Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Ο ανταγωνισμός δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό καθώς σου δίνει έναυσμα στο να εξελιχθείς προς το καλύτερο»

Ο νεαρός ανερχόμενος ζεν πρεμιέ, Γιάννη Κότζας με αφορμή την παράσταση «Το Σχέδιο», όπου πρωταγωνιστεί μιλάει στο Athens24 για τα επόμενα σχέδιά του στο χώρο της υποκριτικής αλλά και της μουσικής.


ATHENS24: «Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με την υποκριτική»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Ίσως σου φανεί λίγο περίεργο αλλά η αλήθεια είναι πως ξύπνησα ένα πρωί και είπα πως θέλω να γίνω ηθοποιός. Σαν να βγήκε στην επιφάνεια ένα κρυφό μου απωθημένο. Έτσι, έκανα την ερευνά μου, γράφτηκα σε δραματική σχολή και ξεκίνησα. Τόσο απλά. Βεβαία το ότι τέλειωσα μια δραματική σχολή δε με κάνει ηθοποιό. Είναι μεγάλη η διαδρομή που πρέπει να διατρέξεις για να «νιώσεις» ηθοποιός, κατά τη δική μου άποψη πάντα».


ATHENS24: «Πως βλέπεις τα πράγματα στο χώρο της υποκριτικής; Τι ήταν αυτό που σε δυσκόλεψε περισσότερο»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Θεωρώ πως η ανεργία είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι σε συνδυασμό με τον μεγάλο ανταγωνισμό αλλά να σου πω την αλήθεια μου ο ανταγωνισμός δεν είναι απαραίτητα κάτι αρνητικό καθώς σου δίνει έναυσμα στο να εξελιχθείς προς το καλύτερο. Αυτό που δεν αντέχω με τίποτα είναι οι «καυγάδες» και δυστυχώς, στο χώρο αυτόν, δίνουν και παίρνουν».


ATHENS24: «Φέτος που σε βρίσκουμε»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.15 στο θέατρο ΠΚ στον Νέο Κόσμο και στην παράσταση «Το σχέδιο»... Προς το παρόν».


ATHENS24: «Πες μου και δύο λόγια για το έργο. Ποια είναι υπόθεση του»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Πρόκειται για μια αστυνομική κωμωδία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του 30, με πολλές ανατροπές και ένα δολοφονικό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εγώ κάνω ένα Μπάτλερ... η μήπως όχι... Δε θα σου αποκαλύψω περισσότερα. Η συνεχεία επί της σκηνής».


ATHENS24: «Ξέρω ότι πέρα από την υποκριτική έχεις και μια άλλη μεγάλη αγάπη, τη μουσική. Μίλησε μου λίγο για αυτό, πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Η μουσική είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου, είναι η πρώτη μου αγάπη. Στα 16 μου ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με επαγγελματικό εξοπλισμό DJing, CD players και μίκτη που τα είχε ένας φίλος μου. Μου έκαναν τρομερή εντύπωση τα faders και τα πολλά κουμπιά. Μου κίνησαν τη περιέργεια σα μικρό παιδάκι. Με το που τα άγγιξα ένιωσα μια πολύ ευχάριστη αίσθηση, φαντάστηκα αμέσως τον εαυτό μου να παίζει live σε κάποιο event. Έτσι, άρχισα να το βλέπω πιο επαγγελματικά και σιγά-σιγά αγόρασα δικό μου εξοπλισμό. Ξεκίνησα να παίζω back to back διπλά σε πιο έμπειρους DJs από μένα και πλέον παίζω ως βασικός σε διάφορα μαγαζιά αλλά και σε events. Οι απόπειρές μου στη μουσική παραγωγή δεν άργησαν να έρθουν. Όσον αφορά το είδος της μουσικής, τα ακούσματα του Νίκου Διαμαντόπουλου με έκαναν να μπορώ να ξεχωρίζω την καλή - για τα δικά μου γούστα - μουσική. Είναι ένας μουσικός, τον οποίο θαυμάζω».


ATHENS24: «Να υποθέσω ότι ετοιμάζεις κάτι καινούργιο πάνω σε αυτό τον τομέα»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Ναι, θα κάνω κάποιες guest εμφανίσεις, Σαββατόβραδα κυρίως, στο LALUK στο Κουκάκι. Επίσης, είμαι σε συζητήσεις για κάποια guests εκτός Αθηνών αλλά δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι επίσημα για την ώρα».


ATHENS24: «Τηλεόραση; Έχω μάθει πως κάτι ετοιμάζεις και εκεί».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Υπάρχει ένα εβδομαδιαίο σήριαλ, μαύρη κωμωδία μυστήριου, που είναι στα σκαριά αλλά και πάλι δε μπορώ να σου ανακοινώσω κάτι επίσημα. Αν όλα πάνε καλά θα υπάρξουν νέα σύντομα».


ATHENS24: «Υπάρχει κάποια συνεργασία από τον χώρο της υποκριτικής ή από χώρο της μουσικής που να ξεχωρίζεις»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Νομίζω πως το καθετί που κάνω είναι ξεχωριστό. Σε κάθε δουλεία, είτε υποκριτικά είτε μουσικά, υπήρξαν στιγμές που κάνουν τις συνεργασίες ξεχωριστές. Ακόμα και οι στιγμές με αρνητικό πρόσημο κάτι μου έδωσαν, κάτι ξεχωριστό. Η στάθμη στο ποτήρι είναι μέχρι τη μέση, επιλογή μας είναι αν θα το δούμε μισοάδειο η μισογεμάτο».


ATHENS24: «Υπάρχει κάποιος ρόλος που θα ήθελες πάρα πολύ να ερμηνεύσεις»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Θα ήθελα πάρα πολύ να υποδυθώ τον James Bond». (Γέλια)


ATHENS24: «Είχες ποτέ κάποια αντίδραση από θαυμάστρια που σε έφερε σε δύσκολη θέση»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Ναι, υπήρξαν κάποιες στιγμές έντονης αμηχανίας. Η πιο δυνατή, που πραγματικά ένιωσα να με κολλάνε στο τοίχο ήταν 3 χρόνια πριν όπου τέσσερεις νεαρές κοπέλες μπήκαν στο καμαρίνι μετά τη παράσταση και άρχισαν ένα ιδιαίτερο και έντονο ερωτικό λογοπαίγνιο και μάλιστα χρησιμοποίησαν και ατάκες από το έργο».


ATHENS24: «Έχεις κάποιο εναλλακτικό σχέδιο στο μυαλό σου αν κάποια στιγμή δεις ότι όλο αυτό δεν προχωράει»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Όχι, δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο διότι δε μπορώ να δεχτώ ότι δε θα προχωρήσει. Γνωρίζω πως κάποια στιγμή οι κόποι μας ανταμείβονται και από τη στιγμή που έχω επενδύσει κόπο και χρόνο είμαι σίγουρος ότι θα ανταμειφτώ».


ATHENS24: «Τέλος, πες μου υπάρχει κάποια φράση που την επαναλαμβάνεις συχνά»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΖΑΣ: «Συνήθως αυτό που θα ακούσεις πολλές φορές να λέω, όταν μένω έκπληκτος είναι «Παναγία μου!» Πραγματικά, είναι κάτι που βγαίνει αυθόρμητα».


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • ΧΟΡΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΕΙ ΜΑΣ
  Κώστας Τσιούκας / Ομάδα χορού ΕΑΡ 17

  Από τους πιο ιδιαίτερους χορογράφους της ελληνικής σκηνής, ο Κώστας Τσιούκας προσκαλεί στη σκηνή μια ομάδα από μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, βοηθούς σκηνοθέτη, ταλαντούχα παιδιά και κυρίες της διπλανής πόρτας για να γιορτάσουν την επιστροφή στην πιο καθαρή μορφή χορού: στον χορό που εκφράζει αυτό που συμβαίνει τώρα. Η παράσταση είναι... συνέχεια
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ
  2019-2020

  Η Θεατρική Σκηνή του FAUST ξεκίνησε τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν και σας καλεί να στείλετε τις προτάσεις σας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019. Η κατάθεση της πρότασης πρέπει να περιλαμβάνει: •Μία μικρή περιγραφή: έργο, διανομή, συντελεστές •Επιθυμητές ημερομηνίες (π.χ. Δευτερότριτα για 12 εβδομάδες από μέσα Οκτωβρίου). Παρακαλούμε, οι προτάσεις... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
  στις νέες Φιγούρες & Κούκλες!

  Έναρξη: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 2019. Απόκριες σημαίνουν γέλιο και ξεφάντωμα. Ο Καραγκιόζης το γνωρίζει πολύ καλά. Ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας ακόμα καλύτερα. Φέτος οι απόκριες στο νέο σπίτι του Καραγκιόζη, τις νέες «Φιγούρες & Κούκλες», στο Παλαιό Φάληρο, θα είναι ξεχωριστές. Με νέες παραστάσεις και αποκριάτικα εργαστήρια ο αγαπημένος καραγκιοζοδημιουργός και... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
  «Έχω πει και αρκετά όχι σε δουλειές, διότι πολλές φορές η καριέρα «χτίζεται» και με όχι»

  Ο Στάθης Νικολαΐδης είναι ένας πασίγνωστος ηθοποιός, με αμέτρητες δουλειές στο κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το τελευταίο διάστημα ο ταλαντούχος ηθοποιός αποφάσισε να μας «συστήσει» και ένα ακόμα μεγάλο του ταλέντο. Μιλάμε φυσικά για το ταλέντο του στη συγγραφή και την απόφασή του να μοιραστεί με το κοινό το έξοχο... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved