Home > Θέατρο

ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΝΤΑΔΑΚΗΣ
«Στοίχημα για την καριέρα του κάθε ηθοποιού είναι κάθε ρόλος που καταπιάνεται»

Athens24.gr: Γιώργο μετά από τις Μικρές Κυρίες στο Χυτήριο όπου ήσουν εκπληκτικός με πολύ χαρά σε βλέπω στη θεατρική ομάδα του Αλέξανδρου Ρήγα και τις «Εκκλησιάζουσες». Πώς προέκυψε η εν λόγω συνεργασία;

Γιώργος Μπανταδάκης:
Ο Αλέξανδρος Ρήγας, μού πρότεινε προ καιρού τη συνεργασία κι εγώ με πολύ μεγάλη χαρά δέχτηκα να είμαι στις “Εκκλησιάζουσες” που ετοιμάζει αυτή την περίοδο . Είναι η τρίτη στη σειρά φορά, που θα συνεργαστώ με τον Αλέξανδρο. Πρώτη φορά μού εμπιστεύτηκε ένα ρόλο στην τηλεοπτική σειρά '' Τρίχες '' , μετά πέρυσι στη θεατρική υπερπαραγωγή '' Πυγμαλίων - Ωραία μου Κυρία '' και τώρα εδώ. Τον ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη και τις ευκαιρίες να παίξω όμορφους ρόλους. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύει κανείς με τον Αλέξανδρο. Πρόκειται για έναν από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες και δημιουργούς που έχουμε και πραγματικά η συνεργασία μαζί του είναι εξαιρετική. Να είστε σίγουροι πως οι '' Εκκλησιάζουσες '' που στήνει με μεράκι και όρεξη , θα ξεχωρίσουν αυτό το καλοκαίρι.


Athens24.gr: Ποιο είναι το θέμα στις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη; Να πούμε λίγα λόγια για όσους δε γνωρίζουν;

Γιώργος Μπανταδάκης:
Με απεριόριστο σεβασμό και αγάπη στον Αριστοφάνη, διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, μέσα από την αριστουργηματική μετάφραση του Πολύβιου Δημητρακόπουλου, ο Αλέξανδρος Ρήγας εντάσσει την σύγχρονη ματιά στη διαχρονική αυτή κωμωδία, την οποία προσαρμόζει στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου. Οι Εκκλησιάζουσες το καλοκαίρι του 2018, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Από τα δημοτικά τραγούδια και Βυζαντινούς ύμνους έως διασκευές στον πυρρίχιο, στο πεντοζάλι, σε Κερκυραϊκά τραγούδια, σε νησιωτικούς ρυθμούς και σε βαλκανικά τέμπο. Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.
Ο Αριστοφάνης προτείνει την ισότητα, την οικονομική και ερωτική κοινοκτημοσύνη, εξαίρει τη δημοκρατία, προλαβαίνει το φεμινιστικό κίνημα κατά κάτι αιώνες, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικό σκηνικό με παρασκηνιακές δράσεις και επιβεβαιώνει ότι το χιούμορ και η κωμωδία είναι άρρηκτα δεμένα με την ευφυΐα, με τον πολιτισμό, με την εξέλιξη, με το ίδιο το DNA των αρχαίων ελληνικών πόλεων. Την ίδια στιγμή στήνει στον τοίχο τους σ σύγχρονούς του Αθηναίους, καυτηριάζοντας ανελέητα τον άσχημό τους εαυτό, που τον θεωρεί υπεύθυνο για τα δεινά της φυλής.


Athens24.gr: Σε δυσκόλεψε ο ρόλος σου;

Γιώργος Μπανταδάκης:
Ο Αλέξανδρος επίλεξε στο ανέβασμα αυτό να χρησιμοποιήσει μόνο άντρες για όλους τους γυναικείους ρόλους -η μόνη γυναίκα στο θίασο είναι η Σοφία Μουτίδου - , όπως ακριβώς γινόταν και στην Αρχαία Ελλάδα. Άντρες έπαιζαν όλους τους ρόλους, αντρικούς και γυναικείους. Είναι ένα πολύ έξυπνο και ενδιαφέρον εγχείρημα για όλους μας. Έχει βέβαια αρκετές δυσκολίες. Πρέπει να μάθεις να κινείσαι, να περπατάς, να συμπεριφέρεσαι σαν γυναίκα. Είναι δύσκολο, αλλά και συναρπαστικό ταυτόχρονα.


Athens24.gr: Μίλησέ μας για το κλίμα που υπάρχει μεταξύ σας καθώς και τα back stages.

Γιώργος Μπανταδάκης:
Στη φωτογράφηση, αλλά και στις πρόβες, η συνεργασία με όλο τον θίασο είναι εξαιρετική. Υπάρχει σύμπνοια, κέφι, διάθεση για χιούμορ. Είναι φορές που διακόπτουμε τη πρόβα από τα γέλια. Είναι πραγματικά ένα πολύ ευχάριστο κλίμα από όλους και είναι υπέροχο να συμβαίνει αυτό. Είναι μια πραγματική dream team με θετική ενέργεια και διάθεση. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέρος αυτής της ομάδας.


Athens24.gr: Από σένα τί να περιμένουμε επί σκηνής;

Γιώργος Μπανταδάκης:
Εγώ ανήκω στο χορό των γυναικών, που καλεί η Πραξαγόρα για να βάλει σε λειτουργία το σχέδιό της. Εδώ υπάρχει και ένα υπέροχο εύρημα του Αλέξανδρου Ρήγα. Η κάθε γυναίκα του χορού είναι ένας ξεχωριστός ρόλος, με όνομα, καταγωγή, οντότητα. Είναι γυναίκες που έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μέσα απ’ αυτό βλέπουμε τις ντοπιολαλιές, τα ήθη, τα έθιμα, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων του τόπου μας. Εγώ υποδύομαι τη Ζακυνθινιά γυναίκα, που εκπροσωπεί με αυτό τον τρόπο όλα τα Επτάνησα. Είναι μια γυναίκα νησιώτισσα, αέρινη, εξωστρεφής. Ένας ρόλος πολύ διαφορετικός από όσα έχω κάνει μέχρι τώρα, που τον απολαμβάνω και τον ανακαλύπτω μέρα με τη μέρα.


Athens24.gr: Ρόλος πρόκληση αν κατάλαβα σωστά;

Γιώργος Μπανταδάκης:
Στοίχημα για την καριέρα του κάθε ηθοποιού είναι κάθε ρόλος που καταπιάνεται. Πόσο μάλλον, όταν καλείσαι να υποδυθείς κάτι εντελώς κόντρα . Είναι κάτι απαιτητικό, αλλά ταυτόχρονα κι εξαιρετικά ενδιαφέρον. Το να παίζεις πολλούς και διαφορετικούς ρόλους και να μην τυποποιείσαι, νομίζω είναι το ζητούμενο κάθε ηθοποιού κι εγώ χαίρομαι που μέχρι τώρα είχα τη τύχη να υπηρετήσω πολλά διαφορετικά είδη θεάτρου και διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους.


Athens24.gr: Οι «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη πόσο σύγχρονες είναι;

Γιώργος Μπανταδάκης:
Ο Αριστοφάνης παραμένει ακόμα και στις μέρες μας σύγχρονος και ίσως πιο επίκαιρος από ποτέ. Οι ρεμούλες, η δίψα για εξουσία, οι δολοπλοκίες και τα τρωτά της κοινωνίας που περιγράφει, φαίνεται πως δεν έχουν αλλάξει καθόλου μέσα στους αιώνες. Αντιμετωπίζουμε ακριβώς τα ίδια θέματα σαν λαός και είναι τα ίδια περίπου πράγματα που απασχολούν και τον καθένα από μας.


Athens24.gr: Πότε ξεκινάτε με το καλό;

Γιώργος Μπανταδάκης:
Ξεκινάμε 30/6 με πρώτο σταθμό το Κατράκειο της Νίκαιας. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στο Άργος και ανά την Ελλάδα. Σας περιμένουμε λοιπόν, σε μια μεγάλη περιοδεία για να περάσουμε μαζί ένα όμορφο βράδυ καλοκαιριού.


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Διασκευή / Σκηνοθεσία Αλέξανδρος Ρήγας
Φωτισμοί Θέμης Μερτύρης
Σκηνικά Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια Έβελιν Σιούπη
Μουσική Διδασκαλία Λία Βίσση
Χορογραφίες Ιβάν Σβιτάιλο
Ενορχήστρωση Τραγουδιών Αποστόλης Στίκας
Κομμώσεις Τρύφωνας Σαμάρας by Bergmann Kord
Κοσμήματα Viki ‘s Workshop by Viki Dasouki
Βοηθός Σκηνοθέτη Αγνή Χιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες παράστασης Τζοάννα Βρακά
Βοηθός χορογράφου Παλούκη Αρετή

Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.

Διανομή
Πραξαγόρα: Αντώνης Λουδάρος
Βλέπυρος Μελέτης Ηλίας
Ευφροσύνη Δημήτρης Σταρόβας
Μελπομένη Σοφία Μουτίδου
Κέφαλος Ησαΐας Ματιάμπα
Χρέμης Χάρης Γρηγορόπουλος
Φιλόδωρος Ιβάν Σβιτάιλο
Πασιφάη Γιάννης Κρητικός
Μοσκόρφω Τάκης Βαμβακίδης
Αγλαΐα Κωνσταντίνος Ζαμπάρας
Νεοκλής Θανάσης Πατριαρχέας
Στον ρόλο του «Έλληνα» ο Γιώργος Κωνσταντίνου

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά)
Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.----------
Έπη Τρίμη
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα


 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  «HOTEL MARINA»

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Επίσημη Πρεμιέρα της παράστασης «Hotel Marina» των Ιερώνυμου Πολλάτου, Γεράσιμου Μιχελή, και Σέβης Ματσακίδου σε σκηνοθεσία Χρήστου Σουγάρη που συνεχίζεται στο Θέατρο Γκλόρια Μικρό. Στην Επίσημη Πρεμιέρα, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου,2019, τίμησαν με την παρουσία τους τον θίασο και όλους τους συντελεστές... συνέχεια
 • «ΡΕΝΑ»
  Tελευταίες παραστάσεις

  ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΟΡΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΡΩ ΜΑΝΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΙΚΑΙΤΗ ΚΟΝΤΟΥΡΗ Ένας ύμνος στην αγάπη, στη ζωή και στον έρωτα χωρίς φραγμούς/ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου: Πετρούπολη-Μικρό Θέατρο (Πήτερ Μπρουκ) Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου: Αχαρναί, Θέατρο Μ. Θεοδωράκης Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου: Βριλήσσια, Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου: Κορυδαλλός, Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς Έναρξη... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ
  «Μην τα παρατάτε ποτέ! Θα υπάρξουν στιγμές που θα πέσετε αλλά θα σηκωθείτε ξανά»!

  Ο Βασίλης Ασημάκης είναι ένας νέος, χαρισματικός ηθοποιός που ξεχωρίζει στο χώρο της υποκριτικής, παίρνοντας συνεχώς θετικές κριτικές όπου και αν εμφανίζεται. Δεν είναι όμως μόνο το ταλέντο του στην υποκριτική που τον κάνει τόσο ξεχωριστό, αλλά και το ήθος του καθώς και η επαγγελματική του σοβαρότητα. Αυτή την περίοδο... συνέχεια
 • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΑΣΕΤΑ
  «Πιστεύω πως όλα γίνονται με θετική σκέψη και υπομονή»

  Είναι νέα, όμορφη και πολυτάλαντη. Η Μαρίνα Μπασέτα είναι ηθοποιός και αυτό το διάστημα πρωταγωνιστεί στο σήριαλ «Πρόσκληση» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Νεκτάριου Χατζαντώνη. Παρόλο το φορτωμένο της πρόγραμμα, το Athens24.gr την συνάντησε και είχε μαζί της μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. ATHENS24: «Είσαι ένας άνθρωπος πολυπράγμων. Πως κατορθώνεις να ανταπεξέρχεσαι... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων


AGENDA I T?at??

Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved