Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ
«Η ίδια η ζωή είναι η μεγαλύτερη πηγή ιστοριών. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλοδουλεμένη φαντασία»

Αν κάποιος ήθελε να αναλύσει την έννοια του όρου πολυπραγμοσύνη, τότε θα έπρεπε να γνωρίσει από κοντά έναν και μόνο άνθρωπο. Το όνομα αυτού: Νεκτάριος Μπουτεράκος.
Ο γνωστός συγγραφέας – σκηνοθέτης και όχι μόνο μιλά αποκλειστικά στο Athens24.gr.


ATHENS24: «Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη συγγραφή»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Από πολύ μικρός μου άρεσε να διαβάζω μυθιστορήματα, συνήθως φαντασίας, αλλά όχι μόνο. Επίσης, μου άρεσε να φτιάχνω στο μυαλό μου φανταστικούς κόσμους και να ζω μέσα σ’ αυτούς (όχι δεν είμαι τρελός… μάλλον!!!). Όμως ποτέ δεν πήρα ένα μολύβι και να αρχίσω να γράφω τις σκέψεις μου, ούτε ημερολόγιο κρατούσα ποτέ. Πριν λίγα χρόνια, συγκεκριμένα το 2010, κι ενώ βρισκόμουν στο Ναύπλιο, όπου είχα τη διεύθυνση μιας σχολής χορού, αποφάσισα να κάνω κάποιο σεμινάριο σκηνοθεσίας το οποίο θα με βοηθούσε και στη δουλειά μου. Μαζί μ’ αυτό το σεμινάριο πήρα κι ένα έξτρα που είχε να κάνει με τη γραφή. Και τότε όλα άλλαξαν. Είναι σαν να έφυγε μια ομίχλη και να είδα καθαρά. Αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που πάντα ήθελα να κάνω. Και το έκανα...»


ATHENS24: «Είσαι ένας άνθρωπος πολυπράγμων. Πως κατορθώνεις να ανταπεξέρχεσαι σε όλους αυτούς τους δημιουργικούς τομείς μέσα στην καθημερινότητά σου»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Νομίζω πως το να δημιουργώ είναι πλέον η καθημερινότητά μου και μέσα από αυτή ζω. Νιώθω πολύ τυχερός που κατόρθωσα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα. Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Συνεπώς δεν είναι κάτι που μου προκαλεί κούραση, ούτε ανία. Αντίθετα μέσα από αυτό μαθαίνω, εξελίσσομαι και προχωράω».


ATHENS24: «Λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα έχει σκεφτεί να φύγεις στο εξωτερικό και να συνεχίσεις από εκεί τις καλλιτεχνικές σου δραστηριότητες»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Ναι, νομίζω ότι πλέον σε όλους έχει περάσει από το μυαλό μας πως αν μας δινόταν μια τέτοια ευκαιρία θα φεύγαμε. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα και δεν θέλω να το παίξω πατριώτης και υπέρ άνω. Σίγουρα αγαπώ τη χώρα μου αλλά δεν ξέρω πλέον κατά πόσο με αγαπάει αυτή. Όμως, πίστεψέ με, αν αγαπάς τον τόπο σου μπορείς να τον βοηθήσεις ακόμα κι αν δεν είσαι εδώ. Ίσως μπορείς να τον βοηθήσεις πιο εύκολα γιατί το να ζεις σήμερα στην Ελλάδα είναι σαν σου έχουν δέσει τα χέρια, να σου έχουν κόψει τα φτερά».


ATHENS24: «Έχεις κερδίσει πολλά βραβεία. Πως θα αισθάνεσαι κάθε φορά που ανταμείβεται ο κόπος σου»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Σίγουρα αισθάνομαι πολύ όμορφα και ιδιαίτερα ευγνώμων για εκείνους που αποφάσισαν να μου δώσουν το βραβείο ή τον κόσμο που με ψήφισε (γιατί συνέβη κι αυτό) ώστε να πάρω την πρώτη θέση. Σημασία όμως δεν έχουν τα βραβεία αλλά το να υπάρχει ανταπόκριση της δουλειάς σου στον κόσμο. Να αγγίζει έστω και λίγους και να στο δείχνουν, να τους διασκεδάζει, να τους προβληματίζει. Νομίζω πως αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για έναν άνθρωπο που δημιουργεί».


ATHENS24: «Μίλησε σε μου λίγο για τη θεατρική παράσταση «Το σχέδιο» που ανεβαίνει στο θέατρο ΠΚ, όπου υπογράφεις το θεατρικό κείμενο».

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: ««Το σχέδιο» είναι ένα από τα πρώτα θεατρικά που έγραψα ποτέ. Ανήκει στα πρωτότοκά μου και το αγαπώ όπως κάθε πνευματικό παιδί μου. Μου ζητήθηκε λοιπόν πριν λίγο καιρό για να ανέβει σε κάποιο θέατρο και σήμερα παίζεται στο θέατρο ΠΚ. Αρχικά ξεκίνησε με δική μου σκηνοθεσία αλλά τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά εκ των έσω. Η χημεία του καστ δεν ήταν πολύ καλή οπότε το έργο έπρεπε να κατέβει γιατί σημασία έχει να περνάμε καλά με αυτά που κάνουμε κι όχι να καταπιεζόμαστε. Δυστυχώς, επειδή η σύμβασή μας με το θέατρο μας απαγόρευε να φύγουμε πριν τις 17 Ιανουαρίου, το έργο θα έπρεπε να συνεχίσει. Κι επειδή η προσωπική μου συνεργασία με το θέατρο ήταν άψογη, αποφάσισα να προβώ σε αντικατάσταση των ηθοποιών. Αποχώρησαν λοιπόν δύο από τους ηθοποιούς που είχε επιλέξει η παραγωγή και ένας που επέλεξα εγώ. Και στην πορεία όμως τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα έτσι αποχώρησα κι εγώ ως σκηνοθέτης παραχωρώντας το κείμενό μου σε άλλον συνάδελφο και σε καινούργιο σχεδόν καστ. Οπότε πλέον στη συγκεκριμένη παραγωγή είμαι μόνο ο συγγραφέας του έργου κι όχι ο σκηνοθέτης».


ATHENS24: «Μετά τη διαδικτυακή σειρά «Hellenes» ξέρω πως υπάρχει και κάποιο άλλο σήριαλ στα σκαριά. Μίλησε μου λίγο για αυτό, ποιο είναι το κόνσεπτ»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Οι «Hellenes» ήταν μια προσπάθεια που ρισκάραμε με την ομάδα μου τους Alitexnes χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ και χωρίς καν συνεργείο, η οποία νομίζω πως μας αποζημίωσε. Πέρα από το προσωπικό μας κανάλι στο Youtube παίχτηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο ISP media όπου μας έστειλαν mails ακόμα και από το εξωτερικό και τώρα ξεκινάει να παίζει στο kallitexnes.gr ένα site που διαχειρίζεται ο Νίκος Γκινάργυρος με αρκετά καλή επισκεψιμότητα. Επίσης αρκετά σύντομα θα προβληθεί σε ένα τηλεοπτικό κανάλι με το οποίο και πρόκειται να συνεργαστώ. Ας πάμε όμως στο σήμερα. Υπάρχουν, λοιπόν, δύο σειρές που ετοιμάζονται. Η μία είναι για πρόταση σε μεγάλο κανάλι όπου και ετοιμάζουμε τον πιλότο. Είναι κωμωδία μυστηρίου με κάποια γνωστά ονόματα που δεν μπορώ να αποκαλύψω κι είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά μας. Ευελπιστούμε να τη δούμε σύντομα στις οθόνες γιατί όπως ξέρουμε τα πράγματα στον τηλεοπτικό τομέα δεν είναι και τα καλύτερα. Η δεύτερη δουλειά είναι μια διαδικτυακή πάλι σειρά low budget αλλά με υψηλές προδιαγραφές εφόσον και σ’ αυτή θα έχουμε guest γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Είναι κι αυτή μια κωμωδία αλλά μαύρη με ιδιαίτερο χιούμορ και απρόσμενες εκπλήξεις κι εξελίξεις που είμαι σίγουρος πως θα ενθουσιάσει το κοινό που θα τη δει. Το μόνο που μπορώ να αποκαλύψω είναι πως οι οθόνες σας θα γεμίσουν πτώματα και οι καναπέδες σας γέλια».


ATHENS24: «Μετά το δεύτερο βιβλίο σου "Δες με αλλιώς" θα δούμε σύντομα κάποιο άλλο έργο σου στα ράφια των βιβλιοπωλείων»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Μπορεί να είμαι πολυπράγμων όπως ανέφερες παραπάνω αλλά όχι πολυμηχανή. Δυστυχώς το συγγραφικό μου κομμάτι έχει μείνει λίγο πίσω εφόσον έχω ρίξει το βάρος στο θέατρο και την τηλεόραση. Αυτή την περίοδο γράφω ένα αστυνομικό έργο, συγκεκριμένα μια αληθινή ιστορία που μου έχει εμπιστευθεί ένας καλός φίλος, το οποίο είναι αρκετά δύσκολο και θέλει τον χρόνο του. Επίσης έχω στείλει ένα μυθιστόρημα φαντασίας σε έναν γνωστό εκδοτικό οίκο και αναμένω την απάντησή του».


ATHENS24: «Από που αντλείς τα θέματα σου για τα βιβλία και τα σενάρια»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Αν κοιτάξεις γύρω σου τότε θα καταλάβεις από πού αντλούνται όλα όσα βλέπεις και διαβάζεις. Η ίδια η ζωή είναι η μεγαλύτερη πηγή ιστοριών. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια καλοδουλεμένη φαντασία».


ATHENS24: «Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Δεν θα ήθελα να τον φανταστώ κάπως. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής και εξίσου δημιουργικός όπως σήμερα. Στόχος μου δεν είναι ούτε η δημοσιότητα ούτε το χρήμα. Θέλω μόνο να μπορώ να γράφω, να αρέσει η δουλειά μου και να μπορώ να ζω άνετα χωρίς υπερβολές. Φυσιολογικές καταστάσεις που σήμερα μοιάζουν άπιαστες».


ATHENS24: «Πως κρίνεις τους Έλληνες ως φιλοθεάμον και αγοραστικό κοινό»;

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΠΟΥΤΕΡΑΚΟΣ: «Σίγουρα το ελληνικό κοινό δεν είναι το καλύτερο αναγνωστικό κοινό. Είμαστε μόνο μια μικρή χώρα εξάλλου που δεν θα μπορούσαμε να έχουμε και μεγάλες απαιτήσεις. Ως θεατές τώρα νομίζω πως έχουν άποψη, καλή κρίση και ξέρουν να εκτιμούν τις καλές προσπάθειες. Ζούμε σε μια χώρα που επίσης η παιδεία πλήττεται οπότε για μια ακόμα φορά λέω πως δεν μπορούμε να έχουμε μεγάλες απαιτήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρουμε να περνάμε καλά. Μακάρι να μπορούσαμε κιόλας...».

----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved