Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
«Ο καθένας ορίζει τα δικά του άβατα!»

Ο Τάσος Κωστής είναι ένας ηθοποιός της πρώτης γραμμής με μακρά καριέρα, στο διάβα του. Είναι έντιμος και συνεπής με τις αρχές του, σωστός επαγγελματίας και βάζει όρια αναφορικά με ερωτήσεις ή ενέργειες που δε συνάδουν με τα δικά του πιστεύω. Έχει τα δικά του άβατα και γι’ αυτό είναι πολύ επιλεκτικός και φειδωλός με την έκθεσή του στα ΜΜΕ. Μιλά όταν πρόκειται αποκλειστικά για τη δουλειά του και όχι για να αυτοπροβάλλεται. Στην εν λόγω συνέντευξή του αναφέρεται στις «Γοργόνες και Μάγκες», στην κρίση, στα χρήματα και σε όσα συμβαίνουν στους ανθρώπους της πατρίδας μας.


Athens24.gr: Φέτος θα σάς απολαύσουμε στο μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες», μιλήστε μας για την εν λόγω συμμετοχή σας.

Τάσος Κωστής:
Η δική μου η θεώρηση αναφέρει ότι είναι καλύτερο να συμμετάσχω σε μια ποιοτική δουλειά κι έχω μικρότερο ρόλο. Ο ρόλος μου δεν είναι και μεγάλος σαν έκταση στο «Γοργόνες και Μάγκες». Προτιμώ ένα μικρότερο ρόλο για να κάνω αυτό που θέλω και μου αρέσει παρά να είμαι πρωταγωνιστής σε μια δουλεία που δε μου ταιριάζει ή που δεν είναι τόσο δυνατή.
Τη θεατρική διασκευή - σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Βάλαρης, ενώ θα ακουστούν τραγούδια αγαπημένα, όπως τα «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Άνοιξε πέτρα», «Καμαρούλα μια σταλιά», «Ο άντρας που θα παντρευτώ» κ.ά. σε μουσική του μουσικοσυνθέτη και μαέστρου Μίμη Πλέσσα, σε σκηνογραφία του Μανόλη Παντελιδάκη, υπό τη μουσική διεύθυνση του μουσικοσυνθέτη και ενορχηστρωτή Αντώνη Γούναρη και τη ζωντανή εμφάνιση για πρώτη φορά σε θεατρική σκηνή του σύγχρονου ερμηνευτή Γιάννη Πλούταρχου. Πρόκειται για το διαχρονικό ελληνικό μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη και μια από τις πιο επιτυχημένες κινηματογραφικές παραγωγές της Finos Film, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του πλήρως ανακαινισμένου Θεάτρου Broadway.


Athens24.gr: Η κρίση βαθαίνει και τα εργασιακά δικαιώματα καταπατώνται απροκάλυπτα. Ποια είναι αυτή την περίοδο η σχέση του ηθοποιού με το χρήμα; Παίζει πρωτεύοντα ρόλο, είναι μήπως το χειροκρότημα ή η παραμονή του στον χώρο και να κάνει κάτι που κάνει κέφι;

Τάσος Κωστής:
Οι άνθρωποι δεν είναι μονοδιάστατοι, έχουν ανάγκες. Υπάρχει η καλλιτεχνική ανάγκη, αλλά και οι καθημερινές, όπως το να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, να ψωνίσεις, να είσαι αξιοπρεπής. Έχεις ανάγκη και τα χρήματα. Για να ολοκληρωθεί ο καλλιτέχνης θα πρέπει να έχει σχέση μ’ όλα τα παραπάνω. Άλλα χρειάζεται και μια ισορροπία. Ο καλλιτέχνης δεν πρέπει να λογίζει τα πάντα με βάση το χρήμα, ούτε με βάση την τέχνη. Υπάρχουν ηθοποιοί που είναι στο ''συννεφάκι'' τους, που προτάσσουν την τέχνη. Δεν τους κατηγορώ, ο κάθε άνθρωπος κάνει αυτό που θέλει σε αυτή τη ζωή.
Ο ολοκληρωμένος ηθοποιούς πρέπει να κινείται σε πολλά επίπεδα. Να γνωρίζει γιατί ασχολείται με την τέχνη, γιατί χρειάζεται το χρήμα αλλά και πόσο χρειάζεται. Να υπάρχει εν κατακλείδι ένα μέτρο.


Athens24.gr: Βλέπετε ''φως στο τούνελ'' σε σχέση με όσα βιώνει η χώρα;

Τάσος Κωστής:
Πάντα υπάρχει φως στο τούνελ. Αν διαβάσουμε ιστορία θα δούμε ότι σε όλες τις περιόδους υπήρξε ακμή και παρακμή. Δε φοβάμαι όταν βρισκόμαστε στην παρακμή, αλλά στην ακμή. Είναι δύσκολο όταν πέφτεις. Ενώ όταν είσαι κάτω, το πιο πιθανό είναι να πας προς τα πάνω.


Athens24.gr: Πατριώτες είμαστε όταν μάς συμφέρει;

Τάσος Κωστής:
«Του Έλληνα ο τράχηλος, ζυγό δεν υποφέρει'» που μας έλεγαν στο σχολείο , δεν υποφέρει για το δικό του τον τράχηλο, όχι του άλλου. Κανείς δε νοιάζεται για κανέναν.


Athens 24.gr: Ο κόσμος, θέλει να αφυπνιστεί από τους ηθοποιούς ή ανθρώπους που έχουν βήμα και κύρος;

Τάσος Κωστής:
Στο σχολείο πόσοι μαθαίνουν γράμματα; Αυτοί που θέλουν. Ο δάσκαλος λέει ότι είναι να πει, αλλά το ποιος θέλει να μάθει είναι ένα άλλο ζήτημα. Αν εγώ απευθυνθώ θα με ακούσουν αυτοί που θέλουν. Δεν πρόκειται να αλλάξω κανέναν αν δεν θέλει ο ίδιος. Πρέπει να θέλει ο ίδιος.
Έχουμε χίλια δυο κουσούρια αλλά έχουμε ένα μεγάλο προσόν για το οποίο μας ζηλεύουν. Είμαστε ο μοναδικός λαός που γλεντάει με τον πόνο του και έχει μέσα το θεό Διόνυσο, τη χαρά της ζωής. Μπορεί να μην έχουμε μια, αλλά γλεντάμε.
Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι κατ' εμέ, χωρίς να θέλω να το πολιτικοποιήσω ή κομματικοποιήσω, είναι ότι ποτέ δεν είχαμε αστική τάξη. Η αστική τάξη της Ελλάδος έφυγε εκτός χώρας εδώ και χρόνια.
Είμαι αισιόδοξος. Ο κόσμος είναι σαν το ποτάμι, που πάει πάντα μπροστά, θα βρει τον δρόμο του. Έχουμε βγάλει μεγάλους φιλοσόφους, που δεν τους ακούσαμε βέβαια, αλλά αυτούς που θέλει να τους ακούσει θα τους ακούσει.
Όταν είσαι ένας μικρός μα@άκας εάν δεν προσπαθήσεις να μάθεις, να αλλάξεις πράγματα, να αποκτήσεις γνώσεις και εμπειρία, τότε θα γίνεις ένας μεγάλος μα@άκας . Αλλά τί να κάνουμε, να αλλάξουμε τον άνθρωπο που δε θέλει να αλλάξει και να βελτιωθεί; Δεν το κάνω ούτε στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου. Ο καθένας καλώς ή κακώς πορεύεται μόνος του σ’ αυτή τη ζωή.
----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved