Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018


Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό οι παραγωγοί τους, την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018, στην Αίγλη Ζαππείου (δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο). Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που διοργανώνεται από τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων τους, διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο, 14:00 έως 20:00 για οινόφιλους και 12:00 έως 14:00 μόνο για επαγγελματίες.

Παρουσιάζονται κρασιά από 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο) και τα εξής 30 οινοποιεία, μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Kάναβα Χρυσού-Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Τσαντίρη, Οινοφόρος Λέσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα. Οι λευκοί οίνοι τους υπερτερούν μεν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρών και των ερυθρωπών, αλλά τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή ερυθρών οίνων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Επίσης, η ευρύτερη αυτή νησιωτική περιοχή φημίζεται για τα γλυκά κρασιά της, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας κλάσης, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.

Τέλος, δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν την γευστική δοκιμή των κρασιών του Αιγαίου: η πρώτη είναι ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά, για τα οποία τα νησιά του Αιγαίου φημίζονται. Η δεύτερη είναι μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «κρασί και ψάρι», όπου θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για «αρμονία στη γεύση» μεταξύ συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, ανάλογα με το γευστικό προφίλ του καθενός και πώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εργαλείο περαιτέρω προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά.

Η εκδήλωση «Τα Κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» οργανώνεται για τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με την συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ). Πληροφορίες: info@vinetum.gr & 210 766 0560.

 

Περισσότερα θέματα


  • LA MAISON DU GREC
    Ένα νέο bistro με αέρα από την παλιά Αθήνα επιστρέφει στο κέντρο της πόλης

    Το νέο «La Maison du Grec», μετά από την σύντομη αλλά αισθητή παρουσία του στην Κηφισιά, επιστρέφει μετά από τρία χρόνια στην καρδιά της πόλης – στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Με το «Papillon», ταξιδέψαμε στο Παρίσι. Το τελευταίο εστιατόριο που σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Minas Kosmidis [Architecture in Concept] φιλοδοξεί... συνέχεια
  • MEDITERRANEAN BRUNCH
    Street Food and Tunes by deBόp.gr present

    Ένα Kυριακάτικο brunch εμπνευσμένο από γεύσεις της Μεσογείου και της Ανατολής στην καρδιά της Αθήνας με πρωταγωνιστή στο Μακεδονικό Ταχίνι. H αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε σχεδόν εξαντλήσει όσα έχει να προτείνει η Αμερική σε σχέση με το brunch. Καιρός λοιπόν για κάτι διαφορετικό! Τα Street Food and Tunes ξεχωριστά υλικά, όπως... συνέχεια
  • HALLOWEEN EVENTS
    «Día de los Muertos» fiesta από το Μεξικό... στα AMIGOS!»

    Για μία ακόμη χρονιά τα Amigos γιορτάζουν την πιο σημαντική γιορτή της Μεξικάνικης παράδοσης, την «Ημέρα των Νεκρών» (Día de los Muertos)! Tην Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου λίγο μετά τις 9 το βράδυ το Amigos Νέας Σμύρνης και αντίστοιχα την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου το Amigos Γλυφάδας, σας προ(σ)καλούν να ζήσετε «σαν πραγματικοί... συνέχεια
  • 5η ΕΚΘΕΣΗ «Ζυθογνωσία»
    Microbreweries & Premium Beers

    Η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα αφιερωμένη στους ζύθους υψηλής ποιότητας δίνει το καθιερωμένο, πλέον, ραντεβού με τους ζυθόφιλους καταναλωτές στις 13 και 14 Οκτωβρίου, 2018, στο Ζάππειο Μέγαρο. Για μία ακόμα χρονιά το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και σπάνιες μπίρες από την Ελλάδα και... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved