Home > Πίστες > Πρώτο τραπέζι πίστα

ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:
ΣΑΛΙΝΑ ΓΑΒΑΛΑ
Η Σαλίνα Γαβαλά μπορεί να έγινε πιο γνωστή στο ευρύ κοινό για τη θέση της ως καθηγήτρια φωνητικής στην ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους, αλλά μετράει εξίσου μία μεγάλη πορεία αρκετών χρόνων στη μουσική βιομηχανία και στην υποκριτική.

Η Ελπίδα επίσης, το 1970 άρχισε να εργάζεται τα βράδια, ξεκινώντας με τον Νίκο Ιγνατιάδη στον Αστέρα Βουλιαγμένης. Συνέχισε σε clubs και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπως ΔΕΙΛΙΝΑ, ΝΕΡΑΪΔΑ,ΦΑΝΤΑΣΙΑ, ΜΕΔΟΥΣΑ, ΖΥΓΟ, ΣΚΟΡΠΙΟ κ.λπ. Συνεργάστηκε με τους Γ. Πάριο, Γ. Νταλάρα, Στρ. Διονυσίου, Τ. Βοσκόπουλο, Χ. Αλεξίου, Β. Μοσχολιού, Δ. Μητροπάνο, Γ. Πουλόπουλο, Μ. Μητσιά, Χάρρυ Κλυνν και με όλους σχεδόν τους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές.Το 1979 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ισραήλ με το τραγούδι "ΣΩΚΡΑΤΗ ΕΣΥ SUPER STAR" του Δώρου Γεωργιάδη και της Σώτιας Τσώτου, κερδίζοντας την 8η θέση. Ο "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" κυκλοφόρησε και στις Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ολλανδία καθώς και στις Σκανδιναβικές χώρες. Τη δεύτερη εκπροσώπησε την Κύπρο το 1986 στο Μπέργκεν της Νορβηγίας με το τραγούδι "Τώρα ζω".

Τις συναντήσαμε για λογαριασμό του Athens24.gr και στα πλαίσια του λιγοστού χρόνου που είχαμε μαζί τους στην τελευταία τους πρόβα πριν την επίσημη πρεμιέρα ανταλλάξαμε κάποιες σκέψεις.


Athens24.gr: Σαλίνα για ποιο λόγο αποφάσισες να συγγράψεις το κείμενο για την παράσταση «Όνειρα Γλυκά»; Τί πραγματεύεται και τί σου έδωσε ώθηση;

Σαλίνα Γαβαλά:
Γράφω από πολύ μικρή, κυρίως ποίηση. Είχα εκδώσει μια συλλογή με τίτλο ''Ηδονές ωδύνες'', οπότε η συγγραφή ήταν από νωρίς στη ζωή μου. Αναφορικά με την παράσταση ήθελα να συνδέσω τα κείμενα και τα τραγούδια που αγαπάω. Το concept έχει ως εξής: Μιλάμε για μια γυναίκα η οποία βρίσκεται στην ηλικία των 30 και περνά μια κρίσιμη φάση. Τότε εμφανίζεται στη ζωή της μια μεγαλύτερη γυναίκα που όπως αποδεικνύεται είναι ο μελλοντικός της εαυτός που έρχεται να τη βοηθήσει στο να δει τη ζωή της πιο θετικά. Το έργο ξεκίνησε στη βάση μιας προσωπικής ψυχανάλυσης. Αφορμή για το έργο στάθηκε το «La la Land». Όπως η πρωταγωνίστρια μπήκε στη διαδικασία να γράψει έτσι κι εγώ πήρα την απόφαση να δημιουργήσω το ''Όνειρα Γλυκά''. Η ηρωίδα θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος που καταφέρνει να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει.

Athens24.gr: Ας επανέλθουμε στην παράσταση. Μιλάμε για μια ακριβή δουλειά;

Σαλίνα Γαβαλά: Ακριβή από ψυχή, συναισθήματα, από χρόνο και από προσπάθεια όλων των ανθρώπων που δούλεψαν. Για παράδειγμα υπάρχει ένα πολύ έξυπνο σκηνικό. Όλη η ιστορία πλέκεται σ’ ένα σπίτι με αρκετές κούτες, εν μέσω μετακόμισης. Η γυναίκα αυτή αρχίζει να θυμάται μέσω αυτής της κατάστασης όλο της το παρελθόν.

Ελπίδα: Κάπου εκεί βγαίνω κι εγώ, της λέω ότι όλα θα πάνε καλά, και ότι πρέπει να δει τη ζωή με άλλο μάτι προκειμένου να βρει τις ισορροπίες και τα πατήματά της.


Athens24.gr: Θέλω να μου πείτε αν έχετε ολοκληρώσει το κομμάτι της πρόβας της παράστασης «Όνειρα Γλυκά» και τι σάς είπαν όσοι σάς παρακολούθησαν. Πότε θα ξεκινήσετε για το κοινό και γιατί θα το προτρέπατε να έρθει να σάς δει;

Ελπίδα: Το κοινό που ήταν στις πρόβες είναι ενθουσιασμένο και συγκινημένο. Εγώ κάνω τον μελλοντικό, φανταστικό εαυτό της Σαλίνας. Δίνω αποφθέγματα, την καλοπιάνω, την αγαπάω και προσπαθώ να της δώσω όσες εμπειρίες μπορεί να πάρει. Κάθε άνθρωπος θα βρει τη στιγμή του σ’ αυτήν την παράσταση. Η κουβέντα μας είναι αληθινή. Η Σαλίνα έχει γράψει εξαιρετικό κείμενο κι εμείς το προσαρμόζουμε με πολύ σεβασμό κι αγάπη.

Σαλίνα: Είναι συγκινητικό όλο αυτό. Μέσα στη διαδικασία της πρόβας έχουμε συγκινηθεί αρκετές στιγμές. Και με τη σχέση μας αλλά και με τα τραγούδια μας...


Athens24.gr: Ελπίδα, πώς προέκυψε η εν λόγω συνεργασία;

Ελπίδα: Με τη Σαλίνα είχαμε κοινούς φίλους. Ο Αντώνης Λουδάρος με πήρε μια μέρα τηλέφωνο και με ρώτησε αν με ενδιαφέρει να συμμετάσχω. Μού εξήγησε τον ρόλο και μού άρεσε πολύ. Έτσι κι αλλιώς, θεωρώ ότι ο ρόλος μου με αντιπροσωπεύει σαν άνθρωπο.


Athens24.gr: Πιστεύεις Ελπίδα (και ρωτώ λόγω του ρόλου σου) ότι μπορούν να περάσουν τα βιώματα και οι συμβουλές ενός ανθρώπου σε κάποιον άλλο;

Ελπίδα: Αν οι συμβουλές είναι στείρες δεν περνάνε. Μόνο αν τις αποδείξεις έμπρακτα θα γίνουν κατανοητές. Το λέω γιατί έχω κι εγώ παιδιά και ξέρω. Αν στα παιδιά δώσεις παραδείγματα και τα αφήσεις να κάνουν λάθη τότε θα καταλάβουν. Μια συμβουλή δώσε και άστο να δουλεύει...


Athens24.gr: Μπορείς να μας αποκαλύψεις μερικά από τα τραγούδια της παράστασης;

Ελπίδα: Έχουμε μερικά του Χατζή, το ''Αντίο'' και το ''Χάσαμε'', αλλά και τις ''Στιγμές'', τη ''Σωτηρία της ψυχής'', ''Δυο μέρες μόνο'', ''Ίσως φταίνε τα φεγγάρια'' κι άλλα τέτοια.


Athens24.gr: Πώς σας φαίνεται το κλίμα της τηλεόρασης που βασίζεται στο κουτσομπολιό και τα εύπεπτα προγράμματα;

Σαλίνα Γαβαλά: Χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ μόνο ταινίες και κάποιες σειρές. Δεν μπαίνω πλέον σε διαδικασία να μάθω το τί γίνεται και το τί σχολιάζεται από τα sites. Δε με απασχολεί αυτού του είδους η ψυχαγωγία και δε χαλιέμαι.

Ελπίδα: Ήμουν από μικρή τηλεορασάκιας. Την έχω ανοιχτή αλλά στο mute, δεν είναι ανάγκη να ακούω. Είμαι της παλιάς σχολής, θέλω να ενημερώνομαι, δεν το αφήνω. Δεν έχω προτιμήσεις, μπορεί να δω μια ταινία, ειδήσεις, η κάποια εκπομπή. Όταν υπάρχει χρόνος (γέλια).


Athens24.gr: Ελπίδα, σου έχει γίνει πρόταση για κριτής σε talent show; Θα αποδεχόσουν μια τέτοια πρόταση, στην τηλεόραση ως έχει με τα σημερινά δεδομένα;

Ελπίδα: Όχι, αλλά δεν ξέρω γιατί. Όμως αν είχε ενδιαφέρον και ήταν στημένο ένα talent show σωστά γιατί όχι…


Athens24.gr: Το ρωτώ γιατί βλέπω ανθρώπους δίχως υποδομή σε τέτοια show...απλά γιατί είναι δημοφιλείς.

Ελπίδα: Είναι αλήθεια. Ίσως αναζητούν ανθρώπους με πορεία και υποδομή στη μουσική και στην παραγωγή να μην την αποδέχονται.


Athens24.gr: Πιστεύετε ότι υπάρχει χώρος, μέσα στην κρίση, για νέους καλλιτέχνες;

Ελπίδα: Πάντα υπάρχει χώρος για καινούρια πράγματα. Πλέον ένα ταλέντο δυσκολεύεται για να αναδειχθεί σε σχέση με τη γενιά μας. Όταν κάτι είναι εξαιρετικό κι έχει το ανάλογο background από υποστηρικτές, τότε μπορεί να πετύχει. Τα μεγάλα ταλέντα ξεχωρίζουν. Εγώ όταν βγήκα στη δουλειά αυτή ήμουν άσχετη, δεν είχα καμία σχέση με το αντικείμενο. Ο Γεράσιμος Λαβράνος είπε ότι του κάνω, στη συνέχεια μ’ έστειλαν στην ΕΡΤ, πέρασα από μουσική επιτροπή με κριτές όπως τον Πλέσσα και τον Καπνίση. Μιλάμε για μεγάλους μουσικούς. Τότε σε έπαιζε το ραδιόφωνο και προχωρούσες.

Σαλίνα Γαβαλά: Αυτά τα show είναι ωραία πάντως και τα παρακολουθώ.


Athens24.gr: Τί σημαίνει είναι star επειδή είμαι καλλιτέχνης;

Ελπίδα: Όταν πήγα στις ΗΠΑ πριν από 40 χρόνια, έβλεπα σταρ αλλά ως κανονικούς ανθρώπους, με τους οποίους ήταν αριστουργηματική εμπειρία το να μιλάς μαζί τους. Διότι εκείνοι, αν και διάσημοι δεν είχαν να αποδείξουν τίποτα. Το θέμα είναι να λειτουργείς σεμνά ως οντότητα. Αν δεν πράττεις έτσι, τότε τί αποτύπωμα θα αφήσεις πίσω σου όταν φύγεις.

Σαλίνα Γαβαλά: Στην Ελλάδα έχουμε δρόμο ακόμη. Είμαστε σε καλή ρότα, άλλα έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Είναι ζητούμενο να είσαι ντίβα πάνω στη σκηνή, αλλά όταν κατεβαίνεις είναι ηλίθιο το να το συνεχίζεις.


* Η παράσταση ολοκληρώθηκε 1η Απριλίου, 2018.
----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΑΜΑΡΓΙΟΣ NEW SINGLE RELEASE: "ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ"
  Η δύναμη της αγάπης δεν θα πάψει ποτέ να μας συγκινεί

  Ο Πανελής Κυραμαργιός και η Αθηνά Κοντοδήμα πιστεύουν στην παντοδυναμία του πιο ωραίου συναισθήματος που μπορεί να νιώσει ένας άνθρωπος και βάζουν όλη τους την πίστη στην ερμηνεία του καινούργιου τους τραγουδιού, «Κάτι Για Σένα», που κυκλοφορεί, ταυτόχρονα με το ομώνυμο music video, από την Panik Oxygen. Μετά την ολοκλήρωση της... συνέχεια
 • ΜΑΚΗΣ ΔΗΜΑΚΗΣ & ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ
  στο VOICE LIVE

  Ο Μάκης Δημάκης και ο Κώστας Μαρτάκης κάνουν πρεμιέρα στις 8 Φεβρουαρίου, 2019 στην Θεσσαλονίκη και σας περιμένουν να διασκεδάσετε κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Οι δύο καλλιτέχνες με τις εκπληκτικές φωνές, έχουν ετοιμάσει ένα εκπληκτικό πρόγραμμα που προσφέρει διασκέδαση μέχρι το πρωί με τις μεγάλες τους επιτυχίες και όχι μόνο... Το... συνέχεια
 • ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
  «Αχ και να ‘ξερα που να ‘σαι» Νέο Album

  Το ολοκαίνουργιο album του Παντελή Παντελίδη «Αχ και να ΄ξερα που να ‘σαι» βρέθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε στο #1 του Official Ifpi Album Chart. Στο album συμπεριλαμβάνονται τα ακυκλοφόρητα «Κάνε τα πάντα απόψε, «Αχ και να ‘ξερα που να ‘σαι» αλλά και τα ανέκδοτα «Της καρδιάς μου το γραμμένο»,... συνέχεια
 • ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ
  #1 τραγουδίστρια για το 2018 σε πωλήσεις & airplay

  To 2018 ήταν αδιαμφησβήτητα η χρονιά της. Η Έλενα Παπαρίζου, η number one diva της pop στην Ελλάδα ανακηρύχθηκε η εμπορικότερη τραγουδίστρια για το 2018 τόσο σε πωλήσεις όσο και σε airplay. Πιο συγκεκριμένα, το πλατινένιο album της «Ουράνιο Τόξο» ήταν το #1 album για το 2018 από γυναίκα καλλιτέχνιδα σύμφωνα με... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I Πίστες

Ευρετήριο Μαγαζιών

Είδος μουσικής

AGENDA I Ελληνάδικα

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved