Home > Γεύσεις > Η πρότασή μας

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΡΑΣΙΑ
2019


Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 διεξάγεται για 6η φορά η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία (13:00 – 20:00), με περίπου 140 σπουδαία κόκκινα κρασιά από 26 ελληνικά και 32 ξένα οινοποιεία.

Όπως κάθε χρόνο, τα ελληνικά οινοποιεία παρουσιάζουν το καλύτερο κόκκινο κρασί τους από την εσοδεία που βρίσκεται στην αγορά, μαζί με το ίδιο κρασί από παλαιότερες εσοδείες ή και φιάλες άλλων παλαιωμένων έως και πειραματικών οίνων, κατευθείαν από τα κελάρια τους. Στόχος είναι να αποδειχθεί εμπράκτως, ιδίοις όμμασι και ιδία γεύσει, η δυνατότητα των κόκκινων ελληνικών κρασιών να παλαιώσουν και να βελτιωθούν μέσα στο χρόνο.

Τα ξένα οινοποιεία (από Αργεντινή, Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία), συμμετέχουν μέσω αντιπροσώπων με σπουδαία κόκκινα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα. Οι τιμές μερικών εξ αυτών μπορεί να σοκάρουν τους αδαείς, αλλά καταδεικνύουν πόσο περιζήτητα είναι στη διεθνή αγορά. Φέτος, ξεχωρίζει η συμμετοχή της θρυλικής για την ποιότητα των ερυθρών οίνων της περιοχής του Βόρειου Ροδανού της Γαλλίας, που είναι και η τιμώμενη της φετινής διοργάνωσης― με καλεσμένο τον κ. Γιώργο Λελεκτσόγλου, ιδιοκτήτη της κάβας Compagnie de l’Hermitage, μία από τις καλύτερες της Γαλλίας. Ο κ. Λελεκτσόγλου πρωταγωνιστεί στην περιοχή αυτή εδώ και τρεις δεκαετίες, προμηθεύοντας με σπάνια κρασιά κορυφαίους συλλέκτες σε όλο τον κόσμο.

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν επί πληρωμή μικρές ποσότητες σπάνιων και σπουδαίων οίνων, όπως το Hermitage Louis Chave, το Château Mouton Rothschild, το Château Latour, το Ornellaia και το Cabernet Sauvignon Estrella από την Αργεντινή. Όλοι οι συμμετέχοντες και τα κρασιά τους παρουσιάζονται αναλυτικά στο www.FineRedWines.gr.

Στόχος των ΜΚΚ δεν είναι μόνο να δοθεί σε οινόφιλους καταναλωτές η δυνατότητα δοκιμής κορυφαίων ξένων κρασιών. Είναι να αποδειχθεί πως και ο ελληνικός αμπελώνας μπορεί και πρέπει να «παίξει στο γήπεδο» των μεγάλων κρασιών διεθνώς, δημιουργώντας υπεραξία για το σύνολο της ελληνικής οινοπαραγωγής. Σημαντική και ελπιδοφόρα είναι η παρουσία μερικών νεότερων ελλήνων οινοποιών στο «κλαμπ» των μεγάλων κόκκινων κρασιών.

Λόγω της σπανιότητας και του υψηλού κόστους των περισσότερων κρασιών κάποια απαιτούν συμμετοχή για τη δοκιμή τους. Έτσι, το αντίτιμο εισόδου στην εκδήλωση είναι 40€, που περιλαμβάνει εισιτήριο και κουπόνια. Με τα κουπόνια που εξαργυρώνει, ο επισκέπτης δοκιμάζει κρασιά που επιλέγει (δόση 50ml) σε τιμή κόστους. Ενδεικτικά αναφέρεται πως κρασί με τιμή στην κάβα κοντά στα €200 θα δοκιμαστεί με τέσσερα κουπόνια (€12), ενώ κρασιά έως και €100 δοκιμάζονται ακόμα και με 2 κουπόνια (€6). Τα ελληνικά κρασιά των τρεχουσών εσοδειών σπάνια χρεώνονται με κουπόνι, ενώ αρκετά από τα υπόλοιπα, τα παλαιωμένα, τα σπάνια ή τα εκτός αγοράς ελληνικά κρασιά δεν απαιτούν κουπόνι δοκιμής.

Τα «Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά» είναι συνδιοργάνωση του ιστότοπου ευζωίας FNL (www.fnl-guide.com) και της εταιρείας οινικής επικοινωνίας Vinetum, γνωστή για την έκθεση Οινόραμα και άλλες εκδηλώσεις που διοργανώνει για το κρασί και άλλα αλκοολούχα ποτά.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΒΡΕΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΣΤΟ EL CONVENTO DEL ARTE
  Θεατρικό Δείπνο Μυστηρίου

  Aπό τις 17 Νοεμβρίου, 2019, & κάθε Κυριακή στις 21:00 η ομάδα του «Βρες τον Δολοφόνο» επιστρέφει για έβδομη συνεχή χρονιά με το ατμοσφαιρικό δείπνο μυστηρίου «HOTEL». Αυτή τη σεζόν, το El Convento Del Arte μετατρέπεται σε μυστηριώδες ξενοδοχείο κι εσείς αναλαμβάνετε ρόλο… ντετέκτιβ! Η ΥΠΟΘΕΣΗ: Οι πύλες του ξενοδοχείου ανοίγουν για... συνέχεια
 • 2019 ΟιΝοτικά
  Έκθεση Kρητικού κρασιού στην Αθήνα

  Τα Κρητικά οινοποιεία επσκέπτονται την πρωτεύουσα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μέσα από την έκθεση Κρητικού κρασιού ΟιΝοτικά τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019, στο Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς Προσκεκλημένοι της εκδήλωσης είναι επαγγελματίες και οινόφιλοι οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον σύγχρονο πλούτο του κρητικού αμπελώνα. Τι θα δείτε παράλληλα στα... συνέχεια
 • 1ο ATHENS CRAFT BEER FESTIVAL
  Το 1ο φεστιβάλ στην Ελλάδα αποκλειστικά αφιερωμένο στη χειροποίητη μπίρα

  Από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου, 2019, κάτι νέο και μοναδικό θα συμβεί στην Αθήνα: το Athens Craft Beer Festival, στο Κτήριο Νο 56 του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στις χειροποίητες μπίρες ή, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζονται, στις craft μπίρες. Οι... συνέχεια
 • BURGER FEST ΑΘΗΝΑ 2019
  H μεγάλη γιορτή του burger για 4η φορά στην Αθήνα!

  Το Burger Fest της Αθήνας, το πρώτο και μεγαλύτερο food festivalτης πόλης επιστρέφει μεγαλύτερο από πότε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στο Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ. O μεγάλος θεσμός του burger και της διασκέδασης, για μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει με δύο απολαυστικά burgero-τριήμερα στις 13/14/15 καθώς και στις 20/21/22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Γκάζι.... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


Περισσότερα Ανατολίτικα...

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved