Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2018
Εκδήλωση Γευστικής Δοκιμής Ελληνικών Αποσταγμάτων και Ηδύποτων


Μετά από την περσινή επιτυχία της επαναλαμβάνεται φέτος για 4η φορά η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα», την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου.

Στο «Ελληνικό Απόσταγμα» συμμετέχουν 25 ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην αγορά, με την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα.

Αυτά, άλλωστε, τα εμπόδια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νόμιμος έλληνας αποσταγματοποιός ―που σχεδόν «ήρωας» μπορεί να χαρακτηριστεί― καθιστούν το «Ελληνικό Απόσταγμα» μία πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση. Μια εκδήλωση που, εκτός από το να προβάλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, φωτίζει το έργο των ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου, οι οποίοι όχι μόνο συνεχίζουν να αποστάζουν στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον βελτιώνουν τα προϊόντα τους γευστικά και επικοινωνιακά, κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων και σπάνια, παλαιωμένα τσίπουρα, που αποτελούν νέα τάση στο χώρο.

Επίσης, επειδή πολλά ελληνικά αποστάγματα είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» εξασφάλισε την παρουσία μερικών γνωστών και σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας, με υποδειγματικές λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης».

Επιπλέον, το «Ελληνικό Απόσταγμα» φιλοξενεί και τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
1) «Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα», μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μίνι μουσική παράσταση, με τραγούδια από τους χώρους του σμυρναίικου, ρεμπέτικου και λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που αφορούν στιχουργικά το τσίπουρο το ούζο και γενικότερα τα ποτά και θα ερμηνευθούν ζωντανά από τους Χρήστο Βιδινιώτη (μπουζούκι), Κώστα Αραβαντινό (κιθάρα - φωνή) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή), βαθείς γνώστες των προαναφερόμενων ειδών ελληνικής μουσικής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, που θα μιλήσει ζωντανά για τα τραγούδια με τον Αργύρη Καλλιανιώτη, δημοσιογράφο οίνου και μουσικό. Θα θιγούν η σχέση των τραγουδιών και της εποχής με το ποτό, τους χώρους που τραγουδήθηκαν και τους δημιουργούς τους, κάποιοι εκ των οποίων κατάγονται από περιοχές που συνδέονται άρρηκτα με το τσίπουρο και το ούζο. Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση είναι ο θρυλικός αποσταγματοποιός Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, που με το μοναδικό, γλαφυρό τρόπο του θα μεταλαμπαδεύσει τη σοφία και τις γνώσεις του για το ελληνικό απόσταγμα στους θεατές της εκδήλωσης.
2) «Το Gin και οι Έλληνες Αποσταγματοποιοί», με ομιλήτρια τη Χαρά Κατσού και θέμα την πρόκληση και την επιλογή των ελλήνων αποσταγματοποιών να ασχοληθούν με την παρασκευή διεθνώς εμβληματικών αποσταγμάτων, οι ρίζες των οποίων δεν είναι ελληνικές.
3) «Αμπελοοινικά Αποστάγματα: Ποιότητα και Ασφάλεια του Καταναλωτή», με εισηγητή τον καθηγητή Πέτρο Ταραντίλη, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 8€ (5€ φοιτητικό) και είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA. Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος), ενώ επίσημο νερό της εκδήλωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Κρίνος».


Το «Ελληνικό Απόσταγμα» διοργανώνει η εταιρεία Vinetum

Περισσότερες πληροφορίες στα www.apostagmata.gr, 210 766 0560 και info@vinetum.gr

 

Περισσότερα θέματα


  • LA MAISON DU GREC
    Ένα νέο bistro με αέρα από την παλιά Αθήνα επιστρέφει στο κέντρο της πόλης

    Το νέο «La Maison du Grec», μετά από την σύντομη αλλά αισθητή παρουσία του στην Κηφισιά, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην καρδιά της πόλης – στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Με το «Papillon», ταξιδέψαμε στο Παρίσι. Το τελευταίο εστιατόριο που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept] φιλοδοξεί... συνέχεια
  • MEDITERRANEAN BRUNCH
    Street Food and Tunes by deBόp.gr present

    Ένα Kυριακάτικο brunch εμπνευσμένο από γεύσεις της Μεσογείου και της Ανατολής στην καρδιά της Αθήνας με πρωταγωνιστή στο Μακεδονικό Ταχίνι. H αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε σχεδόν εξαντλήσει όσα έχει να προτείνει η Αμερική σε σχέση με το brunch. Καιρός λοιπόν για κάτι διαφορετικό! Τα Street Food and Tunes ξεχωριστά υλικά, όπως... συνέχεια
  • HALLOWEEN EVENTS
    «Día de los Muertos» fiesta από το Μεξικό... στα AMIGOS!»

    Για μία ακόμη χρονιά τα Amigos γιορτάζουν την πιο σημαντική γιορτή της Μεξικάνικης παράδοσης, την «Ημέρα των Νεκρών» (Día de los Muertos)! Tην Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 9 το βράδυ το Amigos Νέας Σμύρνης και αντίστοιχα την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου το Amigos Γλυφάδας, σας προ(σ)καλούν να ζήσετε «σαν πραγματικοί... συνέχεια
  • ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
    Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018

    Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό οι παραγωγοί τους, την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018, στην Αίγλη Ζαππείου (δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο). Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που διοργανώνεται από τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων τους, διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο, 14:00... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved