Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΟ

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ: «ΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΕΣ»
στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Το Θέατρο Τζένη Καρέζη βρίσκεται στην οδό Ακαδημίας 3 στην Αθήνα (5 λεπτά από την στάση του μετρό Σύνταγμα) και αποτελεί ένα από τα θέατρα των Αθηνών με μεγάλη ιστορία. Ο χώρος του θεάτρου είναι αμφιθεατρικός, διαθέτει καλό φωτισμό σκηνής και καλή ακουστική. Σίγουρα πρόκειται για ένα θέατρο μιας «άλλης εποχής», που σε ταξιδεύει μαγικά από την πρώτη στιγμή που θα το επισκεφτείς. Αυτό το διάστημα φιλοξενεί με μεγάλη επιτυχία την παράσταση «Οι διαβολογυναίκες».

Η υπόθεση είναι γνωστή από την γαλλική ταινία του 1955, «Les Diaboliques»: Η σύζυγος και η ερωμένη ενός αυταρχικού διευθυντή οικοτροφείου αρρένων αποφασίζουν να τον σκοτώσουν. Όταν τελικά τα καταφέρνουν, το πτώμα του εξαφανίζεται κάτω από περίεργες συνθήκες και τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται.

Το έργο μεταφέρεται για πρώτη φορά στο θέατρο και σίγουρα αποτελούσε ένα μεγάλο ρίσκο για όλους τους συντελεστές, ειδικά για κάποιον που έχει ήδη παρακολουθήσει την ταινία, μια ταινία η οποία υπήρξε εφάμιλλη των ταινιών του Χίτσκοκ. Λέγεται μάλιστα πως και ο ίδιος ο Χίτσκοκ είχε δηλώσει θαυμαστής της ταινίας και είχε την αφίσα της δίπλα στην αφίσα του «Ψυχώ»!

Πως λοιπόν καταφέρνει να ξεφύγει κάποιος από όλο αυτό και να δημιουργήσει κάτι δικό του; Ο σκηνοθέτης, Πάρις Μέξης και οι διασκευαστές του έργου, Σάρα Γανωτή και Νίκος Σταυρακούδης φαίνεται πως τελικά έκαναν μια αρκετά καλή δουλειά. Μετέφεραν όλη την δράση σε εσωτερικό χώρο και βασίστηκαν σε αρκετά ηχητικά εφέ ώστε να δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Σημαντικό στοιχείο που συνέβαλλε στην επιτυχία της παράστασης είναι η επιλογή των δύο πρωταγωνιστριών. Γνώστες για την χημεία που έχουν μεταξύ τους, η Μαρία Καβογιάννη στον ρόλο της ευαίσθητη συζύγου, Κριστίν και η Καίτη Κωνσταντίνου στον ρόλο της δυναμικής ερωμένης, Νικόλ αποθεώνουν το έργο και είναι σίγουρο πως με ένα διαφορετικό δίδυμο η παράσταση δεν θα σημείωνε τόσο μεγάλη επιτυχία ώστε να κερδίζει την μία παράταση μετά την άλλη.


- Παίζουν: Μαρία Καβογιάννη, Καίτη Κωνσταντίνου, Νίκος Αρβανίτης, Σωτήρης Τσακομίδης, Δημήτρης Λιόλιος και ο Μιχάλης Προσπαθόπουλος.

- Σενάριο: Ανρί-Ζορζ Κλουζό - Ζερόμ Τζερονιμί (βασισμένο στη νουβέλα των Πιερ Μπουαλώ και Τομά Ναρσεζάκ)

- Θεατρική Διασκευή: Σάρα Γανωτή – Νίκος Σταυρακούδης

- Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Πάρις Μέξης

- Ήχος: Κατερίνα Βάμβα

- Κοστούμια: Πάρις Μέξης – Βιβέτα Στρατηγού

- Φωτισμοί: Γιώργος Τέλλος – Lighting Art

Διάρκεια: 100 λεπτά


Παραστάσεις:
Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00 και Κυριακή στις 19:00 (μέχρι 20/5, αναμένεται παράταση)

Τιμές εισιτηρίων:
20 Eυρώ - Γενική Είσοδος, 15 Eυρώ - Μειωμένο (φοιτητές, ανέργοι, ανω των 65) και ειδικές τιμές για γκρουπ.


«Θέατρο Τζένη Καρέζη»
Ακαδημίας 3, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 - 3636144, 210 – 3644921

----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved