Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2019
«Η μεγαλύτερη έκθεση Ελληνικών κρασιών στον κόσμο κλείνει φέτος 25 χρόνια»








Το Οινόραμα είναι η μεγαλύτερη έκθεση Ελληνικού κρασιού στον κόσμο. Διοργανώνεται στην Αθήνα από το 1994, και φέτος κλείνει τα 25 χρόνια της. Παραμένει, ωστόσο, το πιο σημαντικό ραντεβού του αμπελοοινικού κλάδου. Με άλλα λόγια, είναι μία μοναδική ευκαιρία για κάθε ενδιαφερόμενο να γνωρίσει από κοντά τους έλληνες οινοποιούς και να δοκιμάσει τα κρασιά τους.

Φέτος το Οινόραμα θα διεξαχθεί το Σάββατο 2, την Κυριακή 3 και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, 2019, στο Ζάππειο Μέγαρο (10:00 – 19:00). Η Δευτέρα είναι ημέρα αφιερωμένη στους επαγγελματίες.

Από την πρώτη κιόλας διοργάνωσή του, το Οινόραμα συνεργάζεται με τους επίσημους φορείς του ελληνικού κρασιού. Ιδιαίτερα στενή ήταν ανέκαθεν η συνεργασία του με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), ο οποίος και φέτος παρέχει την αιγίδα του στην έκθεση και στο πλαίσιό της διεξάγει την ετήσια συνέλευσή του, καλώντας σημαντικούς ομιλητές.

Οινοπαραγωγοί από κάθε γωνιά της χώρας έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στο Οινόραμα 2019, καθιστώντας το «sold out». Εκατοντάδες οινοποιεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν και φέτος στο Ζάππειο, για να δειγματίσουν καθιερωμένα κρασιά τους, σημαντικό μέρος της εσοδείας 2018, αλλά και νέες κυκλοφορίες, για τις οποίες προβλέπονται ειδικές εκδηλώσεις. Ειδική θέση στην έκθεση θα έχουν φέτος τα κρασιά που θα βραβευτούν με διπλό χρυσό ή χρυσό μετάλλιο στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, στον οποίο το Οινόραμα 2019 είναι Μέγας Χορηγός. Οι οργανωτές περιμένουν περισσότερους από 10.000 επισκέπτες, που καλούνται να δοκιμάσουν ανάμεσα στα περίπου 2.000 διαφορετικά κρασιά της έκθεσης! Ενδεικτικά αναφέρεται πως εδώ και χρόνια σε κάθε Οινόραμα ανοίγονται περισσότερες από 25.000 φιάλες κρασιού, που αφού το περιεχόμενό τους δοκιμαστεί ανακυκλώνονται. Ανάμεσα στα χιλιάδες κρασιά της έκθεσης θα βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα και πιο ακριβά του ελληνικού αμπελώνα, εκπρόσωποι όλων των ονομασιών προέλευσης και όλων των ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνή αμπελώνα.

Το ενδιαφέρον για το ελληνικό κρασί έχει πλέον εδραιωθεί στο εξωτερικό και όλα τα γνωστά οινοποιεία της χώρας έχουν εξασφαλίσει σοβαρές συνεργασίες με εισαγωγείς, στις πιο σημαντικές αγορές του κόσμου. Το Οινόραμα προσκαλεί περισσότερους από 15.000 ξένους αγοραστές, πολλοί εκ των οποίων έρχονται σταθερά στην έκθεση, η οποία θα αποτελέσει φέτος κομβικό προορισμό για την επίσκεψη αγοραστών από την Ασία και την Ευρώπη (Πολωνία και Βέλγιο). Τη διοργανώνει η Enterprise Greece, με αφορμή τις ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης. Ως εκ τούτου, το Οινόραμα επενδύει και σε νέες, παρθένες για το ελληνικό κρασί αγορές, καθώς και σε οινοποιεία ή και κρασιά που θα μπορούσαν να προστεθούν σε υπάρχοντα χαρτοφυλάκια εισαγωγέων των ώριμων αγορών.

Παράλληλα, για να καλύψει τις ανάγκες διαφοροποίησης από τον ανταγωνισμό και επέκτασης χαρτοφυλακίου όσων ήδη εισάγουν ελληνικά κρασιά, το Οινόραμα επαναλαμβάνει το επιτυχημένο εγχείρημα «Οινικές Αποκαλύψεις»: μία ολόκληρη αίθουσα του Ζαππείου Μεγάρου αφιερωμένη σε μικρά και εν γένει άγνωστα οινοποιεία, σε συνδυασμό με ένα ειδικό χώρο που λειτουργεί ως «Wine Βar». Εκεί δειγματίζονται κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου, κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης και κρασιά από μη-συμβατικές μεθόδους οινοποίησης και παλαίωσης, όπως για παράδειγμα κρασιά αμφορέα ή παλαιωμένα στο βυθό της θάλασσας.

Στην καθιερωμένη, πλέον, «Πλατεία Γευσιγνωσίας» του Οινοράματος, με θέμα «Discover Greek Wines», παρουσιάζονται τα πιο αντιπροσωπευτικά κρασιά του Ελληνικού αμπελώνα με σύστημα αυτοεξυπηρέτησης («self-pour»). Εκεί οι επαγγελματίες επισκέπτες δοκιμάζουν ασυνόδευτοι και με το δικό τους ρυθμό ανάμεσα σε 250 περίπου κρασιά της, κάνοντας ας πούμε μια προεπιλογή, προτού περιπλανηθούν ανάμεσα στα περίπτερα των εκθετών.

Στο Οινόραμα, οι επαγγελματίες κρασιού και εστίασης έχουν, όπως πάντα, δικαίωμα δωρεάν εισόδου, αφού κάνουν την προεγγραφή τους στο www.oenorama.com.

Το δικαίωμα εισόδου για όλους τους άλλους επισκέπτες στην έκθεση είναι 12 Ευρώ και περιλαμβάνει τον αναλυτικό οδηγό (κατάλογο) και το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας του Οινοράματος.


Ζάππειο Μέγαρο 🍷 2-3-4 Μαρτίου

 

Περισσότερα θέματα


  • ATHENS STREET FOOD FESTIVAL 2019
    Eπιστρέφει στο Γκάζι!

    Το απόλυτο γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς επιστρέφει και αυτό το Μάιο, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία 3 χρόνια. Για εννιά μέρες (τα τριήμερα 10-11-12, 17-18-19 και 24-25-26 Μαΐου) το Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι θα γίνει ξανά το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του φαγητού και όχι... συνέχεια
  • ΣΠΑΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΠΥΡΕΣ
    στο καφέ του Μουσείου Ακρόπολης

    Ενώ το κρασί στον τόπο μας έχει μια ανοδική πορεία εδώ και πολλές δεκαετίες, η τοπική παραγωγή της μπύρας σε μικρές μονάδες εγκαινιάστηκε μόλις τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Σήμερα, μικροί ζυθοποιοί ευδοκιμούν σε πολλές διαφορετικές γωνιές της χώρας. Το Μουσείο Ακρόπολης αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες του ν’... συνέχεια
  • CHOCOLATE FEST 2019
    Το πιο σοκολατένιο φεστιβάλ έρχεται στην Ελλάδα!

    Την πιο ερωτική μέρα του χρόνου – 14 Φεβρουαρίου – το πιο γλυκό φεστιβάλ της χρονιάς γίνεται πραγματικότητα. Μιλάμε φυσικά για το Chocolate Fest 2019, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Ετοιμαστείτε λοιπόν να ταξιδέψετε στον μαγικό κόσμο της σοκολάτας και... συνέχεια
  • ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Ελληνικό Απόσταγμα 2019
    Εκδήλωση Γευστικής Δοκιμής Ελληνικών Αποσταγμάτων και Ηδύποτων

    Λόγω του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στις 20 Ιανουαρίου, 2019, η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα», που είχε προγραμματιστεί για τότε, θα διεξαχθεί την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, 2019, στον ίδιο χώρο, δηλαδή στην Αίγλη Ζαππείου, τις ίδιες ώρες: 13:00 – 20:00. Στο καθιερωμένο... συνέχεια






Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved