Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ
«Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις βρίσκεις και το χρόνο και τον τρόπο»

Είναι νέα, όμορφη και πολυπράγμων. Η Σταυρούλα Δάμπαλη είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, νηπιαγωγός και πολλά άλλα. Τελευταία είχε πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Αμνησία στον έρωτα 3: #ΓΕΝΕΣΙΣ» και παρόλο το φορτωμένο της πρόγραμμα, το Athens24.gr την συνάντησε και είχε μαζί της μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.


ATHENS24: «Είσαι ένας άνθρωπος πολυπράγμων. Πως κατορθώνεις να ανταπεξέρχεσαι σε όλους αυτούς τους δημιουργικούς τομείς μέσα στην καθημερινότητά σου»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις βρίσκεις και το χρόνο και τον τρόπο».


ATHENS24: «Πόσο δύσκολο είναι στην Ελλάδα του σήμερα για έναν δημιουργό να πραγματοποιήσει το όραμά του»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Η αλήθεια είναι πως δεν το λες εύκολο. Παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, που δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν είναι στο χέρι μας να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να μας επηρεάζει αρνητικά και να εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες και τα όνειρά μας».


ATHENS24: «Υπάρχει κάποιος ρόλος που ξεχωρίζεις στη μέχρι τώρα πορεία σου ή κάποιος που θα ήθελες να παίξεις στο μέλλον»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Ο κάθε ρόλος είναι μία πρόκληση και έχει να σου δώσει πολλά. Χτίζεται μέσα από εμάς, είναι κομμάτι του εαυτού μας. Οπότε, σαφώς και όχι, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ότι έχω παίξει ή γράψει μέχρι τώρα και ότι θα προκύψει στο μέλλον είναι κατά κάποιο τρόπο εγώ».


ATHENS24: «Πες μου λίγα λόγια για την παράσταση «Αμνησία στον έρωτα 3: #ΓΕΝΕΣΙΣ», ποιος ο ρόλος που υποδύεσαι»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Η «Αμνησία στον έρωτα 3 #ΓΕΝΕΣΙΣ» είναι το prequel της ομώνυμης θεατρικής τριλογίας, σε συγγραφή και σκηνοθεσία του Χρήστου Ράντου. Είναι μία sci-fi κωμωδία που αναφέρεται στον έρωτα και στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος τον βιώνει. Το ιδιαίτερο και ξεχωριστό αυτής της παράστασης είναι πως μας μεταφέρει σε κόσμους και χρονικές περιόδους που δεν έχουμε ζήσει αλλά είναι τόσο «εμείς», δηλαδή ο καθένας από εμάς, όταν ερωτεύεται. Κι όλα αυτά, έχοντας μεγάλη δόση χιούμορ. Είμαστε ένας θίασος 13 ατόμων κι εγώ υποδύομαι την #Θεά της Δημιουργίας. Είμαι μία οντότητα, καλόψυχη κατά βάθος… πολύ βάθος… που της αρέσει να ελέγχει τα πάντα γιατί πιστεύει πως μόνο αυτή γνωρίζει το σωστό».


ATHENS24: «Θα έφευγες από την Ελλάδα για να κάνεις καριέρα στο εξωτερικό»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Αυτή τη στιγμή δεν θα ήθελα να φύγω, αλλά το αύριο δεν το γνωρίζει κανένας μας».


ATHENS24: «Από πού αντλείς έμπνευση για τα σενάρια που γράφεις»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Απ’ τα πάντα. Το οτιδήποτε αισθανθώ, δω, βιώσω, σκεφτώ, ονειρευτώ μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης. Δεν μπορείς να ορίσεις τη φαντασία».


ATHENS24: «Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Πανέμορφο, πανέξυπνο και πολυτάλαντο. Αστειεύομαι. Δεν μπορώ να με φανταστώ καν αύριο, πόσο μάλλον σε δέκα χρόνια. Κυρίως γιατί δεν θέλω να με φανταστώ. Μου αρέσουν οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει το μέλλον».


ATHENS24: «Έχεις κάποια φράση που σε εκφράζει και αν ναι ποια είναι αυτή»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Μην στεναχωριέσαι για ότι αλλάζει και για ότι δεν αλλάζει. Όχι ότι το καταφέρνω πάντα προσωπικά, αλλά σε βάθος χρόνου όλα πηγαίνουν μια χαρά. Κι αυτό το πιστεύω όσο τίποτα».


ATHENS24: «Έκτος της παράστασης, ποια είναι τα επόμενα μελλοντικά σου σχέδια»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Ασχολούμαι με δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με παιδιά, είτε αυτό αφορά εκπαιδευτικά προγράμματα, είτε εμψύχωση με διάφορες μορφές. Παράλληλα γράφω και είμαι ανοιχτή σε προτάσεις».


ATHENS24: «Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους νέους ηθοποιούς»;

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΑΜΠΑΛΗ: «Δεν νομίζω πως είμαι η κατάλληλη για να στείλω κάποιο μήνυμα, έτσι όπως το θέτεις. Το μόνο που μπορώ είναι να ευχηθώ να μην απογοητευτούν από τις πρώτες δυσκολίες και ότι κάνουν να το κάνουν γιατί το αγαπούν πραγματικά. Μόνο τότε βγαίνει κάτι όμορφο».

----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved