Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Έγινα ηθοποιός επειδή δεν μπόρεσα να γίνω συγγραφέας».

Athens24.gr: Χάρη το μεγάλο μπαμ στην καριέρα σου αναφορικά με την αναγνωσιμότητά σου έγινε στο «Καφέ της Χαράς». Τι συνέβη με το ρόλο του Τρελαντώνη;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Αγαπώ όλους τους ρόλους που έχω κάνει απλώς στον κόσμο «έγραψε» περισσότερο αυτός. Με έχει ταυτίσει όντως ο κόσμος με τον Τρελαντώνη από το καφέ της χαράς, αλλά δε με ενοχλεί καθόλου, εξάλλου τώρα κάνω μία άλλη εμφάνιση στην τηλεόραση το Θοδωρή και είναι όπως και ο Τρελαντώνης ένα κομμάτι δικό μου.


Athens24.gr: Χάρη, στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, ''Έλα στη θέση μου'', παίζεις τον ρόλο του Θοδωρή. Τί στοιχεία της προσωπικότητάς του αγαπάς και ποια είναι κόντρα στις πεποιθήσεις σου;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Γενικώς αγαπώ πολύ αυτόν τον χαρακτήρα. Δεν είναι κοντά σε εμένα, υπάρχει μεγάλη απόσταση νομίζω, αλλά τον αγαπώ πολύ. Είναι άνθρωπος λαϊκός, πολύ χύμα, πολύ ''αυτόματος'' στις αντιδράσεις του, δεν έχει έλεγχο ούτε κριτικάρει, δεν σκέφτεται πολύ πριν δράσει. Είναι ένας πολύ γοητευτικός χαρακτήρας κατ' εμέ και τον αγαπώ πολύ επειδή είναι αντίθετος από εμένα και με ευχαριστεί πολύ να τον υποδύομαι.


Athens24.gr: Άρα σου αρέσει να παίζεις ρόλους που είναι κόντρα στον εαυτό σου και τα πιστεύω σου.

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Ναι, είναι αλήθεια. Μ’ ευχαριστεί, με ξεκουράζει και με ιντριγκάρει. Είναι λίγο... γρουσούζης αυτός ο Θοδωρής. Είναι τσιγκούνης, μίζερος, φωνακλάς. Όλα αυτά τα στοιχεία μου αρέσει αρκετά να τα υποδύομαι.


Athens24.gr: Μπορείς να αποκαλύψεις κάτι που να αφορά τη σειρά;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Δεν μπορώ και δεν έχω να αποκαλύψω κάτι. Δεν νομίζω τουλάχιστον ότι σε αυτή τη φάση των γυρισμάτων γίνεται κάτι το συγκλονιστικό.


Athens24.gr: Είσαι άνθρωπος που αυτοπροτάσσεσαι; Τι θα ήταν αυτό που θα ήθελες να κάνεις;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Όχι δεν αυτοπροτάσσομαι. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ''χορτασμένος'' από τα πράγματα που έχω παίξει. Το καλοκαίρι έπαιζα έναν μονόλογο ενός συγγραφέα που θεωρείται ο νέος Μπέκετ στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Ήταν ένα δύσκολο αλλά απολαυστικό εγχείρημα για μένα, διότι έπαιζα μόνος μου για μία ολόκληρη ώρα πάνω στη σκηνή. Εκ των υστέρων μπορώ να σου πω ότι ήταν στοίχημα μεν, αλλά επιτυχημένο.


Athens24.gr: Πώς βρίσκει τις ισορροπίες του ένα ομότεχνο ζευγάρι;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Νομίζω ότι αυτά τα είδη των ζευγαριών βρίσκουν ευκολότερα τις ισορροπίες τους, σε σχέση με τα ετερότεχνα ζευγάρια. Κατανοεί τις δυσκολίες της δουλειάς, τα προβλήματα που προκύπτουν. Δεν υπάρχει θέμα ζήλειας, τουλάχιστον στη δική μας την περίπτωση που έχουμε μια οικογένεια και την τρέφουμε από αυτή τη δουλειά. Δε θα μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου με άνθρωπο που δε θα μπορούσα να μιλήσω για τη δουλειά μου.


Athens24.gr: Πώς τα πας με τη γραφή; Σε ρωτώ γιατί πολλοί ηθοποιοί γράφουν και σενάρια.

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Με τη γραφή δεν τα πάω καλά. Θαυμάζω όλους εκείνους που μπορούν να αποδίδουν τις σκέψεις του στα γραπτά. Κάποια στιγμή είχα βρει ένα σημείωμά μου, από τα χρόνια του γυμνασίου, που έλεγε: ''Θα γίνω ηθοποιός επειδή δεν μπορώ να γίνω συγγραφέας''. Θαυμάζω ιδιαίτερα τους συγγραφείς. Το να μπορείς να γράφεις συγκεντρώνει μέσα όλες τις τέχνες. Έγινα λοιπόν ηθοποιός επειδή δεν μπορούσα να γίνω συγγραφέας.


Athens24.gr: Από τις επιλογές μας κρινόμαστε. Εσύ πάντοτε ήσουν ένας άνθρωπος ήπιων τόνων. Είναι θέμα χαρακτήρα ή φιλοσοφίας ζωής;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Ο χαρακτήρας πάει με τη φιλοσοφία της ζωής. Είναι δύο πράγματα κοινά. Εμείς, με τη σύζυγό μου, αγαπάμε πολύ αυτή τη δουλειά, την ουσία της. Δεν αγαπάμε το ''γύρω γύρω'', την προβολή τη δημοσιότητα τον ''σελεμπριτισμό''. Δεν μας αφορούσαν αυτά τόσο πολύ, αλλά η ουσία της υποκριτικής το να υποδυόμαστε ρόλους.


Athens24.gr: Δε θεωρείς ότι είναι λίγο ανήθικος ο τρόπος που προσεγγίζουν ορισμένοι δημοσιογράφοι κάποιους ηθοποιούς, κοιτώντας από την κλειδαρότρυπα;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Το θεωρώ απαράδεκτο, ως πολιτιστικό ''απόπατο''.Athens24.gr: ''Βαφ' τα μαύρα'', πιασάρικος τίτλος δε νομίζεις;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Πρόκειται για μία μαύρη κωμωδία σε κείμενο του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου.
Είναι η δεύτερη χρονιά που παίζεται η παράσταση. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι έχουμε ένα πολύ ωραίο έργο συγγραφικά και όπως συμβαίνει με τη σειρά, έχει πολύ καλή διανομή. Είναι ένα έργο που από το πρώτο λεπτό ως το τελευταίο ο κόσμος γελάει, αλλά στο τέλος του μένουν πράγματα. Μιλάμε για ένα γλυκόπικρο έργο που αποτελεί ακτινογραφία της σημερινής κατάστασης στη χώρα. Δικαιολογημένα ''σκίζει'' λοιπόν... θα μπορούσε να παρουσιαστεί άνετα σε θεατρική σκηνή του Λονδίνου…


Athens24.gr: Σε συνέχεια της ως άνω ερώτησης ποια είναι η υπόθεση Χάρη στο Βαφ’τα Μαύρα;

Χάρης Γρηγορόπουλος:
Ένας εύπορος ηλικιωμένος που ασχολείτο με τουριστικές επιχειρήσεις, ο Θανάσης Γιαμπούρογλου, πεθαίνει. Γύρω από το φέρετρό του οι συγγενείς σφάζονται για την περιουσία του.
Από τη μια, η πρώτη του γυναίκα με τον γιο της και από την άλλη, η κυπριακής καταγωγής δεύτερη γυναίκα του μαζί με την κόρη της και το γαμπρό της μαλλιοτραβιούνται για την περιουσία, μέχρι που εμφανίζεται η νεαρή ερωμένη του εκλιπόντος που εκβιάζει και τους πέντε, γιατί ο Θανάσης δεν πέθανε σπίτι του, όπως νόμιζαν, αλλά στην αγκαλιά της μετά από χρήση κοκαΐνης. Αν η νεαρή ερωμένη αποκαλύψει στην ασφαλιστική εταιρεία το μυστικό της κοκαΐνης, οι συγγενείς δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα 3.000.000 ευρώ του ασφαλιστικού συμβολαίου του Θανάση και για να κρατήσει το μυστικό, ζητάει ένα μεγάλο μερίδιο από τα λεφτά της ασφάλειας.
Εδώ αρχίζει μια μαύρη φάρσα αλληλοεξόντωσης στην οποία εμπλέκονται ακόμα: μια ενοχλητική γειτόνισσα, ένας υπάλληλος του γραφείου κηδειών και ένας αστυφύλακας. Σε περιμένουμε να το δεις και να μάς πεις τις εντυπώσεις σου…


---

Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές στις οποίες έχει παίξει:

Βαρβαρότητες, Τα χαμένα γράμματα, Το καφέ της Χαράς, Το κλειδί , Κρις Κρος, Μαζί σου, Μαμά και γιός, Μόνο εσύ, Μπελάδες για δυο, Άμυνα ζώνης, Μη μαδάς τη Μαργαρίτα, Αχ Ελένη, Το σημάδι του έρωτα, Γιούγκερμαν , Το πήδημα του βατράχου, Ονειροπαγίδα, Εργαζόμενη γυναίκα: Γραφείο τελετών, Τμήμα ηθών: Τελική κίνηση, Τμήμα ηθών: Αδιέξοδο, Μπρούσκο, Κάτω Παρτάλι, Το σόι σου.

Κινηματογράφος:

Μεταίχμιο , Ο οργασμός της αγελάδας, Safe sex, Ροζ ολοταχώς, Το κλάμα βγήκε απ' τον Παράδεισο,Το όνειρο του Ίκαρου, Βασιλική.

Θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει:

Βγάλ' τον υπουργό απ' την πρίζα, Ο εξηνταβελόνης, Ντόλλυ, η προξενήτρα,
Βάφ' τα μαύρα----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved