Home > News 24

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

22.02.2019

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Καταλυτικός ο ρόλος του τουρισμού στην ανάπτυξη και ευημερία


«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που αναγνώρισε την αξία του τουρισμού ως κινητήρια δύναμη συνολικά για την οικονομία και την κοινωνία, και ανέδειξε τον καταλυτικό του ρόλο στην ανάπτυξη και την ευημερία», επεσήμανε η υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά, από το βήμα της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας καμπάνιας επικοινωνίας της Marketing Greece. Η επιτυχία του τουρισμού αποτυπώθηκε στα εξαιρετικά αποτελέσματα της τελευταίας τετραετίας, και αυτή η επιτυχία είναι επιτυχία όλων μας, είναι επιτυχία της Ελλάδας, ανάφερε η υπουργός.

Για τη νέα χρονιά η κυρία Κουντουρά έκανε λόγο για μία απαιτητική χρονιά, με ιδιαιτερότητες και ζητήματα ήδη που κρατούν σε εγρήγορση όλη την ευρωπαϊκή ταξιδιωτική αγορά, και τα οποία διαχειριζόμαστε, συμπλήρωσε. Μέσα από στρατηγικές κινήσεις, μέσα από προσωπικές επαφές, με προγράμματα και νέες δράσεις προβολής και προώθησης, εργαζόμαστε ώστε να διατηρήσουμε την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, να ενισχύσουμε τα τουριστικά μας μερίδια και να εξασφαλίσουμε ακόμη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη για τα επόμενα χρόνια, υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε η υπουργός, στη στρατηγική του υπουργείου ήταν και είναι προτεραιότητα η συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με στόχο την ανάπτυξη επωφελών για τον τουρισμό μας συνεργιών.

Η Έλενα Κουντουρά αναφέρθηκε στη διαχρονική συνεργασία με το ΣΕΤΕ και με τη Marketing Greece που υποστηρίζει την εθνική τουριστική πολιτική του υπουργείου και δρα συμπληρωματικά στο κεντρικό έργο του εθνικού φορέα στην παγκόσμια τουριστική προώθηση και προβολή της Ελλάδας, του ΕΟΤ.

Ευχαρίστησε για την παραχώρηση στον ΕΟΤ της ταινίας "Oh My Greece! Unlock the Feeling", ελεύθερης πνευματικών δικαιωμάτων, και ανάφερε ότι η ταινία θα προωθηθεί από το ευρύ δίκτυο των γραφείων ΕΟΤ Εξωτερικού και του υπουργείου Τουρισμού, σε όλες τις ξένες αγορές, με όλα τα αποτελεσματικά σύγχρονα εργαλεία, και τα διαδικτυακά μέσα.

Την ίδια στιγμή, η εν λόγω ταινία, θα προβληθεί από κοινού στο κεντρικό περίπτερο του ΕΟΤ, στην κορυφαία Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο όπου η Ελλάδα συμμετέχει στις αρχές Μαρτίου.

 

Περισσότερα θέματα


 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  Εμείς (Us)

  Για να ξεφύγουν από την πολυάσχολη ζωή τους, η οικογένεια Wilson κάνει διακοπές στη Santa Cruz της Καλιφόρνιας με σκοπό να περάσουν χρόνο με τους φίλους τους, την οικογένεια Tyler. Η Adelaide όμως, ακόμα και σήμερα συνεχίζει να την στοιχειώνει ένα τρομακτικό γεγονός που έζησε εκεί ως παιδί πριν 30... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ
  «Ζητείται Ψεύτης» στο Θέατρο Παλλάς

  Το θέατρο Παλλάς βρίσκεται στην οδό Βουκουρεστίου 5 στην Αθήνα (4 λεπτά από το μετρό Συντάγματος) στεγάζεται στο κτίριο του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και είναι ένα από τα πιο παλιά και διάσημα θέατρα στην Αθήνα. Το 2000 ανακαινίστηκε εγκαθιστώντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό το ανέβασμα ακόμη πιο άρτιων... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Στην Ηρώ Μπέζου το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη»

  H Ηρώ Μπέζου είναι η 13η νικήτρια του θεατρικού βραβείου «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία της στην παράσταση «Το Φιντανάκι» του Παντελή Χορν σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. «Ειλικρινά δεν το περίμενα. Δεν ήμουν προετοιμασμένη γι' αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να το μοιραστώ με δύο... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης 2019 στον Ιανό

  Η Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης είναι ένας θεσμός που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Εμπνευστής της ιδέα ήταν ο έλληνας ποιητής Μιχαήλ Μήτρας, ο οποίος το 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες. Στην συνέχεια η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved