαστικά και ελκυστικά. Η πατρίδα τους η Καµπανία έγινε πασίγνωστη χάρη σε αυτά, ωστόσο αφρώδεις οίνους παράγουν και πολλές άλλες περιοχές και χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Όπως κάθε χρόνο, φέτος για 11η φορά, στην εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» θα υπάρχουν προς δοκιμή πολλές δεκάδες αφρώδη κρασιά, όπως Cavas από την Ισπανία, Brachetto, Moscato d’Asti και Prosecco από την Ιταλία και, βέβαια, σαμπάνια από τη Καμπανία.

Αποκάλυψη, ωστόσο, αποτελούν φέτος τα ελληνικά αφρώδη κρασιά, που κάνουν ίσως περισσότερο από ποτέ ηχηρή την παρουσία τους στην εκδήλωση. Γιατί όχι μόνο έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν και βελτιωθεί σε τέτοιο βαθμό, που στέκουν ανταγωνιστικά έναντι πολλών αντίστοιχων κρασιών άλλων οινοπαραγωγικών χωρών της Ευρώπης, που έχουν καθιερωθεί για αυτά. Από τα αρώματα και τη γεύση τους, μέχρι τις έξυπνες και εντυπωσιακές πολλές φορές συσκευασίες τους, τα ελληνικά αφρώδη είναι εδώ. Στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» περιμένουν τους οινόφιλους να τα δοκιμάσουν και να τα εκτιμήσουν. Γιατί πολλοί έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα θεωρούν ότι η τάση για τα αφρώδη κρασιά είναι ανοδική και έχουν επενδύσει σε αυτά με επιτυχία.

Στη χώρα μας αφρώδεις οίνοι παράγονται παραδοσιακά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αμυνταίου και Ζίτσας), στην Πελοπόννησο και στη Ρόδο και κρασιά από τις περιοχές αυτές βρίσκονται στην «Αφρός και Φυσαλλίδες», χωρίς να λείπουν και οίνοι από πιο αναπάντεχες περιοχές, όπως η Αττική, η Θεσσαλία, η Κρήτη, η Λήμνος και η Σαντορίνη. Ακόμα πιο απρόσμενες είναι οι δύο ρετσίνες νέας γενιάς της εκδήλωσης, μία ημιαφρώδης και μία αφρώδης (με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη, όπως στην Καμπανία), που θα εκπλήξουν όσους δεν τις έχουν δοκιμάσει.

Έτσι, η «Αφρός και Φυσαλλίδες» είναι μοναδική ευκαιρία να δοκιμαστούν τέτοια κρασιά, διαφόρων στυλ, λευκά, ερυθρωπά, κόκκινα και από εντελώς ξηρά έως πολύ γλυκά. Όπως κάθε χρόνο, η εκδήλωση οργανώνεται λίγο πριν από τις γιορτές (η κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων σε όλον τον κόσμο), αν και στόχος των οργανωτών ήταν και παραμένει να φέρουν τον έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα ακόμα και μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού. Άλλωστε, όπως θα δουν οι επισκέπτες στην εκδήλωση, πολλά από τα αφρώδη που παρουσιάζονται έχουν απολύτως λογικές, έως ελκυστικές τιμές.

Η εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» εγκαινίασε πέρυσι τη Sparkling Wine Day, την ημέρα δηλαδή αφρωδών οίνων της Αθήνας. Φέτος, η Sparkling Wine Day θα διεξαχθεί μία εβδομάδα μετά την εκδήλωση, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στο Κολωνάκι και στην ευρύτερη περιοχή του, εκεί όπου συναντώνται μερικά από τα κορυφαία και πολυτελή καταστήματα της πόλης. Όντας ανοιχτά αυτήν την Κυριακή του χρόνου, θα φιλοξενούν έκαστο έναν αφρώδη οίνο, από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και θα τον προσφέρουν στους πελάτες τους, εντείνοντας το εορταστικό κλίμα των ημερών με τις χαρούμενες και εύγεστες φυσαλλίδες του.

Με την είσοδό του στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» κάθε επισκέπτης παίρνει ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και τον κατατοπιστικό κατάλογο κρασιών της εκδήλωσης, η οργάνωση της οποίας γίνεται από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με τους εξής χορηγούς γευστικής απόλαυσης: Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, Κατσικίσια Τυριά Maltezos Farm, Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τρικαλινού και Τυριά Provence Deli. Επίσημα νερά της έκθεσης είναι το ήσυχο τοσκανέζικο Acqua Panna και το αφρώδες S. Pellegrino από τις Άλπεις.


Πληροφορίες: 210 766 0560 & info@vinetum.gr.

 

Περισσότερα θέματα


  • PAPILLON BISTRO
    Η νέα άφιξη στα βόρεια προάστια με την υπογραφή του Minas Kosmidis [Architecture in Concept]

    New American Bistro... New Wave French Italian. Το «Papillon» αποτελεί τη νέα ψηφίδα στο χάρτη των bar- restaurant από τον Ιανουάριο του 2018. Το Αθηναϊκό κοινό έχει ήδη καλωσορίσει και αγαπήσει το bistro στο Νέο Ψυχικό, με την εξαιρετική ομάδα από chefs και bartenders να δημιουργεί καθημερινά νέες εμπειρίες απόλαυσης. O Chef... συνέχεια
  • CHILI CON CARNIVAL
    Parties στα AMIGOS!!!

    Τα καθιερωμένα Chili con Carnival parties των Amigos Mexican restaurants bar... πλησιάζουν! Εσείς; φορέστε την πιο πρωτότυπη αποκριάτικη στολή σας και απλά... πάρτε μέρος στις δύο ξεχωριστές «talk of the town» Μεξικάνικες αποκριάτικες fiestas των Amigos, την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου στη Νέα Σμύρνη και την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου στη Γλυφάδα! Ζήστε δύο... συνέχεια
  • ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ
    Στο εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης

    Την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, 2018, από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια ξεχωριστή βραδιά Τσικνοπέμπτης με πλούσιο μπουφέ από λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικά γλυκά. Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται στο 210 9000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου. Την βραδιά... συνέχεια
  • CYCLADIC TALKS
    Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ι. Ανέστη συνομιλεί με τον Άρη Βεζενέ στο Cycladic Café

    O Άρης Βεζενές, από το χώρο της γαστρονομίας, είναι ο πρώτος καλεσμένος των Cycladic Talks για το 2018. Τη Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:00, ο διάσημος Σεφ και ιδιοκτήτης του Bistrot Bar Vezene στην Αθήνα και της Τrattoria Vezene στο Μεγανήσι, θα συναντηθεί με την Κατερίνα Ι Ανέστη στο... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved