Home > News 24 > Πανόραμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

06.11.2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ: «Οι ηθοποιοί και οι δημιουργοί είμαστε τρισδιάστατοι, δεν μας πιάνεις πουθενά»

Ο Βαλεντίνος Τσίλογλου, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας της θεατρικής παράστασης «Δείπνο Βασιλισσών», μιλάει στο Athens24.gr, μέσα από μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη. Είναι πολυπράγμων και αρκετά ενδιαφέρων χαρακτήρας, που σου δίνει την δυνατότητα να τον «ανακαλύψεις» και τον μάθεις μέσα από τα έργα του. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ασχολήθηκε από πολύ μικρός με το θέατρο και τη ζωγραφική. Σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για χάρη των γονιών του. Έχει ασχοληθεί με αρκετούς τομείς στη καριέρα του (Standup comedy, μίμηση, τηλεόραση και κινηματογράφο). Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι το θέατρο. Φέτος ξαναχτυπά με το «Δείπνο Βασιλισσών» στο Θέατρο ΠΚ και μας το προσφέρει ανανεωμένο και καυτό!


ATHENS24: «Είσαι ένας προικισμένος άνθρωπος της σκηνής και της γραφής, τουτέστιν ηθοποιός, σκηνοθέτης, θεατρικός συγγραφέας. Πως προέκυψαν όλα αυτά, είχατε ταλέντο από μικρός»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«H πολυπραγμοσύνη είναι μέρος της προσωπικότητας μου. Επιθυμώ να έχω τον έλεγχο και την τελευταία λέξη στα έργα που υπογράφω. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει άλλες πάλι όχι. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και έχω μάθει να ακούω τους συνεργάτες μου. Το κλισέ, «είχα ταλέντο από μικρός» πλέον δεν το λέω. Με πολύ προσωπική δουλειά, κόπο, διάβασμα και τριβή εξελίσσεσαι και γίνεσαι όσο το δυνατόν καλύτερος. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ταλέντο σε κάτι, άρα κάτι θα έχω και εγώ».


ATHENS24: «Γιατί δεν συνεχίσατε στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θράκης που περάσατε, αλλά προτιμήσατε τη Δραματική Σχολή «Ίασμος»»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Δεν ήταν κάτι που με αντιπροσώπευε ως χαρακτήρα. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τον εαυτό μου περιορισμένο πίσω από ένα γραφείο, να ξυπνάω την ίδια ώρα και να ακολουθώ την ίδια διαδρομή κάθε μέρα. Η υποκριτική σε οδηγεί σε άλλα μονοπάτια. Είναι βιωματική. Σε κάνει παρατηρητή και καλύτερο άνθρωπο».


ATHENS24: «Τα κείμενα σας έχουν στοιχεία της καθημερινότητας μας»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Η πηγή έμπνευσης είναι σίγουρα η καθημερινότητα μας. Έτσι όπως την βιώνω εγώ. Μέσα από τα δικά μου μάτια, χρησιμοποιώντας δόσεις υπερβολής και σε σημεία «τραβώντας» την από τα μαλλιά. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και το είδος του έργου. Στο «Δείπνο Βασιλισσών» συγκεκριμένα, με ενέπνευσε η ανάγκη του κόσμου να γελάσει και να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματα του».


ATHENS24: «Ο πρώτος σας ρόλος και το πρώτο σας θεατρικό έργο»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Ο πρώτος ρόλος που έπαιξα όντας φοιτητής στη δραματική σχολή ήταν ο Βικτόρ από το έργο «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ρόζε Βιτράκ και το πρώτο έργο που έγραψα ήταν ο «Σκοτεινός Προβολέας», ένα έργο σκληρό και άκρως αληθινό».


ATHENS24: «Πέρσι κάνατε επιτυχία με το «Ύποπτη για τον φόνο μου», φέτος ανεβάσατε το «Δείπνο Βασιλισσών» για 2η φορά, μιλήστε μας γι’ αυτό και την υπόθεσή του»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Το «Δείπνο Βασιλισσών» είναι μια φρέσκια, ανατρεπτική και σπαρταριστή μαύρη κωμωδία με έξυπνο χιούμορ και επικές ατάκες. Έχει γρήγορο ρυθμό, ζωντάνια, γέλιο και πολλές, πολλές ανατροπές. Ο θεατής θα περάσει ευχάριστα την ώρα του και θα διασκεδάσει πολύ. Φέτος το έργο εμπλουτίστηκε. Δεν είναι το ίδιο με το πρώτο ανέβασμα. Προστέθηκε ένας ρόλος, αφαιρέθηκε ένας άλλος, έβαλα νέο κείμενο και πολλές εκπλήξεις που θα δείτε επί σκηνής. Το έργο πραγματεύεται τη φιλία τριών γυναικών, στη κρίσιμη ηλικία των σχεδόν σαράντα που συγκεντρώνονται, η κάθε μια για δικούς της λόγους στο σπίτι της μιας. Μαζί τους μένει και ο Ζάν. Ξαφνικά λαμβάνουν ένα τηλεφώνημα που θα τους αλλάξει τη ζωή. Φανερώνονται μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις αλήθειες που τόσο χρόνια προσπαθούσαν να αποκρύψουν η μια από την άλλη».


ATHENS24: «Ποιός ο δικός σας ρόλος στη παράσταση»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Ο Ζάν... η χαρά της ζωής. Εκκεντρικός, τρελός και εκρηκτικός. Έχει χιούμορ, προσπαθεί να αγαπηθεί, λατρεύει τα υλικά αγαθά και είναι «φίλος» με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι ένα μεγάλο παιδί που όλοι θα τον ήθελα για φίλο ή σχεδόν όλοι. Κωμικός και σαρκαστικός σε πολλά σημεία αλλά και σοβαρός όπου χρειάζεται… και όπως λέει και ο ίδιος στο έργο, «..τα πάντα τα κάνω πολύ. Αγαπάω πολύ, νιώθω πολύ, θέλω πολύ, είμαι φίλος πολύ. Το λίγο είναι για τους μέτριους... και μέτριος δεν υπήρξα ποτέ»».


ATHENS24: «Ποια τα συναισθήματά σας όταν δημιουργείτε είτε πάνω είτε εκτός σκηνής»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Όταν δημιουργώ μια παράσταση από τη μεριά του σκηνοθέτη – συγγραφέα ή προσπαθώ να προσεγγίσω έναν ρόλο από τη μεριά του ηθοποιού νιώθω μια ένταση, μια σπίθα που καίει σιγά – σιγά και βάζει φωτιά. Είναι κάτι που δεν περιγράφεται με λέξεις. Οι ηθοποιοί και οι δημιουργοί είμαστε τρισδιάστατοι, δεν μας πιάνεις πουθενά».


ATHENS24: «Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάτε σε μια συνεργασία»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Η χημεία που θα δημιουργηθεί και το επικοινωνιακό προφίλ».


ATHENS24: «Είστε αυστηρός κριτής με τον εαυτό σας»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Σε λογικά πλαίσια πάντα. Αν δω ότι μια επιλογή μου είναι λανθασμένη θα την υποστηρίξω μέχρι τέλους. Θα την αλλάξω μόνο αν μου δημιουργεί πρόβλημα στο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα».


ATHENS24: «Από αυτά που καταπιάνεστε τι αποτελεί περισσότερο εσωτερική ανάγκη; Η θεατρική έκφραση, η σκηνοθετική απόδοση ή η δημιουργία ιστοριών»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Ο συνδυασμός. Η συγγραφή γεννά, η σκηνοθεσία διαμορφώνει και η υποκριτική ζωντανεύει. Εσωτερική ανάγκη είναι μόνο η έκφραση σε όλες τις μορφές της και σε όλα τα επίπεδα».


ATHENS24: «Μια ευχή για το μέλλον»;

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΤΣΙΛΟΓΛΟΥ:
«Η λέξη «άνθρωπος» εύχομαι να αποκτήσει ξανά την πραγματική της αξία και σημασία».


_________

Το «Δείπνο Βασιλισσών» παίζεται από Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 και κάθε Πέμπτη στις 21:15 στο Θέατρο ΠΚ ( Κασομούλη 30, Νέος Κόσμος).

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 – 9011677

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Xριστιάννα Ανανιάδου, Καίτη Βαρβαρέσου, Λεωνίδας Μικρόπουλος, Λούλα Τριανταφύλλου, Βαλεντίνος Τσίλογλου, Ζωή Χριστοδουλάκη----------
Σταυρούλα Λούρου
για Athens24.gr 

Περισσότερα θέματα
Last News
Next News

Αρχείο Ειδήσεων

Περίοδο από - εώς


Διαφήμιση στο ATHENS 24 I Πληροφορίες I Sitemap I Επικοινωνία
Copyright © 2007 | ATHENS 24 MEDIA Ε.Π.Ε. | All rights reserved