Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

11.09.2019

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Το Αυτό: Κεφάλαιο 2 (It: Chapter 2)Είκοσι επτά χρόνια έχουν περάσει μετά την πρώτη συνάντηση των επτά φίλων με τον τρομακτικό Pennywise. Όπως όλα δείχνουν – σχεδόν – όλοι έχουν πάρει χωριστούς δρόμους, ζώντας μακριά από την κωμόπολη του Derry, έχοντας δημιουργήσει μια νέα ζωή και έχοντας αφήσει πίσω τους ότι τους θυμίζει τα τρομακτικά γεγονότα του 1989. Στην πραγματικότητα όμως κάνεις δεν έχει καταφέρει να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος, χωρίς όμως να θυμούνται τι είναι αυτό που δεν τους αφήνει να ζήσουν όπως θέλουν. Ο μόνος που θυμάται τα πάντα με λεπτομέρειες είναι ο Mike, ο μοναδικός που δεν έχει φύγει ποτέ από το Derry, με σκοπό να περιμένει την επανεμφάνιση του Pennywise για να τον καταστρέψει… Το «Losers Club» είναι έτοιμο να επιστρέψει…

Κριτική:

Ναι μεν, αλλά… Αυτή η φράση νομίζω περικλείει τα πάντα για το «It: Chapter 2». Δεν είναι ότι είναι μια κακή ταινία, είναι το γεγονός πως οι περισσότεροι την αντιλαμβανόμαστε λάθος.

Το «It» είναι βασισμένο στο βιβλίο του πασίγνωστου συγγραφέα τρόμου, Stephen King – ο οποίος παρεμπιπτόντως κάνει και ένα μικρό πέρασμα από την ταινία – όμως, όπως γίνεται αρκετές φορές με τα έργα του King, κάπου παρερμηνεύονται. Αυτό που θέλει να μας δώσει εδώ ο συγγραφέας είναι ένα αλληγορικό μήνυμα μέσα από μια ιστορία τρόμου που πολύ μπερδεύουν με τα σημερινού τύπου θρίλερ.

Όσες φορές έχει γίνει η μεταφορά του συγκεκριμένου βιβλίου στην τηλεόραση κυρίως, στο τέλος όλοι λένε: « Έφαγα τόσες ώρες να δω μια ταινία χωρίς νόημα»; Η απάντηση είναι ναι, γιατί η ταινία έχει άλλο νόημα από αυτό που περιμένεις.

Το βιβλίο αρχικά έχει σκοπό να σου δείξει τα όσα κρύβει μια μικρή κοινωνία, το πως τα γεγονότα των παιδικών και εφηβικών χρόνων μπορούν να σε επηρεάσουν για την υπόλοιπη ζωή σου και πως θα πρέπει στο τέλος να τα αντιμετωπίσεις για να «σωθείς». Όλο αυτό King το έντυσε με μια ιστορία τρόμου με κυρίαρχο στοιχείο τον Pennywise.

Το λάθος που γίνεται στον κινηματογράφο είναι ότι ακολουθούν πιστά αυτό που γράφει το βιβλίο νομίζοντας ότι δημιουργούν μια ταινία καθαρού τρόμου.

Το πρώτο κεφάλαιο είχε καταφέρει να μην είναι απλά μια ταινία τρόμου, αλλά πήρε το χρόνο για να δημιουργήσει μια ιστορία με συναισθηματική σύνδεση. Εντούτοις, αυτό εξαντλήθηκε εντελώς στο δεύτερο κεφάλαιο. Εδώ είχαμε ένα «πλάτιασμα» της υπόθεσης, που συνεχώς χρησιμοποιούσε συσσωρευμένα jumpscares και ξεπερασμένο CGI.

Το μόνο που πραγματικά άξιζε ήταν η επιλογή των ηθοποιών, απολύτως ταιριαστοί στον χαρακτήρα που ενσάρκωνε ο καθένας.
Αυτό που πρέπει να μάθει το Hollywood – ειδικά στις ταινίες που βασίζονται στα βιβλία του Stephen King – είναι πως μεγαλύτερος προϋπολογισμός δεν σημαίνει απαραίτητα καλύτερη ταινία και πως περισσότερο CGI δεν θα δημιουργήσει καλύτερες εντυπώσεις, αν πραγματικά δεν ανακαλύψουν τι ακριβώς θέλει να περάσει ο συγγραφέας στο κοινό

- Σκηνοθεσία: Andy Muschietti

- Σενάριο: Gary Dauberman, Stephen King (βιβλίο)

- Ηθοποιοί: James McAvoy, Jessica Chastain, Bill Hader, Isaiah Mustafa, Jay Ryan , James Ransone, Andy Bean, Bill Skarsgård, Jaeden Martell, Wyatt Oleff, Jack Dylan Grazer, Finn Wolfhard, Sophia Lillis, Chosen Jacobs, Jeremy Ray Taylor

- Διάρκεια: 196 λεπτά


----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr

 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved