Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΟ

ΚΡΙΤΙΚΗ
«ΤΟΠΙΑ» στην Εθνική Λυρική Σκηνή

Στο κέντρο πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Δέλτα Φαλήρου (στον παλιό ιππόδρομο) εδράζεται πλέον η καινούργια Εθνική Λυρική Σκηνή. Σε μια έκταση 28.000 τμ δημιουργήθηκε ένα πραγματικό αριστούργημα αρχιτεκτονικής από τον ιταλικής καταγωγής φημισμένο αρχιτέκτονα Ρέντζο Πιάνο.

Ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια στο παγκόσμιο χάρτη που κατορθώνει να παντρέψει το κλασικό με το μοντέρνο με ένα τρόπο μοναδικό. Επιβλητικό στο εσωτερικό του με έξι εξώστες, ξύλινα δάπεδα, καθίσματα από κόκκινο της φωτιάς βελούδο που τυλίγουν το σώμα σου αναπαυτικά και μια τεράστια σκηνή. Στα μεγάλα ατού της Λυρικής Σκηνής συγκαταλέγεται η τρομερή ακουστική της και φυσικά ο υπερσύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός της που συμβάλλει στο όλο εγχείρημα.

Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως εκτός της κεντρικής σκηνής υπάρχει και η εναλλακτική σκηνή, η οποία έχει χωρητικότητα 400 ατόμων και προτείνεται για εκδηλώσεις μικρότερης κλίμακας.

Χθες, Τετάρτη 30 Μαρτίου το Athens24 βρέθηκε στη κεντρική σκηνή, όπου έγινε η γενική δοκιμή της πρώτης παράστασης που θα φιλοξενήσει η νέα Λυρική Σκηνή με τίτλο «ΤΟΠΙΑ» και πραγματικά απολαύσαμε ένα υπέροχο δίωρο.

Η χορευτική αυτή παράσταση αποτελείται από τρία μέρη και φέρνει στο κοινό ένα διαφορετικό στυλ μπαλέτου, το οποίο αποτελείται και από στοιχεία σύγχρονου χορού.

Το πρώτο μέρος με τίτλο «Fortress» σε χορογραφία του καταξιωμένου βρετανού Ντάγκλας Λη και μουσική Έτσιο Μπόσσο ήταν μια ενδιαφέρουσα δημιουργία με πρωτότυπο σκηνικό που ξυπνούσε έντονα συναισθήματα και κρατούσε με αμείωτο το ενδιαφέρον από το πρώτο κιόλας λεπτό.

Το δεύτερο μέρος με τίτλο «Sarabande» σε χορογραφία του Μπενζαμέν Μιλπιέ (διευθυντής της όπερας του Παρισιού, αναγνωρισμένος α’ χορευτής και χορογράφος) και μουσική Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ ήταν κατά τη γνώμη μας λίγο έξω τα ελληνικά δεδομένα, θύμιζε κάτι από γαλλική εξοχή περασμένου αιώνα και όλος ο αέρας που απέπνεε ήταν κάτι με το οποίο δεν είμαστε καθόλου εξοικειωμένοι σαν κοινό, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν ήταν ικανοποιητικό στο σύνολο του.

Το τρίτο και τελευταίο μέρος με τίτλο «The Shaker Loops» σε χορογραφία του διεθνούς καταξιωμένου έλληνα χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και μουσική Τζων Άνταμς είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Μπαλέτο της Λωρραίνης το 2014 και πραγματικά μας άφησε άφωνους. Τρομερή ενέργεια που σπάνια θα συναντήσουμε και άψογο συγχρονισμό των 25 χορευτών που πολλές φορές βρέθηκα όλοι μαζί επάνω στην σκηνή.


Παραστάσεις: 31/3 (Πρεμιέρα), 1,2,4,5/4 και 5,6,10/5

- Κοστούμια: Ντάγκλας Λη, Ευδοκία Βεροπούλου / Πωλ Κοξ / Τάσος Σοφρονίου
- Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης / Ρόντερικ Μάρρεϋ
- Με τους Α' Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της ΕΛΣ. Συμμετέχουν Κορυφαίοι της Ορχήστρας της ΕΛΣ
- Ώρα έναρξης: 20:00
- Διάρκεια: 120 λεπτά


Τιμές εισιτηρίων:

- Γενική είσοδος: 20 ευρώ, 25 ευρώ, 30 ευρώ, 40 ευρώ, 45 ευρώ, 50 ευρώ
- Παιδικό, φοιτητικό: 15 ευρώ
- Περιορισμένης ορατότητας: 10 ευρώ


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
- Αίθουσα "Σταύρος Νιάρχος"
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα
Τηλέφωνο: 216 8091742

----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • «Α Ρ Ι Σ Τ Ο Σ»
  Παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου»

  Το βραβευμένο μυθιστόρημα του Θωμά Κοροβίνη με κεντρικό θέμα τη ζωή του Αριστείδη Παγκρατίδη, του φερόμενου ως «Δράκου του Σέιχ Σου», μεταφέρεται στη σκηνή, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές... συνέχεια
 • «ΟΥΡΑΝΙΑ»
  του Γεράσιμου Ευαγγελάτου

  Η Ουρανία είναι φίλη σου, αλλά μάλλον δεν το ξέρεις. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ν’ ανήκεις στους 240 φίλους της στο facebook. Στην πραγματική ζωή είναι κάπως δύσκολο να τη συναντήσεις μιας κι η Ουρανία δε βγαίνει απ’ το σπίτι, παρά μόνο για ένα πολύ συγκεκριμένο λόγο… Η Ουρανία είναι ερωτευμένη. Πολύ.... συνέχεια
 • «ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ ΓΑΙΑ ΠΑΤΡΙΣ»
  στο θέατρο Μεταξουργείο

  Τρία μικρά διηγήματα από το τελευταίο βιβλίο της Βάσας Σολωμού Ξανθάκη, της συγγραφέα του "Γάμου", μεταφέρονται στη σκηνή του θεάτρου Μεταξουργείο, με τον τίτλο "Γλυκυτάτη γαία πατρίς", σε σκηνοθεσία και σκηνική μεταφορά της Άννας Βαγενά. Με καταπληκτικές περιγραφές της ζωής των καθημερινών ανθρώπων από τα Αμπελάκια Θεσσαλίας, του χωριού της... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved