Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ
«Στη δική μου κοσμοθεωρία συνυπάρχει το στοιχείο της δέσμευσης και του έρωτα και μπορώ να πω ότι λειτουργώ καλύτερα όταν είμαι κάτω υπό αυτό το καθεστώς»

Η Κατερίνα Γερονικολού αναμφίβολα είναι μία από τις πιο γλυκές και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Φέτος, συμμετέχει στη νέα σειρά του Alpha, «Τατουάζ» καθώς και στη «Φιλουμένα» στο θέατρο Διάνα στο πλάι της Ελένης Ράντου, του Γιάννη Βούρου, της Βίλμα Τσακίρη και Τάσου Γιαννόπουλου.


Athens24.gr: Πώς αντιδρά το κοινό μετά την παράσταση; Τί σάς λέει στα καμαρίνια;

Κατερίνα Γερονικολού:
Άλλοι μας έρχονται χαρούμενοι γιατί είδαν και απόλαυσαν μια κωμωδία, ενώ άλλοι είναι συγκινημένοι από το δράμα της «Φιλουμένα». Το έργο το προσφέρει αυτό, διότι είναι ''γλυκόπικρο'', έχει μεν πολύ χιούμορ αλλά διαθέτει και δράμα. Ο κόσμος γελάει και κλαίει, σ’ ορισμένες περιπτώσεις. Για τους λόγους αυτούς, οι αντιδράσεις που λαμβάνουμε είναι... ποικίλες. Πάντως, είναι θετικές κι αυτό είναι ένα στοιχείο που μετρά αρκετά για εμάς.


Athens24.gr: Υποτίθεται ότι ο έρωτας αποτελεί ένα είδος ''πολέμου''... Εκτιμάς ότι στον έρωτα θα πρέπει να δίνουμε όλο μας το ''είναι'' για να επιτύχουμε τον σκοπό μας, ή υπάρχουν κάποια στεγανά;

Κατερίνα Γερονικολού:
Θεωρώ ότι έχει να κάνει με την προτεραιότητα που έχει δώσει ο κάθε άνθρωπος στον έρωτα. Είμαι σε μια φάση που θεωρώ ότι αξίζει να επενδύουμε στον έρωτα, αλλά αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό κριτήριο.
Στη δική μου κοσμοθεωρία συνυπάρχει το στοιχείο της δέσμευσης και του έρωτα και μπορώ να πω ότι λειτουργώ καλύτερα όταν είμαι κάτω υπό αυτό το καθεστώς.


Athens24.gr: Η αγάπη προϋποθέτει γενναιοδωρία και φροντίδα. Να μη πληγώνεις τον άλλον και να τον κάνεις να νιώθει ένοχος. Γιατί στην πράξη είμαστε συναισθηματικά ανάπηροι;

Κατερίνα Γερονικολού:
Γιατί η αγάπη δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θέλει προσπάθεια, δοτικότητα, αποβολή των εγωιστικών στοιχείων. Όλα αυτά αποτελούν δύσκολα ζητούμενα σε μια καθημερινότητα που μπορεί να σε ''πνίξει'', αλλά θεωρώ ότι αξίζουν αρκετά αυτές οι προσπάθειες, ώστε να αγαπάς και ν' αγαπιέσαι.


Athens24.gr: Ποιοι ρόλοι σου αρέσουν περισσότερο;

Κατερίνα Γερονικολού:
Μού αρέσουν όσοι συνδυάζουν το δράμα και την κωμωδία. Ο συνδυασμός μου αρέσει μεν, αλλά είναι δύσκολος. Το καλύτερό μου είναι όταν συνυπάρχουν αυτά τα δύο στοιχεία.


Athens24.gr: Είσαι στο στάδιο στο οποίο μπορείς να λες ''όχι'' σε κάποιες δουλειές που σου προτάσσονται;

Κατερίνα Γερονικολού:
Πάντα έλεγα «όχι». Αυτή τη δουλειά την κάνω γιατί τη λατρεύω και περνάω υπέροχα. Ποτέ δεν έκανα δουλείες που πίστευα ότι δεν θα περάσω καλά. Γενικά στην Ελλάδα που ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, μπορεί και να μη μου βγει πλέον. Το πιο σημαντικό για μένα, όμως, είναι υποστηρίξεις καθ' ολοκληρίαν αυτό το οποίο κάνεις.
Τα ''όχι'' μου δεν έχουν απαραίτητα να κάνουν με το είδος της δουλειάς που προσφέρεται αλλά από τη δική μου οπτική. Μπορεί εγώ να μην τα πάω καλά μ’ έναν συγκεκριμένο συνεργάτη ή να μην έχω επαφή με το ρόλο που μού προτείνεται. Έχει να κάνει περισσότερο με το αν μπορώ να πιστεύω κάτι 100%. Αν γίνει αυτό τότε μπορώ να δουλέψω για αρκετό καιρό σε μια δουλειά, ειδάλλως, ακόμη και στις δύο πρώτες μέρες θα περάσω δύσκολα. Γι' αυτό δεν το επιλέγω.


Athens24.gr: Έχεις ένστικτο ή την ικανότητα αντίληψης μιας επιτυχίας;

Κατερίνα Γερονικολού:
Δεν έχω κάνει μόνο επιτυχημένες δουλειές. Έχω κάνει και πράγματα τα οποία πήγαν μέτρια. Ακολουθώ το ένστικτό μου. Μπορεί να μη με δικαιώνει πάντα, αλλά στο τέλος της ημέρας θα τα έχω καλά με τον εαυτό μου και ό,τι κι αν συμβεί εμπορικά, εγώ θα είμαι μια χαρά.


Athens24.gr: Έχεις πέσει ποτέ θύμα εργασιακής εκμετάλλευσης;

Κατερίνα Γερονικολού:
Έχει συμβεί και μάλιστα κατά κόρον στις εποχές μας. Ευτυχώς όχι σε μένα προσωπικά, αλλά ναι πλέον συμβαίνει συχνά. Πηγαίνουμε για μια δουλειά, κανονίζουμε και τελικά δεν βγαίνει ποτέ στον ''αέρα''. Όταν ένας ηθοποιός δουλεύει επτά από τους δώδεκα μήνες, κατανοούμε τη σημασία του ενός από τους επτά μήνες διότι είναι περισσότερο επίπονος. Δεν θα πω για μένα, γιατί δεν έχει τύχει να μείνω άνεργη, αλλά θα πω ότι ο κλάδος αυτός είναι αρκετά ταλαιπωρημένος. Δυστυχώς υπάρχει πολλή ανέχεια στον χώρο μας.


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved