Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

16.04.2019

ΕΠΙΣΤΗΜΗ
30η SciFY Academy: «Νανοτεχνολογίες: Εφαρμογές που αλλάζουν τη ζωή μας (;)»Η SciFY Academy επιστρέφει για και αυτό τον μήνα, με σκοπό να μας διδάξει τα πάντα για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία.

Αυτό τον μήνα σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και το INNOVATHENS powered by Samsung, η SciFY Academy μας προσκαλεί να γνωρίσουμε από κοντά τα πάντα για την Νανοτεχνολογία. Με τίτλο «Νανοτεχνολογίες: Εφαρμογές που αλλάζουν τη ζωή μας (;)», την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, στις 19:00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, θα αποκαλυφθεί μπροστά μας ένας νέος κόσμος.

Τι είναι τελικά η Νανοτεχνολογία; Είναι η επανάσταση στις νέες τεχνολογίες; Είναι η νέα ανακάλυψη στον τομέα της ιατρικής; Είναι μία λύση για όλες μας τις καθημερινές ανάγκες ή τα θαυματουργά «υλικά του μέλλοντος»;

Για να μην ψάχνουμε την αλήθεια μέσα στις ανακρίβειες και ότι διαβάζουμε στο internet, για να μάθουμε τις πραγματικές διαστάσεις αυτού του νέου trend και να κατανοήσουμε τις επιδράσεις του στη ζωή μας, καλό θα ήταν να παρακολουθήσουμε και να ακούσουμε ότι έχει να μας προσφέρει το ξεχωριστό αυτό σεμινάριο.

Συγκεκριμένα, η Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», θα μας εισάγει στον κόσμο της Νανοτεχνολογίας απαντώντας στο:

- Τί είναι η ναντοεχνολογία;
- Γιατί είναι χρήσιμη στην ζωή μας;
- Που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και πού ήδη εφαρμόζεται;
- Είναι επικίνδυνη; μπορούμε να εφησυχάζουμε ή πρέπει να ανησυχούμε;
- Ποιες οι ηθικές διαστάσεις;

Στη συνέχεια θα προβληθούν αποσπάσματα της ταινία του Δρ. Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, Ερευνητή του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών), όπου και θα αναφερθεί στην σύνδεση της Νανοτεχνολογίας με το περιβάλλον, στους τρόπους αξιοποίησης της και στις πρακτικές εφαρμογές που μπορούν να βελτιώσουν το μέλλον μας σε αυτόν τον πλανήτη.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:00-19:20
Εισαγωγή στη Νανοτεχνολογία & Νανοεπιστήμες
Εισηγήτρια: Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (Διάρκεια: 20’)

19:20-19:25
Ερωτήσεις κ’ Απαντήσεις (Διάρκεια: 5’)

19:25-19:50
Νανοτεχνολογία & Περιβάλλον (Προβολή Ταινιών & Συζήτηση)
Εισηγητής: Δρ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών) (Διάρκεια: 35’)

19:50-20:00
Νανοτεχνολογία made in Greece
Εισηγητές: Δρ. Ελένη Μακαρώνα, Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Δρ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ερευνητής του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος (Εργαστήριο Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών) (Διάρκεια: 10’)

20:00-20:30
Ανοιχτή Συζήτηση με το κοινό (Διάρκεια: 30’)
Πότε: 17 Απριλίου 2019 από τις 19:00 μέχρι τις 21:00


Τιμή Εισιτηρίου:
Όπως κάθε μήνα η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όσες και όσους ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη

Που:
Τεχνόπολις (χώρος διεξαγωγής: INNOVATHENS powered by Samsung - Αεριοφυλάκιο 2, Γκάζι, Αθήνα)
Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλέφωνο: 210 – 3461589----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα


 • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  Σεπτέμβριος στο Εθνικό Θέατρο

  Με δύο επαναλήψεις για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων ανοίγει το Εθνικό Θέατρο τον Σεπτέμβριο. Από 18 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Σκηνή επανέρχεται το «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» του Λουίτζι Πιραντέλο, σε διασκευή από τον Δημήτρη Μαυρίκιο και μουσική που είχε γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις το 1961 για την παράσταση του Δημήτρη Μυράτ. Από τις 27 Σεπτεμβρίου... συνέχεια
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  Ο Τραμπ επιμένει στο μπλοκάρισμα της κινεζικής Huawei

  Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε χθες Κυριακή ότι δεν θέλει το δημόσιο των ΗΠΑ να συναλλάσσεται με τη Huawei, την ώρα που η κυβέρνησή του ζυγίζει το εάν και κατά πόσον θα παρατείνει - ή όχι - την περίοδο χάριτος την οποία έχει παραχωρήσει στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό των τηλεπικοινωνιών... συνέχεια
 • ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
  Ο Πρίγκιπας του Καρτέλ (Driven)

  Αφού έχει πιαστεί για μεταφορά ναρκωτικών στο αεροπλάνο του, ο Jim Hoffman έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει ξανά την ζωή του παίρνοντας την απόφαση να δίνει πληροφορίες στο FBI. Στην νέα του ζωή λοιπόν ο Jim μαζί με τη σύζυγό του Ellen θα γνωρίσουν τον δημιουργό του γνωστού φουτουριστικού αυτοκινήτου... συνέχεια
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  Αύξηση κατά 4,7% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της xώρας

  Αύξηση κατά 4,7% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της ώρας το επτάμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών, το α' επτάμηνο του 2019, έφθασε τους 35.525.166 παρουσιάζοντας αύξηση 4,7% σε σχέση... συνέχεια


Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved