Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ
«Δε θα αφήσω κανέναν να μου στερήσει την απόλαυσή της ζωής… εγώ θα παίζω "επιθετικά" και αισιόδοξα!»

Athens24.gr: Θανάση σε πετυχαίνουμε στο θέατρο Ακροπόλ όπου ερμηνεύεις το «Tσάρλι Τσάπλιν». Πες μας τί πραγματεύεται;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Το βραβευμένο έργο του Daniel Colas «Tσάρλι Τσάπλιν», μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο Παρίσι, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ, σε μετάφραση του Αντώνη Γαλέου και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια. Στο έργο ξεδιπλώνεται με αριστοτεχνικό τρόπο και καταιγιστικό κινηματογραφικό ρυθμό όλο το παρασκήνιο της μυθιστορηματικής ζωής του αγαπημένου σε όλη την υφήλιο αλητάκου «Σαρλώ», που στιγμάτισε την εξέλιξη του παγκόσμιου κινηματογράφου.
Ο Τσάρλι Τσάπλιν ξεκίνησε ένα πάμπτωχο ορφανό παιδί του δρόμου, για να εξελιχθεί σ’ ένα διάσημο και πάμπλουτο καλλιτέχνη παγκόσμιας αναγνώρισης. Η ζωή του ήταν γεμάτη αντιθέσεις, ανατροπές, έρωτες, με στοιχεία ενός τρελού παραμυθιού.
Η εν λόγω παράσταση, ακροβατεί μεταξύ κωμωδίας και δράματος.
Η Μαρίνα Ψάλτη ερμηνεύει τη μητέρα του Tσάρλι Τσάπλιν , ενώ η Τζένη Θεωνά τις τρεις από τις νεαρές γυναίκες της ζωής του. Ο Χρήστος Σπανός κρατά το ρόλο του αδελφού του,Σίντνεϊ, που είχε σημαντική επιρροή στη ζωή και στην καριέρα του Τσάπλιν.Ο Σωκράτης Πατσίκας ερμηνεύει τον Μακ Σένετ, τον παραγωγό του Hollywood, που πρώτος ανακάλυψε το ταλέντο του νεαρού Τσάρλι.Τέλος, ο Γιώργος Κωνσταντίνου τιμά την παραγωγή με τη συμμετοχή του, παίζοντας το διάσημο για τις ίντριγκες και το πολιτικό παρασκήνιο, αρχηγό του FBI, Χούβερ.


Athens24.gr: Πολλοί συνάδελφοί σου όπως και εσύ, στο παρελθόν, έχετε κάνει διαφημιστικά προκειμένου να αυξήσετε τα έσοδά σας. Θα έκανες εκ νέου μια διαφήμιση και με τί θέμα προκειμένου να χρηματοδοτήσεις μια ταινία που ίσως επιθυμείς να κάνεις;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Δεν έκανα τις διαφημίσεις για να αυξήσω τα έσοδά μου. Ήταν μια υπέροχη ευκαιρία για μένα, να γίνω ευρύτερα γνωστός, μιάς και δε με ήξερε ο κόσμος, μέσα από πραγματικά ποιοτικές δουλειές. Μιλάμε για ευφάνταστα σενάρια, συνθήκες κινηματογράφου, φιλμ, παραγωγή τεράστια κλπ. Φυσικά και αύξησε τα έσοδα μου, αλλά πάντα σκέφτομαι πρώτα ως καλλιτέχνης. Οπότε αν το θέμα ταιριάζει στην αισθητική μου και στα θέλω μου πολύ πιθανόν θα ξανακάνω.


Athens24.gr: Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι για ένα ομότεχνο ζευγάρι να συνυπάρχει επαγγελματικά και να μη υπόκειται φθορά η σχέση τους;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Για μας είναι περισσότερα τα οφέλη διότι οι κοινοί στόχοι μάς δένουν και προσφέρουν τροφή για συζήτηση και αναζήτηση. Δεν υπάρχουν ανταγωνισμοί, παρά μόνο καλή διάθεση συμπαράστασης κ αλληλοβοήθειας.


Athens24.gr: Δήλωσες πως αγαπάς την οικογένεια και τα παιδιά. Στην Ελλάδα, οι γεννήσεις είναι λίγες, καθώς οι γενιές γυναικών που μπαίνουν σε ηλικία γονιμότητας δεν είναι μεγάλες και ο δείκτης γονιμότητας έχει πέσει. Επίσης, οι δυσμενείς κοινωνικές συνθήκες, με την επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, επιδρούν αρνητικά στην απόφαση οικογένειας. Τί θα συμβούλευες ανθρώπους της γενιάς σου;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Δεν έχω να δώσω κάποια συμβουλή. Μόνο να καταθέσω τη σκέψη μου. Κι αυτή είναι, πως έχω μία ζωή και θα την υπερασπιστώ με νύχια και με δόντια. Δε θα αφήσω κανέναν να μου στερήσει την απόλαυσή της. Ακόμα κι όταν όλα φαίνονται να συνωμοτούν εναντίον, εγώ θα παίζω "επιθετικά" και αισιόδοξα.


Athens24.gr: Θανάση, έχεις αποδείξει πως μπορείς να κάνει τα πάντα …και μάλιστα πολύ καλά! Από πού πηγάζει η ενέργειά σου αλλά και το επιτυχές αποτέλεσμα;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Σ’ ευχαριστώ γι' αυτό που λες. Το σίγουρο είναι ότι προσπαθώ και δίνω όλο μου το πάθος σ' αυτό που κάνω. Με αφοσίωση, δουλειά και μέθοδο πιστεύω πιστεύω ότι όλοι μπορούν να φτάνουν σε καλά αποτελέσματα στον τομέα τους.


Athens24.gr: Τί χαρακτήρας είσαι ως Θανάσης και πώς λειτουργείς επαγγελματικά;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Είμαι ένας άνθρωπος με τα καλά του και τα κακά του και αυτό που προσπαθώ περισσότερο είναι να φέρομαι όπως θέλω να μου φέρονται. Επαγγελματικά είμαι συνεπής και προγραμματισμένος, κάτι που ίσως στη ζωή μου δεν είμαι σε τέτοιο βαθμό.


Athens24.gr: Αν είμαστε αγαπημένοι και μονιασμένοι δεν έχουμε ως λαός να φοβηθούμε. Γιατί, όμως, λειτουργούμε σπάνια συλλογικά;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Νομίζω πως όλα είναι αλληλένδετα. Μία σκέψη μου γι' αυτό που όντως θεωρώ ότι ισχύει δυστυχώς είναι η αποξένωση των ανθρώπων της εποχής μας. Η τάση όλων για απομόνωση. Υπερβολική χρήση διαδικτύου, εγκληματικότητα, απουσία ανθρώπινης συναναστροφής, όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί φοβίες, έλλειψη εμπιστοσύνης και ο καθένας κοιτάει μεμονωμένα το δικό του και μόνο "συμφέρον". Γι' αυτό ίσως δεν υπάρχει τόσο συλλογικό πνεύμα.


Athens24.gr: Φοβάσαι την παρερμηνεία για τη δουλειά και την εικόνα σου από δημοσιογράφους ή απλά αδιαφορείς;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Δεν έχω αντιληφθεί κάποιο τέτοιο κρούσμα. Παρ' όλα αυτά η λέξη «φοβάμαι» σκόπιμα δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μου και στην ιδιοσυγκρασία μου. Αν αισθανόμουν κάτι τέτοιο δε νομίζω ότι θα αδιαφορούσα, πιθανόν θα θύμωνα και θα αποζητούσα την αποκατάσταση του δίκιου μου.


Athens24.gr: Όταν παρακολουθείς εκπομπές, ταινίες κλπ τις γράφεις φαντάζομαι στον «σκληρό σου δίσκο». ‘Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να χρησιμοποιεί μια πετυχημένη «συνταγή» και να την εξελίξεις βάζοντας και τη δική σου “πινελιά“;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Οπωσδήποτε οι προσλαμβάνουσες που έχω λειτουργούν όλες προσθετικά. Φιλτράρω τις πληροφορίες και χωρίς να αντιγράφω πολλές φορές τις χρησιμοποιώ εποικοδομητικά.


Athens24.gr: Πιστεύεις πως υπάρχει γενιά της τηλεόρασης και πόσο βοηθητική είναι για ένα ηθοποιό;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Ο ηθοποιός πάντα ανθίζει και αναπτύσσεται στο θέατρο. Η τηλεόραση είναι ένα εντελώς διαφορετικό μέσο με τις δικές της ομορφιές και παγίδες. Είναι θέμα χειρισμού και συγκυριών το αν θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά ή ουδέτερα


Athens24.gr: Κλείνοντας υπάρχουν επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον;

Θανάσης Τσαλταμπάσης:
Θεατρικά το ενδιαφέρον μου είναι στον "Τσάρλι Τσάπλιν" και μόνο, ο οποίος μου χαρίζει μοναδικές στιγμές στη σκηνή. Το Μάιο θα κάνω γυρίσματα μαζί με το Λευτέρη Ελευθερίου για μία ταινία του Νίκου Ζαπατίνα στη Νάξο.


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved