Home > Πίστες > Πρώτο τραπέζι πίστα

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ
«Την αγαπάω την Ελλάδα και δεν μπορώ να ζήσω μακριά της»

Το λαϊκό τραγούδι είναι ανέκαθεν συνυφασμένο με τα βάσανα, τους καημούς αλλά και τις χαρές του Έλληνα. Οι λαϊκοί τραγουδιστές αποτελούν ένα μεγάλο και αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής μας παράδοσης γιατί μέσα από τη φωνή τους ξορκίζουν τα ντέρτια των ανθρώπων.

Ένας γνήσιος λαϊκός τραγουδιστής είναι και ο Ηλίας Γκρέκος. Μέσα από συνεργασίες - όπως στο τελευταίο του τραγούδι με τίτλο «Δεν Είναι Το Τελευταίο Μας Αντίο» σε μουσική του Βασίλη Δαραμούσκα και στίχους του Πάνου Φαλάρα αλλά και με διασκευές όπως το γνωστό «Λόγια Κλειδωμένα» - ξεχωρίζει και έχει συνεχώς ανοδική πορεία.

Συναντήσαμε τον γοητευτικό τραγουδιστή σε μια από τις live εμφανίσεις του στο Μαρούσι και μιλήσαμε για τις εμπειρίες του στο χώρο του τραγουδιού, τις συνεργασίες του αλλά και τι μας ετοιμάζει για το μέλλον.


ATHENS24: «Πως μπήκε η μουσική στη ζωή σου»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Από το στρατό, ξεκίνησα να κάνω τις βραδιές του οπλίτη οπότε αυτό ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσω να τραγουδάω επαγγελματικά. Η αλήθεια είναι ότι τραγουδούσα από πολύ μικρός, καθώς υπήρχαν και μουσικές καταβολές μέσα στην οικογένεια. Και η μητέρα μου και ο πατέρας μου έχουν εξαιρετικές φωνές παρόλο που δεν έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι, μάλιστα ο πατέρας μου είχε και πρόταση συνεργασίας από τον γνωστό συνθέτη Απόστολο Καλδάρα όταν ήταν σε μικρή ηλικία».


ATHENS24: «Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες. Υπάρχει κάποια συνεργασία που ξεχωρίζεις»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Έχω συνεργαστεί με πάρα πολύ μεγάλα ονόματα, όπως είναι ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Στέλιος Ρόκκος και ο Θέμης Αδαμαντίδης. Δεν μπορώ να πω ότι ξεχωρίζω κάποια, όλες οι συνεργασίες είναι το ίδιο σημαντικές για εμένα. Απλά θυμάμαι έντονα την πρώτη φορά που τραγούδησα σε πίστα, η οποία ήταν στο μαγαζί «Γοργόνες & Μάγκες»».


ATHENS24: «Υπάρχει κάποιος που θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον και δεν το έχεις κάνει ακόμα»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να συνεργαστώ στο μέλλον αλλά λατρεύω τον Πασχάλη Τερζή και τον Αντώνη Ρέμο. Βέβαια υπάρχουν και τραγουδιστές που δεν βρίσκονται πλέον μαζί μας , όπως ο Δημήτρης Μητροπάνος, Στέλιος Καζαντζίδης, Στράτος Διονυσίου και άλλοι που θα ήθελα να συνυπάρξω μαζί τους μουσικά».


ATHENS24: «Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent shows; Εσύ θα έπαιρνες μέρος»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Έχω εμφανιστεί παλιά σε διαγωνισμό του «Μπράβο» με τη Ρούλα Κορομηλά, όπου έχω αποσπάσει και βραβείο, βέβαια αυτό ήταν κάτι τελείως διαφορετικό από τα σημερινά talent shows. Τα σημερινά talent shows μου αρέσει να τα παρακολουθώ και να ακούω τις φωνές των νέων παιδιών, κάποιες από τις οποίες είναι και πάρα πολύ ενδιαφέρουσες. Δεν νομίζω πως θα έπαιρνα πλέον μέρος διότι είμαι πολύ «ενεργός» στο κομμάτι της δουλειάς και δεν είμαι στην αρχή της καριέρας μου».


ATHENS24: «Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Η έμπνευση για εμένα βρίσκεται παντού, σε εικόνες, σε χρώματα, στις ανθρώπινες σχέσεις, στην αγάπη του κόσμου, στις όμορφες σχέσεις που δημιουργούμε μέσα στα μαγαζιά όταν γινόμαστε όλοι μια παρέα».


ATHENS24: «Έχει γίνει ποτέ κάποιο ευτράπελο, το οποίο να σου έχει εντυπωθεί έντονα στην μνήμη»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Είναι πάρα πολλά τα ευτράπελα που μου έχουν συμβεί λόγω επαγγέλματος αν και νομίζω ότι ευτράπελα μπορούν να συμβούν στο κάθε επάγγελμα. Από εκεί και περά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να κρατήσεις τις ισορροπίες και να επικεντρωθείς στην δουλειά σου».


ATHENS24: «Θα έφευγες από την Ελλάδα για να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Έχω φύγει κατά διαστήματα σε αρκετές χώρες για κάποιες εμφανίσεις αλλά δεν θα έφευγα για μόνιμα. Την αγαπάω την Ελλάδα, αγαπάω το καλοκαίρι της, τον ήλιο της, την θάλασσά της, τα νησιά της και δεν μπορώ να ζήσω μακριά τους. Θα έλεγα ότι όλα αυτά αποτελούν μια ακόμα πηγή έμπνευσης για εμένα. Σκοπός μου είναι να συνεχίσω να κάνω εμφανίσεις στο εξωτερικό και να διαφημίζω την Ελλάδα που τόσο αγαπάω».


ATHENS24: «Αν δεν ήσουν τραγουδιστής σε ποιο άλλο χώρο θα ήθελες να κινείσαι»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Πάλι θα πήγαινα σε κάτι καλλιτεχνικό! Θα ασχολούμουν με την γραφιστική, είναι κάτι που το σπούδασα και το αγαπάω επίσης αλλά το τραγούδι είναι κάτι που με ξεπερνάει. Προσπαθώ όμως όπου μου δίνεται η ευκαιρία να δημιουργώ, όπως παραδείγματος χάριν σε κάποιες αφίσες που μπορεί να χρειαστούμε βάζω όπου μπορώ και εγώ την δική μου πινελιά».


ATHENS24: «Έχεις κάποιο moto που σε εκφράζει και αν ναι ποιο είναι αυτό»;

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
«Ναι έχω, απλά δεν είναι ένα είναι πολλά. Αυτό που μου έρχεται τώρα στο μυαλό είναι: «Φρέσκα κουλούρια ο κουλουράς», δηλαδή κάθε φορά πάμε για κάτι καινούργιο, δεν αφήνουμε πράγματα να μας κρατάνε πίσω και να μας σταματάνε».


ATHENS24: «Μίλησε μου λίγο για τα μελλοντικά σου σχέδια».

ΗΛΙΑΣ ΓΚΡΕΚΟΣ:
Ο τίτλος είναι «Πρώτη φορά αληθινά», στο οποίο έχει γράψει την μουσική ο Γιάννης Κερμανίδης και ο Τάσος Μπλάθρας ενώ τους στίχους ο Γιώργος Τσοπάνης, ο οποίος έχει γράψει και το «Αν είσαι ένα αστέρι» του Νίκου Βέρτη. Φυσικά συνεχίζω και τις εμφανίσεις μου στην Αθήνα πάντα με την καλύτερη διάθεση γιατί είναι πολύ σημαντικό στην δουλειά μας να είμαστε αληθινοί, προσιτοί, να μην είμαστε δήθεν και να αγαπάμε τον κόσμο. Ο σκοπός μας είναι να δώσουμε μια ευχάριστη νότα στα τόσα προβλήματα που περνάμε στις μέρες μας και πάντα με καλές τιμές αλλά και με κεράσματα».


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ: "ΕΛΑ"
  Νέο Digital Album

  Έρχεται η ολοκαίνουργια κυκλοφορία της Πέγκυς Ζήνα με τίτλο «Έλα». 3 χρόνια μετά το album της «Πάρα Πολλά», η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με νέο digital album το οποίο περιέχει τις πρόσφατες επιτυχίες της «Απαγορεύω», «Μου Λείπεις», «Ο Χρόνος» και «Μη Μ’ Ακουμπάς» αλλά και 7 ολοκαίνουργια τραγούδια, ανάμεσά τους και η... συνέχεια
 • ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ & ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ
  "Ζόρικα Βράδια"

  Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ Σάκης Ρουβάς και ο διαχρονικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Στέλιος Ρόκκος, συνεργάζονται ξανά δισκογραφικά έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες. Μετά το «Όσο Έχω Εσένα», ένα τραγούδι που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή, ο Σάκης Ρουβάς και ο Στέλιος Ρόκκος συναντιούνται και πάλι... συνέχεια
 • ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ
  «Αυτό Να Το Θυμάσαι»

  Ακούστε το νέο single του Πάνου Κιάμου από το άλμπουμ των μεγάλων επιτυχιών! Μετά την τεράστιες επιτυχίες «Αλλού Εσύ», «Χαρταετός», «Θέλω Να Σε Ξαναδώ» και «Τάσεις Φυγής» που έφτασαν στις πρώτες θέσεις του official airplay chart, σήμερα κυκλοφορεί το καινούργιο single του Πάνου Κιάμου από το άλμπουμ των μεγάλων επιτυχιών ΠΑΝΟΣ... συνέχεια
 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & VIDEO CLIP
  «Ένα Θαύμα»

  Ο Γιώργος Μαζωνάκης κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ένα Θαύμα», σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια. Μετά την τελευταία του επιτυχία «Αγαπώ Σημαίνει», έρχεται αυτή τη φορά για να ορίσει το δικό του «Θαύμα», μοιράζοντας και πάλι την αλήθεια του, ορμώμενος πάντα από την πρωταρχική του ανάγκη... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Πίστες

Ευρετήριο Μαγαζιών

Είδος μουσικής

AGENDA I Ελληνάδικα

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved