Home > News 24 > Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ

12.05.2019

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠτΔ στο XINHUA: Η Ελλάδα με σεβασμό του ευρωπαϊκού δικαίου γέφυρα Κίνας - ΕΕ


"Για να πάνε καλά οι οικονομικές σχέσεις, πρέπει να στηρίζονται στην ειλικρίνεια των λαών και στην αλληλοκατανόηση. Και αυτό είναι κάτι το οποίο βοηθάει για να δούμε και το πώς οι σχέσεις αυτές διαγράφονται στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής πρωτοβουλίας της Κίνας, «Μια Ζώνη-ένας Δρόμος». Η Ελλάδα επικροτεί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και αναμένει πολλά από αυτή. Γιατί μια τέτοια πρωτοβουλία, πέρα από το οικονομικό όφελος, έχει να κάνει και με τις σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο Κινεζικό Πρακτορείο Ειδήσεων XINHUA, ενόψει της επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

"Σας το λέω ευθέως, εμείς, οι Έλληνες, που ευνοούμε αυτήν την πρωτοβουλία της Κίνας, βλέπουμε ότι ο Δρόμος αυτός -αυτή η Ζώνη- στην ουσία φέρνει πιο κοντά την Κίνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και για την παγκόσμια ειρήνη. Μην υποτιμάμε αυτήν την παράμετρο σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς" πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο συνέδριο διαλόγου του Ασιατικού πολιτισμού που θα γίνει στην Κίνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει την αξία του διαλόγου ανάμεσα στους πολιτισμούς και υπογραμμίζει: "Ανατολή και Δύση έχουν πολύ περισσότερα που τις ενώνουν, από εκείνα που τις χωρίζουν. Και η συνεργασία μας δεν είναι μόνον οικονομική. Για να αποδώσει οικονομικά, πρέπει προηγουμένως να στηρίζεται και στον πολιτισμό, σε κοινές αρχές και αξίες".

"Ζούμε ταραγμένους και επικίνδυνους καιρούς και πρέπει να υπερασπισθούμε πριν από όλα τον άνθρωπο, την δικαιοσύνη, την κοινωνική δικαιοσύνη. Εάν δεν το πράξουμε μέσω διαλόγου των πολιτισμών δεν υπάρχει άλλος καλύτερος τρόπος να το κάνουμε. Και σε αυτό οι δύο χώρες μας έχουν μεγάλο ρόλο να διαδραματίσουν, ανεξάρτητα από το μέγεθος της κάθε μιας. Διότι ο διάλογος των πολιτισμών δεν είναι θέμα πληθυσμού, είναι θέμα παιδείας, θέμα αρχών και αξιών. Και η σημασία του κάθε πολιτισμού δεν μετριέται με το πλήθος των ανθρώπων αλλά κυρίως με την αξία των ιδεών" συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για την επίσκεψή του στην Κίνα ως υπουργός Εσωτερικών καθώς και την εξέλιξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε "αυτό που κρατώ από την επίσκεψη αυτή, είναι ότι τότε έμπαιναν οι βάσεις των σχέσεων που έχουμε σήμερα. Ήταν η εποχή της κυβέρνησης του κ. Κώστα Καραμανλή, και ακόμα και σήμερα θεωρώ ότι βαδίζουμε σε αυτό το δρόμο. Κρατώ τα εξής από εκείνη την επίσκεψη, την οποία έκανα υπό την ιδιότητά μου ως υπουργού Εσωτερικών: Πριν απ' όλα, τις συζητήσεις που είχαμε για να γίνουν όσο το δυνατόν καλύτεροι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο".

"Ύστερα θυμάμαι τις ανταλλαγές απόψεων πάνω στα θέματα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τη Δημόσια Διοίκηση. Και πρέπει να σας πω ότι θαυμάζω, στην κυριολεξία, τις τεράστιες προόδους που έχει κάνει η Κίνα στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την πορεία τόσο των σχέσεων κράτους και πολίτη όσο και της ίδιας της οικονομίας".

Τέλος για το ρόλο της Κίνας στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε: "Εμείς, οι Έλληνες, δεν θεωρούμε την Ελλάδα απομονωμένη από τον διεθνή περίγυρο και την Ευρώπη, γι' αυτό και βλέπουμε την πρόοδο της Κίνας ως μια πρόοδο που μπορεί να συμβάλλει, ώστε οι σχέσεις της Κίνας να γίνονται ολοένα και καλύτερες με την Διεθνή Κοινότητα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση".

 

Περισσότερα θέματα


 • ΕΛΛΑΔΑ
  Τι κάηκε στην Εύβοια - Αποκλειστικός χάρτης με τις χρήσεις γης

  Την πρώτη χαρτογράφηση της γης που κάηκε στην μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας, την περασμένη εβδομάδα, φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Με τη συμβολή του συστήματος Copernicus της ΕΕ, οι καμένες εκτάσεις αποτυπώνονται με σαφήνεια, και επιβεβαιώνεται ότι κάηκε κυρίως το δάσος αλλά και καλλιέργειες. Η υπηρεσία Copernicus, ενεργοποιήθηκε την Τρίτη... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Σαμοθράκη: Συνεχίζονται τα δρομολόγια από το «ANDROS JET» - Παρατείνεται η ναύλωση του «ΑΝΑΞ»

  Την εκτέλεση των δρομολογίων στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη συνεχίζει το επιβατηγό - οχηματαγωγό ταχύπλοο σκάφος «ANDROS JET», κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα δρομολόγια του πλοίου για το Σάββατο 17.8.2019 και την Κυριακή 18.8.2019 έχουν ως εξής: Αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 8:00 με άφιξη Σαμοθράκη στις 9:30. Αναχώρηση από... συνέχεια
 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Πρωτογενές πλεόνασμα 1,779 δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός το πρώτο 7μηνο του 2019

  Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,779 δισ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το 7μηνο εφέτος, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 803 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 926 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην «εκτίναξη» των καθαρών εσόδων το 7μηνο, τα οποία ανήλθαν σε 28,6 δισ.... συνέχεια
 • ΕΛΛΑΔΑ
  Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Εύβοια

  Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος για την πορεία της πυρκαγιάς στην κεντρική Εύβοια, καθώς, όπως λένε, δεν υπάρχει πουθενά φλόγα, μετά τις τιτάνιες προσπάθειες και τις επιχειρήσεις, από τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων εντοπίζονται ακόμα στη χαράδρα βόρεια του... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved