Home > Πίστες > Πρώτο τραπέζι πίστα

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
ΣΑΛΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ
Η Σαλίνα Γαβαλά μπορεί να έγινε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό για τη θέση της ως καθηγήτρια φωνητικής στην ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους, αλλά μετράει εξίσου μία μεγάλη πορεία αρκετών χρόνων στη μουσική βιομηχανία και στην υποκριτική.

Η Ελπίδα επίσης, το 1970 άρχισε να εργάζεται τα βράδια, ξεκινώντας με τον Νίκο Ιγνατιάδη στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Συνέχισε σε clubs και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπως ΔΕΙΛΙΝΑ, ΝΕΡΑΪΔΑ,ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΜΕΔΟΥΣΑ, ΖΥΓΟ, ΣΚΟΡΠΙΟ κ.λπ. Συνεργάστηκε με τους Γ. Πάριο, Γ. Νταλάρα, Στρ. Διονυσίου, Τ. Βοσκόπουλο, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού, Δ. Μητροπάνο, Γ. Πουλόπουλο, Μ. Μητσιά, Χάρρυ Κλυνν και με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές.Το 1979 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ με το τραγούδι "ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΣΥ SUPER STAR" του Δώρου Γεωργιάδη και της Σώτιας Τσώτου, κερδίζοντας την 8η θέση. Ο "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" κυκλοφόρησε και στις Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία καθώς και στις Σκανδιναβικές χώρες. Τη δεύτερη εκπροσώπησε την Κύπρο το 1986 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας με το τραγούδι "Τώρα ζω".

Τις συναντήσαμε για λογαριασμό του Athens24.gr και στα πλαίσια του λιγοστού χρόνου που είχαμε μαζί τους στην τελευταία τους πρόβα πριν την επίσημη πρεμιέρα ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις.


Athens24.gr: Σαλίνα για ποιο λόγο αποφάσισες να συγγράψεις το κείμενο για την παράσταση «Όνειρα Γλυκά»; Τί πραγματεύεται και τί σου έδωσε ώθηση;

Σαλίνα Γαβαλά:
Γράφω από πολύ μικρή, κυρίως ποίηση. Είχα εκδώσει μια συλλογή με τίτλο ''Ηδονές ωδύνες'', οπότε η συγγραφή ήταν από νωρίς στη ζωή μου. Αναφορικά με την παράσταση ήθελα να συνδέσω τα κείμενα και τα τραγούδια που αγαπάω. Το concept έχει ως εξής: Μιλάμε για μια γυναίκα η οποία βρίσκεται στην ηλικία των 30 και περνά μια κρίσιμη φάση. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της μια μεγαλύτερη γυναίκα που όπως αποδεικνύεται είναι ο μελλοντικός της εαυτός που έρχεται να τη βοηθήσει στο να δει τη ζωή της πιο θετικά. Το έργο ξεκίνησε στη βάση μιας προσωπικής ψυχανάλυσης. Αφορμή για το έργο στάθηκε το «La la Land». Όπως η πρωταγωνίστρια μπήκε στη διαδικασία να γράψει έτσι κι εγώ πήρα την απόφαση να δημιουργήσω το ''Όνειρα Γλυκά''. Η ηρωίδα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει.

Athens24.gr: Ας επανέλθουμε στην παράσταση. Μιλάμε για μια ακριβή δουλειά;

Σαλίνα Γαβαλά: Ακριβή από ψυχή, συναισθήματα, από χρόνο και από προσπάθεια όλων των ανθρώπων που δούλεψαν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα πολύ έξυπνο σκηνικό. Όλη η ιστορία πλέκεται σ’ ένα σπίτι με αρκετές κούτες, εν μέσω μετακόμισης. Η γυναίκα αυτή αρχίζει να θυμάται μέσω αυτής της κατάστασης όλο της το παρελθόν.

Ελπίδα: Κάπου εκεί βγαίνω κι εγώ, της λέω ότι όλα θα πάνε καλά, και ότι πρέπει να δει τη ζωή με άλλο μάτι προκειμένου να βρει τις ισορροπίες και τα πατήματά της.


Athens24.gr: Θέλω να μου πείτε αν έχετε ολοκληρώσει το κομμάτι της πρόβας της παράστασης «Όνειρα Γλυκά» και τι σάς είπαν όσοι σάς παρακολούθησαν. Πότε θα ξεκινήσετε για το κοινό και γιατί θα το προτρέπατε να έρθει να σάς δει;

Ελπίδα: Το κοινό που ήταν στις πρόβες είναι ενθουσιασμένο και συγκινημένο. Εγώ κάνω τον μελλοντικό, φανταστικό εαυτό της Σαλίνας. Δίνω αποφθέγματα, την καλοπιάνω, την αγαπάω και προσπαθώ να της δώσω όσες εμπειρίες μπορεί να πάρει. Κάθε άνθρωπος θα βρει τη στιγμή του σ’ αυτήν την παράσταση. Η κουβέντα μας είναι αληθινή. Η Σαλίνα έχει γράψει εξαιρετικό κείμενο κι εμείς το προσαρμόζουμε με πολύ σεβασμό κι αγάπη.

Σαλίνα: Είναι συγκινητικό όλο αυτό. Μέσα στη διαδικασία της πρόβας έχουμε συγκινηθεί αρκετές στιγμές. Και με τη σχέση μας αλλά και με τα τραγούδια μας...


Athens24.gr: Ελπίδα, πώς προέκυψε η εν λόγω συνεργασία;

Ελπίδα: Με τη Σαλίνα είχαμε κοινούς φίλους. Ο Αντώνης Λουδάρος με πήρε μια μέρα τηλέφωνο και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει να συμμετάσχω. Μού εξήγησε τον ρόλο και μού άρεσε πολύ. Έτσι κι αλλιώς, θεωρώ ότι ο ρόλος μου με αντιπροσωπεύει σαν άνθρωπο.


Athens24.gr: Πιστεύεις Ελπίδα (και ρωτώ λόγω του ρόλου σου) ότι μπορούν να περάσουν τα βιώματα και οι συμβουλές ενός ανθρώπου σε κάποιον άλλο;

Ελπίδα: Αν οι συμβουλές είναι στείρες δεν περνάνε. Μόνο αν τις αποδείξεις έμπρακτα θα γίνουν κατανοητές. Το λέω γιατί έχω κι εγώ παιδιά και ξέρω. Αν στα παιδιά δώσεις παραδείγματα και τα αφήσεις να κάνουν λάθη τότε θα καταλάβουν. Μια συμβουλή δώσε και άστο να δουλεύει...


Athens24.gr: Μπορείς να μας αποκαλύψεις μερικά από τα τραγούδια της παράστασης;

Ελπίδα: Έχουμε μερικά του Χατζή, το ''Αντίο'' και το ''Χάσαμε'', αλλά και τις ''Στιγμές'', τη ''Σωτηρία της ψυχής'', ''Δυο μέρες μόνο'', ''Ίσως φταίνε τα φεγγάρια'' κι άλλα τέτοια.


Athens24.gr: Πώς σας φαίνεται το κλίμα της τηλεόρασης που βασίζεται στο κουτσομπολιό και τα εύπεπτα προγράμματα;

Σαλίνα Γαβαλά: Χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ μόνο ταινίες και κάποιες σειρές. Δεν μπαίνω πλέον σε διαδικασία να μάθω το τί γίνεται και το τί σχολιάζεται από τα sites. Δε με απασχολεί αυτού του είδους η ψυχαγωγία και δε χαλιέμαι.

Ελπίδα: Ήμουν από μικρή τηλεορασάκιας. Την έχω ανοιχτή αλλά στο mute, δεν είναι ανάγκη να ακούω. Είμαι της παλιάς σχολής, θέλω να ενημερώνομαι, δεν το αφήνω. Δεν έχω προτιμήσεις, μπορεί να δω μια ταινία, ειδήσεις, η κάποια εκπομπή. Όταν υπάρχει χρόνος (γέλια).


Athens24.gr: Ελπίδα, σου έχει γίνει πρόταση για κριτής σε talent show; Θα αποδεχόσουν μια τέτοια πρόταση, στην τηλεόραση ως έχει με τα σημερινά δεδομένα;

Ελπίδα: Όχι, αλλά δεν ξέρω γιατί. Όμως αν είχε ενδιαφέρον και ήταν στημένο ένα talent show σωστά γιατί όχι…


Athens24.gr: Το ρωτώ γιατί βλέπω ανθρώπους δίχως υποδομή σε τέτοια show...απλά γιατί είναι δημοφιλείς.

Ελπίδα: Είναι αλήθεια. Ίσως αναζητούν ανθρώπους με πορεία και υποδομή στη μουσική και στην παραγωγή να μην την αποδέχονται.


Athens24.gr: Πιστεύετε ότι υπάρχει χώρος, μέσα στην κρίση, για νέους καλλιτέχνες;

Ελπίδα: Πάντα υπάρχει χώρος για καινούρια πράγματα. Πλέον ένα ταλέντο δυσκολεύεται για να αναδειχθεί σε σχέση με τη γενιά μας. Όταν κάτι είναι εξαιρετικό κι έχει το ανάλογο background από υποστηρικτές, τότε μπορεί να πετύχει. Τα μεγάλα ταλέντα ξεχωρίζουν. Εγώ όταν βγήκα στη δουλειά αυτή ήμουν άσχετη, δεν είχα καμία σχέση με το αντικείμενο. Ο Γεράσιμος Λαβράνος είπε ότι του κάνω, στη συνέχεια μ’ έστειλαν στην ΕΡΤ, πέρασα από μουσική επιτροπή με κριτές όπως τον Πλέσσα και τον Καπνίση. Μιλάμε για μεγάλους μουσικούς. Τότε σε έπαιζε το ραδιόφωνο και προχωρούσες.

Σαλίνα Γαβαλά: Αυτά τα show είναι ωραία πάντως και τα παρακολουθώ.


Athens24.gr: Τί σημαίνει είναι star επειδή είμαι καλλιτέχνης;

Ελπίδα: Όταν πήγα στις ΗΠΑ πριν από 40 χρόνια, έβλεπα σταρ αλλά ως κανονικούς ανθρώπους, με τους οποίους ήταν αριστουργηματική εμπειρία το να μιλάς μαζί τους. Διότι εκείνοι, αν και διάσημοι δεν είχαν να αποδείξουν τίποτα. Το θέμα είναι να λειτουργείς σεμνά ως οντότητα. Αν δεν πράττεις έτσι, τότε τί αποτύπωμα θα αφήσεις πίσω σου όταν φύγεις.

Σαλίνα Γαβαλά: Στην Ελλάδα έχουμε δρόμο ακόμη. Είμαστε σε καλή ρότα, άλλα έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Είναι ζητούμενο να είσαι ντίβα πάνω στη σκηνή, αλλά όταν κατεβαίνεις είναι ηλίθιο το να το συνεχίζεις.


* Η παράσταση ολοκληρώθηκε 1η Απριλίου, 2018.
----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΕΓΚΥ ΖΗΝΑ: "ΕΛΑ"
  Νέο Digital Album

  Έρχεται η ολοκαίνουργια κυκλοφορία της Πέγκυς Ζήνα με τίτλο «Έλα». 3 χρόνια μετά το album της «Πάρα Πολλά», η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με νέο digital album το οποίο περιέχει τις πρόσφατες επιτυχίες της «Απαγορεύω», «Μου Λείπεις», «Ο Χρόνος» και «Μη Μ’ Ακουμπάς» αλλά και 7 ολοκαίνουργια τραγούδια, ανάμεσά τους και η... συνέχεια
 • ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ & ΣΤΕΛΙΟΣ ΡΟΚΚΟΣ
  "Ζόρικα Βράδια"

  Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ Σάκης Ρουβάς και ο διαχρονικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Στέλιος Ρόκκος, συνεργάζονται ξανά δισκογραφικά έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες. Μετά το «Όσο Έχω Εσένα», ένα τραγούδι που έχει αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική μουσική σκηνή, ο Σάκης Ρουβάς και ο Στέλιος Ρόκκος συναντιούνται και πάλι... συνέχεια
 • ΠΑΝΟΣ ΚΙΑΜΟΣ
  «Αυτό Να Το Θυμάσαι»

  Ακούστε το νέο single του Πάνου Κιάμου από το άλμπουμ των μεγάλων επιτυχιών! Μετά την τεράστιες επιτυχίες «Αλλού Εσύ», «Χαρταετός», «Θέλω Να Σε Ξαναδώ» και «Τάσεις Φυγής» που έφτασαν στις πρώτες θέσεις του official airplay chart, σήμερα κυκλοφορεί το καινούργιο single του Πάνου Κιάμου από το άλμπουμ των μεγάλων επιτυχιών ΠΑΝΟΣ... συνέχεια
 • ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ - ΝΕΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ & VIDEO CLIP
  «Ένα Θαύμα»

  Ο Γιώργος Μαζωνάκης κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο «Ένα Θαύμα», σε μουσική Γιώργου Σαμπάνη και στίχους Ελένης Γιαννατσούλια. Μετά την τελευταία του επιτυχία «Αγαπώ Σημαίνει», έρχεται αυτή τη φορά για να ορίσει το δικό του «Θαύμα», μοιράζοντας και πάλι την αλήθεια του, ορμώμενος πάντα από την πρωταρχική του ανάγκη... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Πίστες

Ευρετήριο Μαγαζιών

Είδος μουσικής

AGENDA I Ελληνάδικα

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved