Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

10.01.2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Είναι στα άμεσα σχέδιά μου να ασχοληθώ με την σκηνοθεσία»
Γοητεία, ταλέντο, επιτυχία συνθέτουν το πάζλ της ζωής του Παναγιώτη Μπουγιούρη. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στο Athens24 για το πως ασχολήθηκε με την υποκριτική, για την σειρά στην οποία πρωταγωνιστεί στην Κύπρο, τα μελλοντικά του σχέδια αλλά και την επιθυμία του να ασχοληθεί με την σκηνοθεσία.


ATHENS24: «Πως μπήκε η υποκριτική στη ζωή σου»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Από πολύ μικρός είχα την ανάγκη να βλέπω πολλά έργα και πολλά θεατρικά, ένιωθα να ταυτίζομαι με τους ήρωες και τους χαρακτήρες και πολλές φορές σκηνοθετούσα ξανά στο μυαλό μου τις σκηνές που είχα δει. Σκεφτόμουνα πως αλλιώς θα μπορούσαν να έχουν γίνει ή κάτι που δεν μου αρέσει πως θα μπορούσα εγώ να το κάνω καλύτερα σκηνοθετικά ή ακόμα και υποκριτικά, οπότε θεωρώ ότι μεγαλώνοντας το να κάνω αυτή μου την κλίση συνειδητή επιλογή επαγγέλματος ήταν ένα φυσικό επόμενο. Μόλις τελείωσα το σχολείο λοιπόν ήταν το πρώτο πράγμα που αισθάνθηκα ότι είχε ανάγκη η ψυχή μου και στο οποίο αισθάνομαι πραγματικά στον φυσικό μου χώρο».


ATHENS24: «Μετά από τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο τι νιώθεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο το θέατρο ή η τηλεόραση»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Ο φακός είναι πολύ μεγάλη αγάπη και πάντοτε το παίξιμο στο φακό είτε στην τηλεόραση είτε στον κινηματογράφο μου δίνει τη δυνατότητα να παίξω με πολύ λεπτές αποχρώσεις και αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, από κει και πέρα όμως το θέατρο είναι ο χώρος που θα βρεις πιο σημαντικά κείμενα, πιο σημαντικούς ρόλους και σίγουρα είναι χώρος από τον οποίο πάντοτε θα αντλείς έμπνευση θα βελτιωθείς, θα εξελιχθείς και θα ανανεωθείς».


ATHENS24: «Είσαι ομολογουμένως ένας γοητευτικός ηθοποιός. Η εμφάνισή σου σε βοήθησε στα πρώτα βήματα της καριέρας σου»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Φαντάζομαι πως ναι! Θέλω να πω πως όταν ένας άνθρωπος εκπέμπει κάτι όμορφο, κάτι θετικό σίγουρα έχει κερδίσει την προσοχή και σου δίνετε η ευκαιρία να αποδείξεις αν αξίζεις κάτι παραπάνω. Από κει και πέρα έχει να κάνει με το τι επιλογές θα κάνεις εσύ ή τι παραπάνω θα μπορέσεις να δώσεις, γιατί η δουλειά μας είναι καλλιτεχνική, είναι ψυχική, δεν πουλάς απλά μία ωραία εικόνα. Καμιά φορά στον κόσμο του θεάματος όλα αυτά μπερδεύονται αλλά από εκεί και πέρα είναι και τι προσωπικές φιλοδοξίες έχει καθένας, έμενα πάντοτε η αγάπη μου για αυτή τη δουλειά ήταν καθαρά καλλιτεχνική και η φιλοδοξία μου είναι να γίνομαι όλο και καλύτερος ηθοποιός και να αποδεικνύω στον κόσμο - που αγαπάει και παρακολουθεί - ότι αξίζω να λέγομαι ηθοποιός και καλλιτέχνης και όχι απλά να εκμεταλλευτώ την οποιαδήποτε εξωτερική εμφάνιση ή ακόμα και να την εμπορευτώ».


ATHENS24: «Γνωρίζω ότι από το 2010 συμμετέχεις σε τηλεοπτικές σειρές στην Κύπρο. Πόσο κουραστικό είναι το δρομολόγιο Αθήνα – Κύπρος»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Είναι πολύ κουραστικό, ιδίως όταν κάνεις όλο αυτό το ταξίδι και πρέπει να πας αμέσως στο γύρισμα, το οποίο είναι πολύ συμπυκνωμένο για να μπορέσει να βγει όλο αυτό το υλικό δουλειάς σε δυο, τρεις μέρες, με αποτέλεσμα η κούραση να είναι πραγματικά πολύ μεγάλη. Για μένα ίσως είναι λίγο πιο εύκολο γιατί έχω πάρα πολλούς καλούς φίλους στη Κύπρο και πέρα από την κούραση μου δίνει ευχαρίστηση να συναντώ ανθρώπους που διαφορετικά θα έκανα πάρα πολύ καιρό να τους δω. Ταυτόχρονα επειδή μου αρέσει η περιπέτεια και γενικά σαν άνθρωπος έχω μια τάση φυγής όλο αυτό μου δίνει και μια αίσθηση περιπέτειας, μια αλλαγή που σπάει τη ρουτίνα».


ATHENS24: «Πες μου λίγα λόγια για τη σειρά «Γαλάτεια» που προβάλλεται στην Κύπρο και στην οποία συμμετέχεις»

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Είναι μια καθημερινή σειρά η οποία προβάλλεται - μέχρι στιγμής - αποκλειστικά στην Κύπρο στο Sigma TV. Πρόκειται για μια σειρά εποχής που διαδραματίζεται το 40 εν μέσω του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, όπου η Κύπρος βρίσκεται υπό αγγλικό καθεστώς. Δεν υπάρχουν γερμανικά στρατεύματα εκεί οπότε στην Κύπρο έρχεται πιο πολύ ο απόηχος του πολέμου, βέβαια είναι ένα σταυροδρόμι ανάμεσα στη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, όπου ως γνωστόν ήτανε σταυροδρόμι κατασκόπων, πολεμικών συρράξεων και ραγδαίων εξελίξεων όσον αφορά τον πόλεμο. Μέσα λοιπόν σ' αυτό τον απόηχο βλέπουμε τις ζωές κάποιων ανθρώπων που προσπαθούν να επιβιώσουν και να προσαρμοστούν στις νέες πραγματικότητες. Όσο αφορά το δικό μου χαρακτήρα, υποδύομαι τον Στράτο που έχει καταγωγή από τη Χίο και ο οποίος έχει χάσει τα ίχνη της μητέρας του εδώ και 20 χρόνια και εν μέσω του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και με τη βοήθεια του Ερυθρού Σταυρού βρίσκει την μητέρα του ξανά στη Κύπρο. Έτσι έχουμε την επανένωση των δύο χαρακτήρων και το νέο ξεκίνημα στις ζωές τους».


ATHENS24: «Θα ήθελες κάποια στιγμή να ασχοληθείς με τη σκηνοθεσία»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Ναι, είναι η αλήθεια ότι θα το ήθελα πάρα πολύ. Δεν ξέρω πότε θα τολμήσω να κάνω το βήμα, είναι σίγουρα όμως στα άμεσα σχέδια μου. Μου αρέσει πολύ η αίσθηση του να αναλύω ένα ρόλο και να βρίσκω τα κλειδιά που θα ξεκλειδώσουν έναν ηθοποιό».


ATHENS24: «Θα έπαιρνες μέρος σε κάποιο τηλεοπτικό show, όπως είναι το Dancing with the stars ή το Your face sounds familiar»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Πολύ δύσκολα, δηλαδή από μόνος μου θα σου έλεγα όχι! Αν το έκανα ποτέ θα ήτανε μετά από παρότρυνση και ενθάρρυνση φίλων μου, συνεργατών και ανθρώπων που θα θεωρούσαν ότι θα είναι πολύ καλή ιδέα να το κάνω. Εγώ από μόνος μου είμαι πολύ ντροπαλός και ανασφαλής άνθρωπος οπότε ότι κάνω καλλιτεχνικά πρέπει να έχω την ασπίδα και την προστασία του ρόλου. Είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία που δεν υπάρχει κάποιος ρόλος, κάποιο έργο και κάποιος χαρακτήρας, τουλάχιστον με την έννοια την θεατρική όπως την γνωρίζουμε. Ίσως εκεί έχεις να αντλήσεις περισσότερη δημοσιότητα που για μένα ήταν πάντα κάτι το «δευτερεύον». Την όποια δημοσιότητα θέλω να αντλήσω και τις όποιες φιλοδοξίες θέλω να τα κερδίζω σαν επίτευγμα της καλλιτεχνικής μου δουλειάς».


ATHENS24: «Αν σου δινόταν η ευκαιρία για διεθνή καριέρα θα έφευγες από την Ελλάδα»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Κοίτα αν μου δινόταν η ευκαιρία - έτσι όπως το θέτεις - ναι φυσικά και θα το έκανα, αν έπρεπε όμως να εγκαταλείψω μόνιμα την Ελλάδα δεν θα το έκανα».


ATHENS24: «Αν δεν ήσουν ηθοποιός με τι θα ήταν πιθανότερο να έχεις ασχοληθεί»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Αν δεν έκανα αυτή δουλειά που κάνω τώρα θα έκανα μια δουλειά που θα απαιτούσε περισσότερη αφοσίωση στον εαυτό μου, περισσότερη απομόνωση αλλά θα ήταν δημιουργική συγχρόνως».


ATHENS24: «Τι προσδοκίες έχεις για το νέο έτος, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Οφείλω να ομολογήσω ότι η νέα χρονιά ξεκίνησε πολύ όμορφα για τη ζωή μου, με υγεία, με χαρά, με ξεκούραση, με καλή παρέα, με καλό φαγητό και εύχομαι να μη μου επιφυλάσσει κάτι δυσάρεστο η νέα χρονιά, από κει και πέρα νομίζω ότι όλα τα υπόλοιπα είναι στα χέρια μας».


ATHENS24: «Υπάρχει για εσένα τέλεια ευτυχία και αν ναι πως την φαντάζεσαι»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Δεν ξέρω αν υπάρχει! Σίγουρα είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι διαρκώς ανικανοποίητος, έχω αυτό το ελάττωμα. Προσωπικά πιστεύω πως η ευτυχία δε βρίσκεται κοντά στη χλιδή. Η τέλεια ευτυχία για εμένα έχει να κάνει με την αυτονομία, δηλαδή να έχω ένα μικρό σπιτάκι ακριβώς δίπλα στη θάλασσα μαζί με μια βάρκα. Κάτι απλό, το οποίο όμως σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης».


ATHENS24: «Έχεις κάποιο μότο και αν ναι ποιο είναι αυτό»;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Συνήθως αυτό που λέω συχνά είναι το: «Κάθε εμπόδιο για καλό»».


ATHENS24: «Πες μου λίγα πράγματα για τα μελλοντικά σου σχέδια».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ: «Θα συνεχίσουμε τις παραστάσεις με το «Faith» σε μία μικρή περιοδεία στην Ελλάδα. 13 Ιανουαρίου θα βρεθούμε στην Μυτιλήνη και μετά Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα κτλ. Φυσικά θα συνεχίσω τα γυρίσματα για τη «Γαλάτεια» στην Κύπρο και νομίζω ότι η φετινή σεζόν θα ολοκληρωθεί κάπως έτσι».


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr


 

Περισσότερα θέματα


 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά (Mama se Fue de Viaje / 10 Days Without Mom)

  Τι συμβαίνει όταν μια κουρασμένη μαμά που δεν βρίσκει κατανόηση από πουθενά αποφασίζει να φύγει διακοπές; Τα βάρη της οικογένειας πέφτουν στον εργασιομανή πατέρα της οικογένειας που από την μια στιγμή στην άλλη πρέπει να χειριστεί τα τέσσερα παιδιά ενώ η μητέρα τους βρίσκεται σε διακοπές! Κριτική: Πρόκειται για μια αργεντίνικη κωμωδία,... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Οι πρώτες δύο εβδομάδες του Φεστιβάλ Αθηνών σε αριθμούς

  Οι δύο πρώτες εβδομάδες του Φεστιβάλ ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Φεστιβάλ Αθηνών. Με αύξηση πληρότητας χώρων κατά 25% (49% το αντίστοιχο διάστημα το 2017 και 74% φέτος) και αύξηση εσόδων κατά 14%. Συνεχή «sold out» πέτυχαν οι παραστάσεις της Χριστίνας Μαξούρη, του Θωμά Μοσχόπουλου, του... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Καλοκαίρι παρέα με τα ζώα του Μουσείου Ακρόπολης: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά

  Το Μουσείο Ακρόπολης προσκαλεί μικρούς και μεγάλους ν' ανακαλύψουν τη στενή σχέση ανθρώπων και ζώων στην αρχαιότητα, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα πραγματοποιήσει από την Τρίτη 26 Ιουνίου έως την Πέμπτη 19 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια των αρχαιολόγων-φροντιστών, οι ενδιαφερόμενοι θα περιηγηθούν στις αίθουσες των κλιτύων της... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
  «Εγώ Πότε θα Γίνω Ευτυχισμένη» της Κατερίνας Μανανεδάκη

  Ένα χιουμοριστικό βιβλίο, που όμως, όπως λέει και η συγγραφέας του, κρύβει πολλές και μεγάλες αλήθειες. Αισθήματα, φόβοι, αγωνίες, ελπίδες και το κυνήγι της ευτυχίας ,κρυφτό και κυνηγητό ανάμεσα στα «θέλω» και τα «πρέπει» μας. Στην Ελλάδα της κρίσης, που όλοι ψάχνουμε στιγμές και εικόνες ευτυχίας, οι ήρωες της ιστορίας,... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved