Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ
«Η κωμωδία και η σάτιρα είναι μέσα στο αίμα μου και αντανακλούν μέχρι τώρα στην πορεία μου!»
Ο ιθύνων νους της ευρηματικής κωμωδίας Hello # Ελένη μάς αποκαλύπτει πώς αποφάσισε να σκηνοθετήσει και να ανεβάσει αυτήν την απολαυστική σάτιρα που υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων!


ATHENS24.gr: Ζανό, γιατί επέλεξες να σκηνοθετήσεις και να ανεβάσεις την εναλλακτική πρόταση κωμωδίας σε μια παράσταση που ακούει στο όνομα Hello # Ελένη;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Η αρχική μου σκέψη ήταν να ανεβάσω την «Ελένη» πέρυσι αλλά οι συγκυρίες δεν το επέτρεψαν. Διαβάζοντας το έργο που μου έστειλε ο Γιάννης Βασιλειάδης, φιλόλογος από τα Γιαννιτσά, ένιωσα ότι διάβαζα ένα νέο έργο του ΜΠΟΣΤ.... Λέω: «αυτό είναι....!!! ». Το είδα ξαφνικά σαν παράσταση. Το διάβαζα και άκουγα τα γέλια του κοινού.. Άλλωστε η κωμωδία και η σάτιρα είναι μέσα στο αίμα μου και αντανακλούν μέχρι τώρα στην πορεία μου. Και μετά την μεγάλη μου επιτυχία στο θέατρο ΗΒΗ στην παράσταση «TOC TOC» με τον Κώστα Σπυρόπουλο, αποφάσισα λοιπόν να κάνω αυτήν την παρωδία με τίτλο «Hello#Ελένη; 2018 μ.Χ.». Αυτό το καλοκαίρι, θα την παρουσιάσω για 6 παραστάσεις (από την Δευτέρα 25 Ιουνίου και όλες τις Δευτέρες του Ιουλίου) στην ταράτσα του BarTheater«Loukoumi#10» στο Μοναστηράκι … με θέα την Ακρόπολη! Θα ακολουθήσει στη συνέχεια περιοδεία σε Δήμους και συλλόγους σ’ όλη την Ελλάδα.


ATHENS24.gr: Πόσο διάστημα χρειάστηκες για να πάρεις την απόφαση να μελετήσεις, να βρεις τους ηθοποιούς και το χώρο για να ανεβάσεις το Hello # Ελένη;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Μετά το Πάσχα ξεκίνησα να σχεδιάζω σκηνοθετικά την «Ελένη» και την περίοδο εκείνη έκλεισα τους ηθοποιούς και τους υπόλοιπους συντελεστές.


ATHENS24.gr: Σε τρομάζει το γεγονός πως φέτος το καλοκαίρι οι αρχαίοι συγγραφείς έχουν την τιμητική τους στο θέατρο;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Είναι πολλά τα Φεστιβάλ με Αρχαίο Θέατρο στη χώρα μας, όπου γεννήθηκε το Θέατρο…. Ευτυχώς το κοινό έχει πολλά να διαλέξει….
Όχι, δε με τρομάζει… Η δική μας «Ελένη» έχει τρέλα, χαβαλέ και χιούμορ… Είναι γεννημένη για να αρέσει στο κοινό!


ATHENS24.gr: Μπορεί κάποιος να μεγαλουργήσει και με μικρό budget;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Πραγματικά εγώ κάνω μια παραγωγή με ελάχιστα χρήματα. Ευχαριστώ την εταιρεία «Let’sferry» για την οικονομική της στήριξη, το Στούντιο ηχογραφήσεων του Σπύρου Κολαϊτη « S-LabStudio».Ναι, μπορείς να κάνεις θέατρο με λίγα χρήματα… αν το θέλεις πραγματικά!


ATHENS24.gr: Το θέατρο αντιστέκεται στην κρίση επειδή κάποιες παραγωγές είναι πιο φθηνές από τις τηλεοπτικές, γιατί οι αμοιβές των ηθοποιών έχουν πέσει στα τάρταρα ή γιατί ο κόσμος ξέρει να διαλέγει το ποιοτικό και την ουσία χωρίς να στέκεται στο «περιτύλιγμα»;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Το διαδίκτυο άλλαξε τα γούστα του κοινού… Μπορείς να δεις θέατρο απ’ όλο τον κόσμο, παραστάσεις σ’ όλες τις γλώσσες και πια να ξέρεις τί θέλεις να δεις…Ακόμα το star system καλά κρατεί! Ωστόσο, στον αντίποδα, βρίσκονται τα μικρά θέατρα με νέους ηθοποιούς που τα γεμίζουν. Το κοινό πια δε μασάει χόρτο.


ATHENS24.gr: Ποια εσωτερική σου ανάγκη καλύπτει η υποκριτική και ποια η σκηνοθεσία; Κοντράρονται μεταξύ τους κάποιες φορές;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Βασικά μέσα μου ο ηθοποιός είναι που κυριαρχεί. Η ανάγκη της σκηνοθεσίας έρχεται γιατί θέλω να ελέγχω τη δουλειά που κάνω, το αποτέλεσμα που θέλω να βγει. Είναι σαν έναν μάγειρα που θέλει να μαγειρέψει το φαγητό του. Επίσης, είναι και η ανάγκη η οικονομική που σε κάνει να μην μπορείς να πληρώσεις σκηνοθέτη και να αναγκάζεσαι να τον κάνεις εσύ. Στη δική μου περίπτωση, είναι συνδυασμός και των δύο. Πολλές φορές ,στην πορεία μου, έχω πει: «Αν είναι δυνατόν… Αυτός είναι σκηνοθέτης; Τι κάνει ο άνθρωπος ; Εγώ είμαι καλύτερος...». Εγωισμός; Εμπειρία; Δεν ξέρω… Πάντως η εμπειρία που έχω τόσα χρόνια στο θέατρο με οδηγεί να γίνω σκηνοθέτης. Και όπως λέει η παροιμία: « Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! » ή «Η νεκροψία θα το δείξει…» (γέλια)


ATHENS24.gr: Γιατί διάλεξες το bar theatre # LOUKOYMI 10 για να ανεβάσεις την παράστασή σου;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Θέατρα καλοκαιρινά δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλά στην Αθήνα. Τα λίγα που απόμειναν, ανήκουν σε μεγάλες θεατρικές εταιρείες. Άρα ακριβές. Και επειδή ήθελα να δείξω τη δουλειά μου, να τη δει και κάποιος παραγωγός ίσως, αποφάσισα να το κάνω στο BarTheater«Loukoumi#10», σ’ έναν χώρο καινούριο, καλοκαιρινό, με θέα την Ακρόπολη! Τι καλύτερο ! Ουρανός, κέντρο της Αθήνας, Μοναστηράκι, ταράτσα, καλοκαίρι!


ATHENS24.gr: Υπάρχουν κάποια ανακοινώσιμα σχέδια για το χειμώνα που έπεται;

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Αν όλα πάνε καλά, το χειμώνα θα συνεχιστεί η παράσταση «TOC TOC» και θα είμαι πάλι στο θέατρο ΗΒΗ. Επίσης, μία φορά την εβδομάδα, θα παρουσιάζω την «Ελένη» μου σε θέατρο που δεν έχω κλείσει ακόμα.


ATHENS24.gr: Κλείνοντας θα ήθελα να μάς πεις μια φράση- ατάκα- που να κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατών για να έρθει να σάς απολαύσει.

ΖΑΝΟ ΝΤΑΝΙΑΣ:
Φράση κλειδί: Μια «Ελένη» σέξυσε ταράτσα με ποτάκι, αστέρια, Ακρόπολη....και γέλιο που τόσο χρειαζόμαστε!Ταυτότητα παράστασης:

- Κείμενο: Γιάννης Βασιλειάδης
- Σκηνοθεσία: Ζανό Ντάνιας
- Μουσική: Πρόδρομος Μακρίδης
- Τραγούδια: Ηφαιστίων Βαξεβανέρης
- Μουσική και σκηνική επιμέλεια: Μαρία Νόρμαν
- Ηχογράφηση: Studio S Lab-Σπύρος Κολαΐτης
- Φωτογραφίες: Ζώης Τριανταφύλλου – Σφακιανάκης
- Χορογραφίες: Γιόγια Ταμπακάκη
- Βοηθός σκηνοθέτη: Νερίνα Καμπασάκη
- Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά


Πρωταγωνιστούν:

- Μενέλαος: ο Δημήτρης Γιώτης
- Ελένη: η Γεωργία Σιακαβάρα
- Γριά - Κορυφαία: η Μαρία Δρακοπούλου
- Θεονόη - Αιγύπτιος Αγγελιοφόρος: ο Βασίλης Σαμαριτάκης
- Τεύκρος - Σπαρτιάτης Αγγελιοφόρος
- Βασιλιάς Θεοκλύμενος: ο Ζανό Ντάνιας


Από την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 και για 6 μόνο παραστάσεις.

Loukoumi Arts Basement
Πλατεία Αβυσσυνίας 10, Μοναστηρακι


Εισιτήρια:
- Γενική είσοδος 10,00 ευρώ (με ποτό)
- φοιτητικό-ανέργων-ατέλειες 5,00 ευρώ

Πληροφορίες: 690 9094413 (από τις 12.00 έως τις 20.00)
----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved