Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΕΥΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
«το Fragile είναι ένα ταξίδι στην προσωπική μου ιστορία!»


Στην παράσταση Fragile η Εύη Καραγιάννη μιλά με ευαισθησία αλλά και χιούμορ. Με τρυφεράδα αλλά και ωμότητα .Κάνει την προσωπική της κατάθεση υπόθεση πολλών γυναικών που μπορεί να είχαν εντελώς διαφορετικές αφετηρίες και πορεία αλλά δεν παύουν να είναι όλες Γυναίκες.

Πρόκειται για ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι στην προσωπική μου ιστορία που αφορά όμως ταυτόχρονα την ιστορία κάθε γυναίκας. Γιατί είναι σα να έχω ζήσει δεκάδες ζωές. Ταυτόχρονα μοιραία, θηλυκό και μάνα, ερωτευμένη, εργαζόμενη, με δίψα για τη ζωή. Δίψα που γίνεται φλόγα. Φλόγα που γίνεται θάλασσα. Ανοίγω ξανά τα μπουκαλάκια με το άρωμά μου, ανεβαίνω στα ψηλά μου τακούνια και ξεπακετάρω αναμνήσεις, για να τις αμπαλάρω ξανά, να τις πάω παραπέρα. Αφηγούμαι σε σάς, σε σένα, σε κείνον, σ’ όλους, σε εμένα την ίδια ξανά την ιστορία μου σαν ένα παραμύθι. Για να βρω στον μέσα μου καθρέφτη τους λόγους για τις μεγάλες μου αγάπες και την βαθειά μου πίστη στο θεό και στη ζωή. Εύθραυστη και δυνατή. Διάφανη και κρυφή. Με την αλήθεια τη φανερή και την ομολογουμένη σαν αμαρτία. Μ’ όλο μου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.


Athens24.gr:
Από τις 22 Απριλίου ερμηνεύετε τη θεατρική παράσταση “FRAGILE” σε κείμενο της Δόμνας Ζαφειροπούλου και σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη. Πρόκειται για ένα μονόλογο βιωματικό, ένα ταξίδι ζωής, μία κατάθεση ψυχής, βασισμένο στην προσωπική σας ζωή, πλημμυρισμένο από μετακομίσεις ζωής, συναίσθημα, αγάπη, αλήθειες άλλοτε πικρές, άλλοτε γλυκές όπως είναι άλλωστε και η ίδια η ζωή. Τί σάς έδωσε το έναυσμα να πείτε το “ναι” στην εν λόγω συμμετοχή;

Εύη Καραγιάννη:
Οι ίδιοι οι συνεργάτες μου η Δόμνα Ζαφειροπούλου κι ο Δημήτρης Αδάμης που θεώρησα ότι είναι οι καταλληλότεροι για να αποδώσουν τη ζωή μου όπως ακριβώς ήταν, χωρίς υπερβολές και χωρίς να παρέμβουν και να αλλάξουν κάτι. Τους εμπιστεύτηκα και πράγματι δεν έκανα λάθος. Το αποτέλεσμα με δικαίωσε.


Athens24.gr:
Πόσο δύσκολο είναι να σταθεί ένας άνθρωπος επί σκηνής και να ερμηνεύσει ένα μονόλογο χωρίς να συγκινηθεί ή και να λυγίσει και συγχρόνως να κρατά το κοινό σε εγρήγορση;

Εύη Καραγιάννη:
Ομολογουμένως δεν είναι εύκολο. Ωστόσο όταν καταθέτεις την ίδια σου την ζωή βιώνεις διαρκώς τα γεγονότα. Τα γεγονότα δεν είναι πάντα θλιβερά, υπάρχουν και πολλά ευχάριστα γεγονότα ζωής. Λάμψη, φώτα, στέμματα, πασαρέλες, έρωτες, όλες αυτές λοιπόν οι εναλλαγές και η αναβίωσή τους με κρατάνε σε διαρκή εγρήγορση και είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετέχει σ’ αυτό και το κοινό.


Athens24.gr:
Θα κάνετε περιοδεία;

Εύη Καραγιάννη:
Το επόμενο βήμα μου είναι η παρουσίαση του FRAGILE -ύστερα από απαίτηση του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, κυρίου Διονύση Χατζιδάκη –, την Τρίτη 29 Μαΐου στον Πολυχώρο του Δημαρχείου στους εκλεκτούς και όχι μόνο δημότες του δήμου του – και στην συνέχεια έχουν κλειστεί προς το παρόν, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βέροια, Καβάλα. Επίσης θα ταξιδέψει στην Κύπρο στην Λευκωσία και στην Λεμεσό. Έπεται και συνέχεια που θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω σε λίγες μέρες.


Athens24.gr:
Ποια είναι τα σχέδιά σας για το φθινόπωρο;

Εύη Καραγιάννη:
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που το έργο μου αγαπήθηκε και γνωρίζει μεγάλη απήχηση στο κοινό. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστεί από αρχές Οκτωβρίου.


Athens24.gr:
Θα γράφατε μια θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές εσάς και το παιδί σας;

Εύη Καραγιάννη:
Όχι. Του δίνω τον χώρο του, τον στηρίζω τον χειροκροτώ … Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός. Τον Θαυμάζω! Έτσι επιθυμώ να είναι διαφορετική οι επαγγελματικοί μας δρόμοι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συγκλίνουν οι απόψεις μας.


Athens24.gr:
Νιώθετε πλήρης από τη ζωή σας κι όσα έχετε πετύχει με το “σπαθί” σας;

Εύη Καραγιάννη:
Νιώθω υπερπλήρης!


Athens24.gr:
Ποιος είναι ο πιο ένθερμος υποστηρικτής σας; Ο εαυτός σας, η δύναμη που απορρέει από μέσα σας, ο Άνθιμος ή ο Θεός;

Εύη Καραγιάννη:
Ο Θεός! Η πίστη μου στον Θεό, μού δίνει δύναμη στη ζωή μου και την απόλυτη ηρεμία και τάξη στην ψυχή μου!


Athens24.gr:
Τί ζητάτε από το Θεό πριν πάτε για ύπνο;

Εύη Καραγιάννη:
Το Θεό τον ευχαριστώ για το κάθε δευτερόλεπτο ζωής που μού δίνει και για την ημέρα που πέρασε και την έζησα μ’ όλες τις δυσκολίες και τις ευχάριστες στιγμές. Διαρκώς τον ευχαριστώ…


Athens24.gr:
Αν αναζητούσατε έναν τίτλο βιβλίου που να περιγράφει τη ζωή σας ποιος θα ήταν;

Εύη Καραγιάννη:
Δύσκολη ερώτηση. Όσο κι αν προσπαθώ να ανατρέξω σε κάποιο τίτλο βιβλίου που να περιγράφει την ζωή μου, δεν μπορώ να βρω τον κατάλληλο. Θεωρώ ότι ο τίτλος που έχει η παράσταση μου FRAGILE με καλύπτει απόλυτα.


Athens24.gr:
Δυσκολευτήκατε στη ζωή σας να πείσετε πως πίσω από μια λαμπερή παρουσία υπάρχει καλλιέργεια, μόρφωση, καλλιτεχνικές ανησυχίες και παιδεία;

Εύη Καραγιάννη:
Δε δυσκολεύτηκα ακριβώς, αλλά ομολογουμένως ήμουν αναγκασμένη να το αντιμετωπίζω και να προσπαθώ να πείσω. Κάποιες φορές δυστυχώς χρειάζονται να επισημαίνουμε κάποια πράγματα, λόγω κάποιων προτύπων και λανθασμένων αντιλήψεων που κυριαρχούν στην κοινωνία.


Athens24.gr:
Πώς θα θέλατε να κλείσουμε τη συνέντευξή μας;

Εύη Καραγιάννη:
Θα ήθελα να κλείσουμε μ’ ένα απόσπασμα από το FRAGILE που μ’ εκφράζει.


„Ανεβασμένη στα τακούνια μου έδωσα μάχη να πολεμήσω τον πιο ανελέητο εχθρό … Να κερδίσω την ζωή μου… Την κέρδισα. Όπου δεν υπάρχει Θεός όλα επιτρέπονται ….Το κράτησα αυτό από τον Ντοστογιέφσκι.“

Σάς ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε να με φιλοξενήσετε με τις ερωτήσεις σας, για την φροντίδα και την επιμέλεια σας, να έχετε υγεία και επιτυχίες στη ζωή σας.
----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved