Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
40 χρόνια στο θέατρο και μια ζωή γεμάτη εμπειρίες ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου του «Θεατρίνος… Ρόλοι Μιας Ζωής»

Ο πολυτάλαντος Γιώργος Γεωργίου μέσα από μία μεγάλη υποκριτική – συγγραφική πορεία και συνεργασίες με ιερά τέρατα του χώρου όπως Βλαχοπούλου, Γκιωνάκη, Ρίζο, Ηλιόπουλο, Κωνσταντάρα και Χατζηχρήστο μιλάει στο Athens24, μας συστήνει το νέο του συγγραφικό «παιδί», «Θεατρίνος… Ρόλοι Μιας Ζωής» αλλά και συμβουλεύει τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το επάγγελμα του ηθοποιού.


ATHENS24: «Μιλήστε μας λίγο για το βιβλίο σας «Θεατρίνος… Ρόλοι Μιας Ζωής». Τι ακριβώς πραγματεύεται»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Το βιβλίο μου «Θεατρίνος... Ρόλοι Μιας Ζωής» πραγματεύεται την ζωή μου όλη και τους ρόλους που αναγκάστηκα να παίξω για να επιβιώσω - άλλοι εύθυμοι άλλοι δραματικοί. Από εκεί και πέρα είναι όλη η διαδρομή μου - 42 χρόνια - στον χώρο του θεάτρου και τις εμπειρίες που αποκόμισα από αυτό, άλλες δυσάρεστες άλλες ευχάριστες. Είναι δηλαδή η κατάθεση της ψυχούλας μου λέγοντας μόνο αλήθειες».


ATHENS24: «Το σκεφτόσαστε πολύ καιρό πριν πάρετε την απόφαση να γράψετε την αυτοβιογραφία σας»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Για να γράψω την αυτοβιογραφία μου δεν ένιωσα καμία ειλικρινά έπαρση! Πολλοί ίσως αναρωτηθούν: Τι αυτοβιογραφία Γεωργίου; Ποιος είναι ο Αλεξανδράκης ή ο Χορν;… Κάνεις δεν είμαι από αυτούς τους καταξιωμένους πρωταγωνιστές. Είμαι και παραμένω ένας δεύτερος ηθοποιός και έκρινα ότι η πορεία μου στο θέατρο μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους να μάθουν κάποια πράγματα, τα λέω όλα χωρίς φόβο και πάθος και πιστεύω να αγαπηθεί το βιβλίο μου για την ειλικρίνεια που το διακρίνει. Αυτό σκέφτηκα και τίποτα άλλο»!


ATHENS24: «Τι αντίκτυπο πιστεύετε ότι έχει το βιβλίο σας τόσο στο ευρύ αναγνωστικό κοινό όσο και στους συναδέλφους σας»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Όσοι συνάδελφοι το διάβασαν τους άρεσε παρά πολύ. Κάποιοι άλλοι ίσως θα έχουν τους λογούς τους να μη τους αρέσει, γιατί τα «λέω» σε όλους όσοι με έβλαψαν».


ATHENS24: «Ποιες είναι οι κριτικές που έχετε δεχθεί μέχρι στιγμής»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Οι κριτικές όσων το διάβασαν είναι πολύ συγκινητικές έως και διθυραμβικές θα έλεγαν. Έμαθα από τον εκδοτικό οίκο ότι το βιβλίο μου έχει μεγάλη ζήτηση σε όλη την Ελλάδα και αυτό με ικανοποιεί απόλυτα γιατί αφιέρωσα ένα ολόκληρο καλοκαίρι από την ζωή μου για να το γράψω».


ATHENS24: «Σκέφτεστε να εκδώσετε σύντομα και άλλο βιβλίο»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Προς το παρόν δεν σκέφτομαι να γράψω άλλο βιβλίο, ίσως κάποιο θεατρικό».


ATHENS24: «Τι συμβουλή θα δίνατε στα νέα παιδιά που θέλουν ασχοληθούν με την υποκριτική»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Έχω να τους πω ότι είναι ένα παρά πολύ δύσκολο επάγγελμα και δύσκολα κάνεις - αν δεν ανήκει σε κλίκες ή σε κάποιες «κρεβατοκάμαρες» - να κάνει καριέρα. Όσο και αν το αγαπάτε πρέπει να είστε αποφασισμένοι για πολλές θυσίες και με οποιοδήποτε κόστος στην ψυχολογία σας, δεν υπάρχει αξιοκρατία και σαν επάγγελμα είναι ικανό να σας ρίξει στα ηρεμιστικά».


ATHENS24: «Θα σας δούμε σύντομα σε κάποιο ρόλο στο θέατρο ή στην τηλεόραση»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Δεν υπάρχει τίποτα προς το παρόν στα σκαριά που να με ενδιαφέρει, το καλοκαίρι μπορεί να με δείτε σε κάποια αρχαία τραγωδία... Εν αναμονή λοιπόν»!


ATHENS24: «Αν έπρεπε να θυμηθείτε την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή της καριέρας σας ποιες θα ήταν αυτές»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Το μόνο κακό που θυμάμαι ακόμα κι αν έχουν περάσει 28 χρόνια ήταν ο θάνατος της μάνας μου στα 62 της χρόνια και το βράδυ έπρεπε να παίξω κωμωδία. Το καλό είναι η γέννηση του γιου μου το 1980 που έπαιζα στο θέατρο Ρουαγιάλ. Κοινωνικά θέματα δηλαδή καλλιτεχνικά δεν θυμάμαι τίποτα κι όσα θυμάμαι τα γραφώ στο βιβλίο μου που αξίζουν και να τα αναφέρω».


ATHENS24: «Έχετε κάποια φράση που σας εκφράζει και αν ναι ποια είναι αυτή»;

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «Η φράση που με εκφράζει είναι: «Κι αν ο κόσμος αγριεύει και με κυνηγά εγώ πολεμάω γι αυτά που αγαπώ και τους δίνω ζωή ξανά»».


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved