Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: PIERRO & KRIS
«Tα τέρατα που μάς βασανίζουν βρίσκονται μέσα στον χώρο μας…»
Βρεθήκαμε στο θέατρο Αλκμήνη για την παράσταση ''Θάρρος ή Αλήθεια'', σε σκηνοθεσία της
Κρις και του Παύλου Πιέρρο. Δύο νέα αδέλφια ένωσαν τις δυνάμεις τους ανεβάζοντας μια παράσταση πολύ δυνατή που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.


Athens24.gr: Τί πραγματεύεται η παράσταση ''Θάρρος ή Αλήθεια'';

Κρις: Είναι ένα θρίλερ δωματίου που έχει να κάνει με το σήμερα, το οποίο έχει πολλά στοιχεία χιούμορ. Βγαίνει και μια ταινία στους κινηματογράφους, αλλά αυτό αγγίζει τα όρια του supernatural. Εμείς βασιστήκαμε στην αγγλική παραγωγή του Ρόμπερτ Χιθ.


Athens24.gr: Όταν λέμε θρίλερ δωματίου, τί εννοούμε;

Pierro: Τίποτα. Σας βάζουμε σε ένα δωμάτιο και σας βασανίζουμε (γέλια). Ουσιαστικά δείχνουμε ότι τα τέρατα που μάς βασανίζουν βρίσκονται μέσα στον χώρο μας. Εμείς δείχνουμε ότι πολλές φορές τα θύματα γίνονται θύτες...


Athens24.gr: Το τέρας δεν είναι μέσα μας;

Pierro: Σίγουρα. Αλλά σεναριακά μπορείς να το μεταφέρεις σ’ ένα πνεύμα, ότι το κακό βρίσκεται απ' έξω...


Athens24.gr: Κρις, είναι η πρώτη σου σκηνοθετική απόπειρα;

Κρις: Όχι. Το 2010 είχα κάνει την πτυχιακή μου μ’ ένα έργο, αλλά είναι η πρώτη μου με τον Παύλο.


Athens24.gr: Πώς ήταν η συνεργασία σας;

Pierro: Κατά κύριο λόγο ήμασταν στο ίδιο βαγόνι. Στην αρχή δεν μπορούσε η Χρυσάνθη να δει το τί έβλεπα εγώ, αλλά με το που κατάλαβε το τι είχα στο μυαλό περάσαμε στην ίδια γραμμή. Σε μια συνεργασία υπάρχουν κόντρες και διαφορετικές απόψεις. Είναι κάτι θεμιτό γιατί από τη διαφωνία θα πας ένα βήμα παρακάτω. Το γεγονός ότι ήμαστε αδέρφια δεν ήταν τροχοπέδη...


Athens24.gr Πόσο διάστημα χρειάστηκε να ολοκληρώσετε τη μελέτη του έργου;

Κρις: Αρχίσαμε πριν από 2.5 μήνες. Λαμβάνω ένα τηλεφώνημα από τον Παύλο και μου λέει ''θέλω να δεις την ταινία, ίσως μπορούμε να κάνουμε κάτι''. Είχα άλλα σχέδια ως τότε, αλλά όταν είδα το έργο είπα ''ΟΚ, πάμε''. Στην ουσία κάναμε έρευνα για δύο – τρεις εβδομάδες και κάποια πράγματα τα δουλεύαμε στην πορεία.


Athens24.gr: Φαντάζομαι ότι μπαίνει και η πινελιά των ηθοποιών...

Κρις: Εκτός απ' αυτό, για να είμαστε ρεαλιστές, παίζει και το τί budget έχεις. Είναι πολύ δύσκολο να το δημιουργήσεις και επειδή είναι θέατρο κι όχι κινηματογράφος, πρέπει να θέσεις εξαρχής μια ατμόσφαιρα γιατί δεν έχεις τα εφέ του κινηματογράφου για να τον κρατάς συχνά σε εγρήγορση.


Athens24.gr: Πιστεύετε ότι για μια τέτοια παραγωγή χρειάζεται το αντίστοιχο κονδύλι ή χρειάζεται το ταλέντο;

Pierro: Είναι κάπου στη μέση. Ξεκινώντας λες, ''ΟΚ, δεν υπάρχει μπάτζετ'' αλλά μετά σε παίρνει η μπάλα γιατί δημιουργούνται έξοδα που δεν υπολογίζεις. Ναι μεν, πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι που θα αφήσει το στίγμα στο θέατρο με μηδενικό μπάτζετ, είναι ουτοπικό. Σίγουρα μπορείς να κάνεις πολλά με εφόδιο το ταλέντο, αλλά το κομμάτι του μπάτζετ είναι εξόχως σημαντικό.
Αυτή τη στιγμή έχω μια καλή κάμερα στο σπίτι και την παίρνω μαζί μου. Έχω ένα πολύ καλό σενάριο και έναν δυνατό φίλο ηθοποιό και γυρίζω την ταινία. Στο θέατρο πρέπει να υπολογίζεις τον θίασο, τα σκηνικά, τον ενδυματολόγο κλπ.

Κρις: Έχουμε πλέον τα μέσα για να φτιάξουμε ένα ταινιάκι, αν θέλουμε να βγάλουμε ένα μήνυμα εκεί έξω. Θεατρικά είναι πολύ πιο δύσκολο να το οργανώσεις. Σε μια παράσταση υπάρχει ''γάμος'' με τους συνεργάτες σου για κάποιο διάστημα.

Pierro: Μιλάμε πάντα για επαγγελματικό θίασο. Αν μιλάμε για ομάδα είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Εμείς δεν λειτουργούμε σαν θεατρική ομάδα, αλλά έχουμε επαγγελματικά πρότυπα, με οντισιόν και πληρωμές στους ηθοποιούς.

Κρις: Εγώ στα 26 μου χρόνια σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα να κάνω παραγωγή μόνη μου, όπως έκανε τώρα ο αδερφός μου. Γι' αυτό του βγάζω το καπέλο. Προσωπικά θα μου φαινόταν αδύνατο...


Athens24.gr: Είχατε ενίσχυση από την οικογένεια;

Pierro: Δεν ήταν κάτι που ήξερα ότι το έχω ή ήθελα να το κάνω, γιατί είχε άλλο στόχο το πρότζεκτ. Επειδή άρχιζε να γίνεται πολύ καλό το πράγμα που φτιάχνουμε, πήρα την απόφαση να το κάνω με όλα τα κομφόρ.

Κρις: Στην ουσία ήταν σαν να παίξαμε μεταξύ μας ''Θάρρος ή Αλήθεια''.


Athens24.gr: Αυτό το εγχείρημα ως κόστος, που κυμαίνεται;

Κρις: Είμαστε τυχεροί και οι δύο στο ζήτημα των καλών σχέσεων στο χώρο. Πολλά πράγματα που διαθέτουμε στα χέρια μας δεν τα έχουμε πληρώσει. Όσα πληρώσαμε ήταν στα πλαίσια φιλικών συμφωνιών. Πολλοί ήρθαν γιατί πιστέψανε σε μάς. Όσο για το κόστος, δε μπορούμε να πούμε με σιγουριά γιατί συνεχώς προκύπτουν πράγματα. Για τα δεδομένα της εποχής είναι μια αξιοπρεπής παραγωγή.


Athens24.gr: Αυτή η πρόκληση για δύο νέους ανθρώπους, τί αγωνίες δημιουργεί αλλά και ποια μηνύματα περνάτε;

Κρις: Αρχικά βγάζει αρκετά ψυχοσωματικά. Είναι πολύ στρεσογόνα δουλειά. Ωστόσο το θετικό είναι πως όταν κινείσαι, κινούνται τα πάντα. Χρειάζεται μια απόφαση, μια ιδέα και την κατάλληλη στήριξη. Εμείς ήμασταν τυχεροί που είχαμε ο ένας τον άλλον και όταν κάποιος έπεφτε και απογοητευόταν, ο άλλος το ξεπερνούσε. Γι αυτό έχουμε μπλοκάρει σα γενιά, επειδή δεν έχουμε χρήματα και χρόνο δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ρισκάρουμε, να κάνουμε κάτι νέο. Δύσκολα μπαίνει ο νέος σε διαδικασία δημιουργίας.


Athens24.gr: Κρις πώς και δεν έμεινες στο εξωτερικό;

Κρις: Είμαι σκηνοθέτης/σεναριογράφος. Έκανα σπουδές θεάτρου και σινεμά με εξειδίκευση σενάριο και σκηνοθεσία. Ουσιαστικά συνδύασα δύο τρία πτυχία μαζί, κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εγώ έχω διδαχτεί αυτό το κομμάτι. Δυστυχώς στην Αγγλία πήγα όταν εκείνοι περνούσαν την κρίση τους και έβλεπες τον ρατσισμό από την άλλη πλευρά. Δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες στην Αγγλία, αλλά το πρόβλημα το μεγάλο ήταν πως αρχίζεις και κοιτάς πίσω και σε πιάνει μια νοσταλγία. Η Ελλάδα έχει μια απίστευτη κατάρα, τον ήλιο και τη θάλασσα και είναι δύσκολο να την αποχωριστείς συνειδητά για πολύ καιρό. Τότε είχε γίνει και η ιστορία με τον Αλέξη, έβλεπα μια ιστορία αρκετά κακών επιρροών να ανεβαίνει. Είπα ότι έχεις ένα πτυχίο, πρέπει να γυρίσεις πίσω να τα δώσεις.


Athens24.gr: Πώς ένας άνθρωπος ξεκινά να γίνεται γνωστός;

Κρις: Όταν γύρισα άρχιζε η άνοδος του Facebook οπότε το χρησιμοποίησα στις επαφές μου. Όταν γύρισα έκανα μια ταινία μικρού μήκους και στην πορεία είχα μια συνεργασία εξωτερική με το ελληνικό MTV. Έτσι ξεκίνησα τη διασύνδεσή μου με το χώρο. Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα καλά, ήμουν απλήρωτη από πολλές δουλειές και έκανα back off για να βιοποριστώ. Μπήκα στο χώρο, είδα 10 πράγματα και βρήκα κάτι άλλο για να βιοποριστώ.


Athens24.gr: Έχεις θέσει ένα χρονοδιάγραμμα στο μυαλό σου σχετικά με την σκηνοθεσία;

Κρις: Δεν νομίζω ότι έχεις την επιλογή. Δεν σταμάτησα να γράφω ας πούμε. Δεν έχω βάλει μια ηλικία, θυμάμαι παλιά που έλεγα ότι όταν φτάσεις 35 πρέπει να έχεις οικογένεια, δουλειά, παιδιά. Όσο περνάει ο χρόνος γίνεσαι πιο δυνατός για να κάνεις αυτά που θέλεις.


Athens24.gr: Θα έγραφες ένα βιβλίο;

Κρις: Είμαι σ’ αυτή τη διαδικασία. Είχα άλλα πλάνα αλλά πάγωσαν. Προς το παρόν ετοιμάζω το δικό μου site, το οποίο θα έχει μέσα memes, ιστοριούλες μικρές, ενώ θα υπάρχει και ένα e-book που κάθε μήνα θα προστίθενται περισσότερες σελίδες. Θα χτίζεται εν καιρώ..


Athens24.gr: Έχεις κάποιο πρότυπο;

Κρις: Όχι, η ιδέα ήταν μια δέσμευση για εμένα. Οι άνθρωποι που γράφουμε θεωρητικά έχουμε ωραίες ιδέες αλλά δεν επενδύουμε σε κάτι, αυτό είναι το πρόβλημά μας. Αρχικά εγώ ήθελα να δεσμεύσω τον εαυτό μου, δημόσια, ότι θα γράψω το πρώτο μου βιβλίο.


Athens24.gr: Τα έσοδά σου από πού πιστεύεις ότι θα προέρχονται;

Κρις: Ξεκάθαρα πας στη φάση της διαφήμισης. Αυτό είναι το αρχικό πλάνο, ωστόσο θα δούμε στην πορεία. Αυτή η προσπάθεια είναι προσωπικό πρότζεκτ.

Pierro: Διατηρώ το Yolo TV, ένα κωμικό κανάλι στο Youtube μαζί με τον παιδικό μου φίλο τον Αναστάση Βαγγέλη. Από τέλη Σεπτέμβη ξεκινά ο ''Γλυκός μας Χαρτοπόλεμος'' στο Μικρό Γκλόρια.
Μετά τον χαμό του Βαγγέλη ήταν ένα πλήγμα για όλους Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Δυστυχώς δε ζει. Προσπαθήσαμε να βρούμε αντικαταστάτη, ένα δύσκολο φορτίο. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον ότι είναι μια άλλη παράσταση. Όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε τόσο πιο λειτουργικό θα είναι το αποτέλεσμα.


Athens24.gr: Προτιμάς την ηθοποιία ή τη σκηνοθεσία;

Παύλος: Δε μπορώ να πω. Η σκηνοθεσία είναι κάτι καινούριο στη ζωή μου. Έχω κάνει μια παράσταση σε φεστιβαλικό επίπεδο, αλλά αυτό είναι το πρώτο επαγγελματικό εγχείρημα. Όλη αυτή η διαδικασία με γεμίζει, είτε από το ένα είτε από το άλλο σκέλος. Το επάγγελμά μας είναι ένας τρόπος ζωής. Αν σε πρώτη φάση αντιμετωπίσεις την υποκριτική με αγνά αισθήματα τότε δεν υπάρχει ταβάνι. Θεωρώ αφάνταστα ικανοποιητικό ότι δεν θα σταματήσω στα 40 μου, αλλά μέχρι να κλείσω τα μάτια μου θα μπορώ να κάνω αυτό που αγαπάω.
Μέσω του ''Θάρρος ή Αλήθεια'' συνειδητοποιούμε το εξής. Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα. Αλλά για να το κάνεις αυτό σημαίνει ότι σε γεμίζει, ότι νιώθεις ευτυχισμένος.


Κρις: Να το πούμε αυτό. Δεν έχει κακοποιηθεί κανένας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (γέλια).


----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved