Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

16.04.2019

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
30η SciFY Academy: «Νανοτεχνολογίες: Εφαρμογές που αλλάζουν τη ζωή μας (;)»Η SciFY Academy επιστρέφει για και αυτό τον μήνα, με σκοπό να μας διδάξει τα πάντα για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία.

Αυτό τον μήνα σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το INNOVATHENS powered by Samsung, η SciFY Academy μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά τα πάντα για την Νανοτεχνολογία. Με τίτλο «Νανοτεχνολογίες: Εφαρμογές που αλλάζουν τη ζωή μας (;)», την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 19:00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα αποκαλυφθεί μπροστά μας ένας νέος κόσμος.

Τι είναι τελικά η Νανοτεχνολογία; Είναι η επανάσταση στις νέες τεχνολογίες; Είναι η νέα ανακάλυψη στον τομέα της ιατρικής; Είναι μία λύση για όλες μας τις καθημερινές ανάγκες ή τα θαυματουργά «υλικά του μέλλοντος»;

Για να μην ψάχνουμε την αλήθεια μέσα στις ανακρίβειες και ότι διαβάζουμε στο internet, για να μάθουμε τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του νέου trend και να κατανοήσουμε τις επιδράσεις του στη ζωή μας, καλό θα ήταν να παρακολουθήσουμε και να ακούσουμε ότι έχει να μας προσφέρει το ξεχωριστό αυτό σεμινάριο.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», θα μας εισάγει στον κόσμο της Νανοτεχνολογίας απαντώντας στο:

- Τί είναι η ναντοεχνολογία;
- Γιατί είναι χρήσιμη στην ζωή μας;
- Που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και πού ήδη εφαρμόζεται;
- Είναι επικίνδυνη; μπορούμε να εφησυχάζουμε ή πρέπει να ανησυχούμε;
- Ποιες οι ηθικές διαστάσεις;

Στη συνέχεια θα προβληθούν αποσπάσματα της ταινία του Δρ. Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, Ερευνητή του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών), όπου και θα αναφερθεί στην σύνδεση της Νανοτεχνολογίας με το περιβάλλον, στους τρόπους αξιοποίησης της και στις πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν το μέλλον μας σε αυτόν τον πλανήτη.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:00-19:20
Εισαγωγή στη Νανοτεχνολογία & Νανοεπιστήμες
Εισηγήτρια: Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (Διάρκεια: 20’)

19:20-19:25
Ερωτήσεις κ’ Απαντήσεις (Διάρκεια: 5’)

19:25-19:50
Νανοτεχνολογία & Περιβάλλον (Προβολή Ταινιών & Συζήτηση)
Εισηγητής: Δρ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών) (Διάρκεια: 35’)

19:50-20:00
Νανοτεχνολογία made in Greece
Εισηγητές: Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Δρ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών) (Διάρκεια: 10’)

20:00-20:30
Ανοιχτή Συζήτηση με το κοινό (Διάρκεια: 30’)
Πότε: 17 Απριλίου 2019 από τις 19:00 μέχρι τις 21:00


Τιμή Εισιτηρίου:
Όπως κάθε μήνα η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη

Που:
Τεχνόπολις (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung - Αεριοφυλάκιο 2, Γκάζι, Αθήνα)
Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλέφωνο: 210 – 3461589----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  «Έφυγε» ο σπουδαίος Στέλιος Βαμβακάρης

  Σε ηλικία 72 ετών «έφυγε» από την ζωή ο γνωστός σύνθετης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του Μάρκου Βαμβακάρη. Ο Στέλιος υπήρξε ξεχωριστή προσωπικότητα της μουσικής και του τραγουδιού μας. Γεννήθηκε το 1947 στον Πειραιά και από την ηλικία μόλις των δώδεκα ετών ξεκίνησε να δουλεύει σαν επαγγελματίας μουσικός... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Βούλγαρης: Η τέχνη πάντα στέκεται δίπλα μας και τα δώρα της είναι μια ανυπολόγιστη κληρονομιά

  Τα βράδια του Αυγούστου φέρνουν κι εφέτος στο Φεστιβάλ της Άνδρου ( 31/7 έως τις 20/8) ποιοτικές παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής στο κομψό, σύγχρονο ανοιχτό θέατρο της Χώρας (προσφορά του Αλκιβιάδη Τάττου). «Είμαστε συγκινημένοι επειδή αυτά τα τέσσερα χρόνια προσπαθήσαμε να μιλήσουμε μέσα από την τέχνη δημιουργώντας μια επαφή με... συνέχεια
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  The Telegraph: Ιδανικός προορισμός για οικογένειες η Ελλάδα

  Ως τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες παρουσιάζει την Ελλάδα η βρετανική The Telegraph, στην ταξιδιωτική σελίδα της Travel, εστιάζοντας στο ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαύσουν οι οικογένειες σε συνδυασμό με το μοναδικό κλίμα της χώρας και το γεωγραφικό ανάγλυφο της. Την ίδια στιγμή μνεία γίνεται στην ελληνική φιλοξενία,... συνέχεια
 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Με μία παράσταση-σταθμό ξεκινάει στις 21 Ιουνίου το Φεστιβάλ Επιδαύρου

  Το Φεστιβάλ Επιδαύρου ξεκινάει στις 21 Ιουνίου με μία μοναδική παράσταση-γεγονός στην ιστορία του θεσμού. Ο Αμερικανός Ρόμπερτ Γουίλσον, ένας από τους πιο καταξιωμένους σκηνοθέτες παγκοσμίως, γνωστός για τα μοναδικά εικαστικά περιβάλλοντα που δημιουργεί και αγαπημένος του ελληνικού κοινού (Κουαρτέτο, Όπερα της πεντάρας, Οδύσσεια, The old woman, Γράμμα σε έναν... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved