Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

08.02.2018

ΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ
«Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» στο θέατρο Προσκήνιο

Το θέατρο Προσκήνιο βρίσκεται στην οδό Καπνοκοπτηρίου 8, στο κέντρο της Αθήνας (8 λεπτά από την στάση μετρό Ομόνοια). Πρόκειται για έναν εξαιρετικό χώρο, ο οποίος έχει διπλή αξία. Όχι μόνο φιλοξενεί τεράστιες θεατρικές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια αλλά έχει πίσω του μία μεγάλη ιστορία, καθώς βρίσκεται σ' ένα ιστορικό κτίριο της Αθήνας που οικοδομήθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα. Φέτος φιλοξενεί το έργο του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη, «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας».

Η υπόθεση είναι λίγο πολύ γνωστοί σε όλους από την ομώνυμη ταινία του 1962 με πρωταγωνίστρια την θρυλική Γεωργία Βασιλειάδου στον ρόλο της Ευτυχίας. Ο ταλαίπωρος Βαγγέλης Ταρνιάτης προσπαθεί με χίλιους τρόπους να παντρέψει την αδελφή του Ευτυχία για να μπορέσει επιτέλους να παντρευτεί κι ο ίδιος την μνηστή του. Το πρόβλημα είναι πως η Ευτυχία έχει παρατήσει τελείως τον εαυτό της και δεν έχει σκοπό να αλλάξει τρόπο ζωής ώστε να αρέσει στους γαμπρούς που θα της φέρει ο Βαγγέλης. Τα πράγματα περιπλέκονται όταν γίνεται γνωστό ότι η Ευτυχία κληρονομεί 120.000 λίρες και οι γαμπροί αποφασίζουν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στην υποψήφια νύφη πηγαίνοντας όλοι μαζί στην Ύδρα, το αγαπημένο νησί της Ευτυχίας μιας και εκεί ήταν το μέρος που γνώρισε την πρώτη της αγάπη και μοναδική, το Χαρίλαο.

Η αλήθεια είναι ότι όταν «αγγίζεις» έργα του ελληνικού κινηματογράφου είναι λίγο δύσκολο να πείσεις τους θεατές να δεχτούν άλλους ηθοποιούς στους ρόλους που έχει συνηθίσει να βλέπει ονόματα όπως Βασιλειάδου, Αυλωνίτης και Ρίζος. Όμως ο κ.Μπέζος, ο οποίος σκηνοθετεί και κρατάει τον ρόλο του Βαγγέλη, κατάφερε να δημιουργήσει ένα έργο αξιώσεων, που σίγουρα σου μένει στην μνήμη και μάλιστα σεβόμενος απόλυτα το κείμενο.

Την διαφορά σίγουρα κάνουν τα τραγούδια και η μουσική του Φοίβου Δεληβοριά, τα οποία συνέθεσε ειδικά για την παράσταση και πράγματι σε ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή. Σε αυτό βοήθησαν και τα πραγματικά εξαιρετικά κοστούμια της Νικόλ Παναγιώτου, που φαίνονται πως είναι δουλεμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια.

Θα σταθώ ιδιαίτερα στην ερμηνεία και την μεταμόρφωση της κ. Λαμπρόγιαννη. Δίνει μια κορυφαία ερμηνεία σε ένα τόσο δύσκολο ρόλο, που απαιτεί μεγάλη μεταμόρφωση τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Πραγματικά της αξίζει ένα τεράστιο Μπράβο!


- Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου

- Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης

- Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος

- Μουσική & Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς

- Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη

- Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου

- Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας

Διάρκεια: 120 λεπτά


Παραστάσεις:
Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 18:00 (μέχρι 1/4)

Τιμές εισιτηρίων:
15 ευρώ, 17 ευρώ, 18 ευρώ, 20 ευρώ

«Θέατρο Προσκήνιο»
Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210-8256838


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved