Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018


Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους θα παρουσιάσουν στο αθηναϊκό κοινό οι παραγωγοί τους, την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, 2018, στην Αίγλη Ζαππείου (δίπλα στο Ζάππειο Μέγαρο). Η εκδήλωση γευσιγνωσίας, που διοργανώνεται από τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή οινοποιείων τους, διεξάγεται με ελεύθερη είσοδο, 14:00 έως 20:00 για οινόφιλους και 12:00 έως 14:00 μόνο για επαγγελματίες.

Παρουσιάζονται κρασιά από 12 νησιά (Ικαρία, Κω, Λέσβο, Λήμνο, Μήλο, Πάρο, Σάμο, Σαντορίνη, Σίκινο, Ρόδο, Τήνο και Χίο) και τα εξής 30 οινοποιεία, μικρά ή μεγαλύτερα, νέα ή καθιερωμένα: Αμπελώνες Αφιανέ, Αμπελώνες Βαπτιστή, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Αριούσιος Οινοποιητική, Asteras Winery, Artemis Karamolegos Winery, Avantis Santorini, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Kάναβα Χρυσού-Τσέλεπου, Κτήμα Μωραΐτη, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Wines, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Milos Cave Winery Kostantakis, Monte Cherchi, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νόπερα Οινοποιητική, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Βενετσάνου, Οινοποιείο Γκαράλη, Οινοποιείο Μάναλη, Οινοποιείο Χατζηδάκη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Τσαντίρη, Οινοφόρος Λέσβου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του νησιωτικού αμπελώνα της χώρας. Επιπλέον, συμμετέχουν οινοποιεία που σπάνια παρουσιάζουν την παραγωγή τους στην Αθήνα. Οι λευκοί οίνοι τους υπερτερούν μεν σε όγκο και σε αριθμό ετικετών των ερυθρών και των ερυθρωπών, αλλά τα νησιά του Αιγαίου έχουν παράδοση και στην παραγωγή ερυθρών οίνων, από παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου όπως η μανδηλαριά, το μαυροτράγανο και το φωκιανό. Επίσης, η ευρύτερη αυτή νησιωτική περιοχή φημίζεται για τα γλυκά κρασιά της, μερικά εκ των οποίων είναι παγκόσμιας κλάσης, όπως τα Μοσχάτα Σάμου και Λήμνου και το Vinsanto από τη Σαντορίνη.

Τέλος, δύο ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν την γευστική δοκιμή των κρασιών του Αιγαίου: η πρώτη είναι ένα εργαστήριο για τα γλυκά κρασιά, για τα οποία τα νησιά του Αιγαίου φημίζονται. Η δεύτερη είναι μία συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «κρασί και ψάρι», όπου θα εξεταστεί κατά πόσο μπορούμε να μιλάμε για «αρμονία στη γεύση» μεταξύ συγκεκριμένων ψαριών και κρασιών, ανάλογα με το γευστικό προφίλ του καθενός και πώς κάτι τέτοιο θα αποτελούσε εργαλείο περαιτέρω προώθησης για τα αιγαιοπελαγίτικα κρασιά.

Η εκδήλωση «Τα Κρασιά του Αιγαίου στην Αθήνα» οργανώνεται για τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου από την εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, με την συνεργασία της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ). Πληροφορίες: info@vinetum.gr & 210 766 0560.

 

Περισσότερα θέματα


  • LA CANTINA FAVELA
    Υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι στη Λατινοαμερικάνικη fusion cuisine

    La Cantina Favela! Έτσι λέγεται η νέα – εξωτική πρόταση all day restaurant bar στο Παλαιό Φάληρο με fusion Λατινοαμερικάνικη γαστρονομία, ευφάνταστα cocktails, αλλά και αρωματικά τσάγια και καφέ. Η 25χρονη εμπειρία στον χώρο της εστίασης του ιδιοκτήτη Νίκου Τηλιγάδα και η δημιουργικότητα και το μεράκι της χαρισματικής Interior... συνέχεια
  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΥΕΣΕΙΣ ΚΑΘ'ΟΔΟΝ
    “Οι Έλληνες Παραγωγοί συναντούν την Μεσόγειο”

    Το πενθήμερο 19 με 23 Δεκεμβρίου, 2018, η πλατεία Κανάρη στην Κυψέλη θα γεμίσει, μέσα σε Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, με γεύσεις Ελληνικές, γεύσεις μεσογειακές. Το Φεστιβάλ Γεύσεις καθ’ Οδόν αποτελεί μια μεγάλη γιορτή που φιλοδοξεί να προβάλλει το Ελληνικό διατροφικό προϊόν εντάσσοντας το στο πλαίσιο της Μεσογειακής γαστρονομικής φιλοσοφίας. Μέσα από τις... συνέχεια
  • ΟΙΝΟΚΕΝΤΡΙΚΑ 2018
    Τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας και πάλι στην Αθήνα

    Για τρίτη συνεχή χρονιά, τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας έρχονται στην πρωτεύουσα. Όπως πάντα, τα συνοδεύουν οι οινοποιοί τους, μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝΟΑΚΕ) στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «ΟινοΚεντρικά», που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. Τα «ΟινοΚεντρικά 2018» αποτελούν... συνέχεια
  • MEDITERRANEAN BRUNCH
    Street Food and Tunes by deBόp.gr present

    Ένα Kυριακάτικο brunch εμπνευσμένο από γεύσεις της Μεσογείου και της Ανατολής στην καρδιά της Αθήνας με πρωταγωνιστή στο Μακεδονικό Ταχίνι. H αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε σχεδόν εξαντλήσει όσα έχει να προτείνει η Αμερική σε σχέση με το brunch. Καιρός λοιπόν για κάτι διαφορετικό! Τα Street Food and Tunes ξεχωριστά υλικά, όπως... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved