Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΘΕΡΙΔΟΥ
«Όποιος προσπαθεί, δοκιμάζει και παλεύει να βρει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένος…»
H Φωτεινή Αθερίδου, κόρη του Θοδωρή Αθερίδη, έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της, στο σίριαλ του Alpha, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Τη συναντήσαμε στο θέατρο όπου πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Σεξ Λεξικόν: Η επιστήμη του έρωτα” με τον Σπύρο Χατζηαγγελάκη.


Athens24.gr: Πες μας Φωτεινή λίγα λόγια για την παράσταση Σεξ Λεξικόν - Η Επιστήμη του Έρωτα.

Φωτεινή Αθερίδου:
Θα σου πω την υπόθεση για να μπουν οι αναγνώστες μας στο νόημα. Στην Αθήνα του 1978, δύο τελειόφοιτοι μαθητές -πριν τη μετάβασή τους στον κόσμο των μεγάλων και τις ακαδημαϊκές σπουδές τους- επιχειρούν το άλμα προς τη βιολογική και συναισθηματική ενηλικίωση. Προγραμματίζουν λοιπόν το πρώτο τους βράδυ μαζί. Κι εκεί ξεκινούν όλα. Οδηγός τους το Σεξ Λεξικό με όλα τα λήμματα περί σεξ, αλλά και τις αναχρονιστικές και ηθικοπλαστικές απόψεις. Ένα βοήθημα επιστημονικής φύσεως, ένα «παράλογο» εγχειρίδιο που θα αποπροσανατολίσει τους δύο ήρωες και θα δημιουργήσει τις συνθήκες για μία καταιγιστική και ευαίσθητη κωμωδία.
Πρόκειται για μια ιστορία με άξονα την πρώτη ερωτική εμπειρία δύο νέων ανθρώπων αλλά κι έναν ήπιο πολιτικό σχολιασμό στην εποχή με τα στερεότυπα και τις άκαμπτες ερωτικές πεποιθήσεις και προκαταλήψεις όπως τις εκφράζει το Σεξ Λεξικόν– όπου η γυναίκα καλύτερα να «επιδίδεται σε γυμναστική και κρύα καταιόνιση (ντους) παρά σε ανεξέλεγκτες σεξ επαφές» και ο άντρας «πρέπει να αποφεύγει να βγαίνει με εύκολες κοπέλες και τουρίστριες ξυπόλητες και βρώμικες». Οι δύο νέοι δοκιμάζονται και αντιμάχονται με τα προσωπεία μιας μεταβατικής εποχής για την Ελλάδα.
Θα βρισκόμαστε στο θέατρο για 14 ακόμα παραστάσεις, κάθε Κυριακή (19.00), Δευτέρα και Τρίτη (21.15), θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αν το νέο ζευγάρι θα τα καταφέρει ή όχι.
Το «Σεξ Λεξικόν-Η Επιστήμη του Έρωτα» είναι ένα νεοελληνικό έργο από τον Σπύρο Δ. Μιχαλόπουλο, απόφοιτο του Στούντιο συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου και δημοσιογράφο βραβευμένο με το βραβείο Μπότση.


Athens24.gr: Οι νέοι δεν έχουν φραγμούς. Στο σεξ τα κάνουν όλα... ακόμη και από την ηλικία των 16 ετών. Τα τελευταία 20 χρόνια, η νέα γενιά αρχίζει να καταρρίπτει τα ταμπού στο σεξ. Δράττομαι της ευκαιρίας να σε ρωτήσω πώς το αντιμετωπίζει η ηρωίδα επί σκηνής και αν βρίσκεις κοινά σημεία μαζί της.

Φωτεινή Αθερίδου:
Η Κάτια, ο ρόλος μου δηλαδή, έχει μέσα της αντιφάσεις, που την κάνουν πολύ αληθινή και γήινη… είμαστε γεμάτοι αντιφάσεις κι αυτό είναι σίγουρα και ο κοινός παρανομαστής μου με το ρόλο. Είναι ντροπαλή, δειλή, και ταυτόχρονα θαρραλέα, και παρορμητική… ντρέπεται, αντιστέκεται, φοβάται, επιθυμεί, ζητάει, απαιτεί ….. συναισθήματα και συμπεριφορές που αναγνωρίζω , και που ανακατεύω μέσα μου σε κάθε παράσταση. Το σεξ γι αυτήν είναι μια επιθυμία που θέλει να πραγματοποιήσει ! το φοβάται και το ποθεί στην ίδια ένταση…. Και για αυτό είναι ανατρεπτική.. την αγαπώ.


Athens24.gr: Άνδρες και γυναίκες δοκιμάζουν και δοκιμάζονται, αποτυγχάνουν και προσπαθούν ξανά και ξανά. Ψάχνουν κοντά και μακριά σε ολόκληρο τον πλανήτη και στον κυβερνοχώρο, συνδέονται με συντρόφους από άλλες κουλτούρες, ακόμη και από άλλες φυλές. Γίνονται γάμοι, διαζύγια, δεύτεροι και τρίτοι γάμοι, παιδιά με διαφορετικούς συντρόφους, μέσω υιοθεσίας και εξωσωματικής γονιμοποίησης. Το μωσαϊκό των σύγχρονων οικογενειών περιλαμβάνει κάθε δυνατή παραλλαγή και ατελείωτους συνδυασμούς. Πώς σου φαίνεται όλο αυτό και πώς το διαχειρίζεσαι;

Φωτεινή Αθερίδου:
Όποιος προσπαθεί , δοκιμάζει και παλεύει να βρει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένος μου φαίνεται ότι κάνει καλά… υπάρχουν πράγματα καμιά φορά που οι άνθρωποι παρασυρόμαστε και τα κάνουμε για άλλους λόγος κι όχι για την προσωπική μας ηρεμία… οτιδήποτε πάντως συμβαίνει επειδή υπάρχει αληθινή ανάγκη, κι επιθυμία , είναι πολύ σπουδαίο… ναι μεν έχει κάπως χαθεί η ρομαντική απόχρωση στις μέρες μας, όμως υπάρχουν άλλα που έχουν κατακτηθεί ή κατακτιούνται.. όλα είναι μια χαρά… αρκεί να έχουμε επαφή με τον εαυτό μας… αυτό…


Athens24.gr: Διάβασα πως γράφεις σενάρια. Έχεις κάτι στα σκαριά;

Φωτεινή Αθερίδου:
Σενάρια έγραψα πρώτη φορά για τη Μουρμούρα, δεν είναι ότι το έχω ξανά κάνει.. από εκεί και πέρα θεατρικά πράγματα γράφω περισσότερο και στίχους… τώρα είμαι στη φάση στίχων… έχουμε αρχίσει με το Στάμο το Σέμση, μια ολόκληρη ιστορία που εγώ γράφω στίχους , εκείνος τη μουσική και φέρνουμε φίλους , κυρίως ηθοποιούς που τραγουδάνε φτιάχνουμε βίντεο και τα βάζουμε youtube. Ο Στάμος η αλήθεια είναι πως μου έχει ανοίξει μέσα στην ψυχή μου ένα πεδίο που δεν ήξερα καν ότι το είχα…. Δηλαδή αυτό που κάνουμε είναι κάτι που με αφορά πάρα πολύ… δεν ξέρω πώς θα το εξελίξουμε ακόμα. Είναι κάτι δικό μας… ιδιαίτερο … αλλά μου ταιριάζει πολύ… θέλω συνέχεια να δουλεύω μαζί του! Τώρα βγάλαμε το καινούργιο μας τραγούδι το «παράξενο». Υπάρχει στο youtube και τραγουδάει ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης.


Athens24.gr: Πώς σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερό σου χρόνο; Περιέγραψε μας μια στιγμή που αποτελεί για σένα στιγμή πραγματικής χαλάρωσης και ευτυχίας.

Φωτεινή Αθερίδου:
Φίλοι πολλοί μαζί, είτε κάπου για καφέ, είτε σπίτι μαζεμένοι, κουβέντα για τα πάντα… από δουλειά, γκομενικά, μέχρι παιχνίδια….. έχω ρεπό σήμερα (γέλια)


Athens24.gr: Ποιές είναι οι «κόκκινές γραμμές» σου σχετικά με τα gossip δημοσιεύματα;

Φωτεινή Αθερίδου: Δεν ξέρω τι να απαντήσω αυτό.. δε με αφορούν καθόλου όλα αυτά μωρέ..


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • ΧΟΡΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΕΙ ΜΑΣ
  Κώστας Τσιούκας / Ομάδα χορού ΕΑΡ 17

  Από τους πιο ιδιαίτερους χορογράφους της ελληνικής σκηνής, ο Κώστας Τσιούκας προσκαλεί στη σκηνή μια ομάδα από μουσικούς, χορευτές, ηθοποιούς, βοηθούς σκηνοθέτη, ταλαντούχα παιδιά και κυρίες της διπλανής πόρτας για να γιορτάσουν την επιστροφή στην πιο καθαρή μορφή χορού: στον χορό που εκφράζει αυτό που συμβαίνει τώρα. Η παράσταση είναι... συνέχεια
 • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΕΖΟΝ
  2019-2020

  Η Θεατρική Σκηνή του FAUST ξεκίνησε τον προγραμματισμό της για την επόμενη σεζόν και σας καλεί να στείλετε τις προτάσεις σας μέχρι το τέλος Μαρτίου 2019. Η κατάθεση της πρότασης πρέπει να περιλαμβάνει: •Μία μικρή περιγραφή: έργο, διανομή, συντελεστές •Επιθυμητές ημερομηνίες (π.χ. Δευτερότριτα για 12 εβδομάδες από μέσα Οκτωβρίου). Παρακαλούμε, οι προτάσεις... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ
  στις νέες Φιγούρες & Κούκλες!

  Έναρξη: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου, 2019. Απόκριες σημαίνουν γέλιο και ξεφάντωμα. Ο Καραγκιόζης το γνωρίζει πολύ καλά. Ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας ακόμα καλύτερα. Φέτος οι απόκριες στο νέο σπίτι του Καραγκιόζη, τις νέες «Φιγούρες & Κούκλες», στο Παλαιό Φάληρο, θα είναι ξεχωριστές. Με νέες παραστάσεις και αποκριάτικα εργαστήρια ο αγαπημένος καραγκιοζοδημιουργός και... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΑΘΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
  «Έχω πει και αρκετά όχι σε δουλειές, διότι πολλές φορές η καριέρα «χτίζεται» και με όχι»

  Ο Στάθης Νικολαΐδης είναι ένας πασίγνωστος ηθοποιός, με αμέτρητες δουλειές στο κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το τελευταίο διάστημα ο ταλαντούχος ηθοποιός αποφάσισε να μας «συστήσει» και ένα ακόμα μεγάλο του ταλέντο. Μιλάμε φυσικά για το ταλέντο του στη συγγραφή και την απόφασή του να μοιραστεί με το κοινό το έξοχο... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved