Tuesday, 21 May 2024
15
05
2024
Το νέο mini album της Μαρίνας Σάττι φέρει τον ευφυή διττό τίτλο “P.O.P.” και είναι αυτό ακριβώς που περιγράφει και το ακρωνύμιο: «Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης», μια εξωστρεφής συλλογή 100% ελληνικών pop τραγουδιών με ethnic & παραδοσιακούς ήχους, έξυπνους και ατακαδόρικους στίχους, καθώς και πολλές - μα πολλές εκπλήξεις, όπως μόνο η ίδια η τραγουδίστρια ξέρει να κάνει με κάθε δισκογραφική της δουλειά. Ήδη από τις πρώτες ώρες της κυκλοφορίας του, το “P.O.P.” έχει γίνει viral σε όλα τα social media με εκατοντάδες αναδημοσιεύσεις των τραγουδιών και δεκάδες χιλιάδες streams στις ψηφιακές πλατφόρμες.   Στο “P.O.P.” που μόλις κυκλοφόρησε από την Golden Records και τη Minos EMI, a Universal Music Company θα συναντήσετε συνολικά 7 τραγούδια, ανάμεσα τους και το πλατινένιο “TUCUTUM” που απολαύσαμε πέρσι το καλοκαίρι, καθώς και το τριπλά πλατινένιο viral “ZARI” με το οποίο η Μαρίνα Σάττι σαρώνει αυτή τη στιγμή στα παγκόσμια charts, μετά την εμφάνισή της στον τελικό της Eurovision. Ακόμα, το “P.O.P.” περιλαμβάνει το νέο single της Μαρίνας “LALALALA”, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε και στο YouTube μέσα από το super fun & πολύχρωμο βίντεο κλιπ σε σκηνοθεσία Billy King, το ξεσηκωτικό και με άρωμα Ελλάδας «Στην Υγειά Μας», το «Είμαι Καλά!!!!!!!» με τη συμμετοχή της viral life coach του TikTok Κατερίνας Σαλακά, το πιο cool 10λεπτο track της ελληνικής δισκογραφίας “MIXTAPE” με guest συμμετοχές από τους Λευτέρη Πανταζή, RACK, Έφη Θώδη, VLOSPA & OGE καθώς επίσης και την συγκινητική μπαλάντα «Αχ Θάλασσα» σε στίχους της Λένας Κιτσοπούλου.
more
Αθήνα
14
05
2024
Μαζί με τον Πάνο Κιάμο η Μαλού με το δικό της ιδιαίτερο στίγμα, η Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο Dj Pitsi. Ο Πάνος Κιάμος ξεκίνησε την καριέρα του στη μουσική στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και γρήγορα κατάφερε να κερδίσει την αγάπη του κοινού με τη χαρακτηριστική του φωνή και την παθιασμένη του ερμηνεία. Εκτός από την επιτυχημένη του πορεία στη μουσική, ο Κιάμος έχει κυκλοφορήσει πολλούς δίσκους με μεγάλες επιτυχίες και έχει πραγματοποιήσει αρκετές sold-out συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Είναι επίσης γνωστός για την ενεργή του παρουσία σε μουσικά σχήματα και νυχτερινά κέντρα, όπου συνεχίζει να απολαμβάνει μεγάλη δημοτικότητα.
more
12
05
2024
Σημειώνεται ότι η Ελβετία φιλοξένησε και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό το 1956 στο Λουγκάνο και στην συνέχεια το 1988 με το τραγούδι «Ne partez pas sans moi» που ερμήνευσε η Σελίν Ντιόν. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» συγκεντρώνοντας 547 βαθμούς και τη τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το «Teresa & Maria» και πήραν 453 βαθμούς.
more
11
05
2024
Ζωντανά από το Μάλμε της Σουηδίας και την Malmö Arena θεατές και τηλεθεατές θα απολαύσουν μία συναρπαστική βραδιά με πολλούς καλεσμένους και πολλά acts. Κεντρικές παρουσιάστριες του τελικού, όπως και των δύο ημιτελικών θα είναι η Malin Åkerman και η Petra Mede. Όπως ανακοίνωσαν οι συντελεστές του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η Charlotte Perrelli, η Carola και η Conchita Wurst πρόκειται να εμφανιστούν στη σκηνή της αρένας του Μάλμε για να αποδώσουν φόρο τιμής στους ABBA. Άλλωστε φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που οι ABBA κέρδισαν τον διαγωνισμό με το «Waterloo». Εκτός από το αφιέρωμα για τους ABBA στη σκηνή θα εμφανιστεί και η περυσινή νικήτρια του διαγωνισμού Loreen. Το πρώτο βραβείο της Eurovision διεκδικούν απόψε 26 συμμετοχές! Ανάμεσα σε αυτές είναι η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι και το «ZARI» που θα εμφανιστεί 12η και η Κύπρος με το τραγούδι «Liar» που ερμηνεύει η Silia Kapsis και θα εμφανιστεί 20η. Με τη σειρά που θα εμφανιστούν, οι 26 συμμετοχές του φετινού τελικού είναι: Σουηδία, Ουκρανία,  Γερμανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ισραήλ, Λιθουανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Λετονία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Ιταλία, Σερβία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Κύπρος, Ελβετία, Σλοβενία, Κροατία, Γεωργία, Γαλλία, Αυστρία. Τα αποτελέσματα του τελικού θα καθοριστούν από την ψηφοφορία του κοινού σε συνδυασμό με τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών. Δικαίωμα ψήφου στον σημερινό τελικό έχουν όλες οι διαγωνιζόμενες χώρες αλλά και όσες χώρες του πλανήτη θέλουν να συμβάλουν στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Οι ψήφοι αυτών θα συγκεντρωθούν και θα αποτελέσουν τη βαθμολογία μιας «έξτρα χώρας» η οποία λέγεται «Rest of the world». Το τηλεοπτικό κοινό θα μπορέσει να ψηφίσει κατά τη διάρκεια της βραδιάς μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων ή μέσω της εφαρμογής του διαγωνισμού (Eurovision app). Οι κριτικές επιτροπές των 37 χωρών έχουν ήδη ψηφίσει από τη χθεσινή γενική πρόβα. Φυσικά όμως οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και των δύο πλευρών θα γίνουν απόψε, στο τελευταίο κομμάτι της βραδιάς. Η ψηφοφορία των θεατών θα αρχίσει λίγο πριν από την παρουσίαση του πρώτου τραγουδιού. Οι τηλεθεατές στο σπίτι θα μπορούν να ψηφίζουν κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των χωρών, αντί να περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση της παρουσίασης όλων των συμμετοχών. Επιπλέον, οι φίλοι του Διαγωνισμού στις μη συμμετέχουσες χώρες (Rest of The World) έχουν πλέον, σχεδόν 24 ώρες για να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους τραγούδια, πριν από την έναρξη του τελικού. Τον Τελικό της 68ης Eurovision θα σχολιάσουν οι Θανάσης Αλευράς και Ζερόμ Καλούτα. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής θα ανακοινώσει η Έλενα Παπαρίζου.
more
10
05
2024
Η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το «ZARI» ήταν ανάμεσα στις χώρες που απέσπασαν μία θέση στην μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας. Οι υπόλοιπες χώρες που θα βρεθούν μαζί με την χώρα μας είναι η Λετονία η Αυστρία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, το Ισραήλ, η Εσθονία, η Ελβετία, η Γεωργία και η Αρμενία.
more
10
05
2024
Ξεσήκωσε το κοινό της 68ης διοργάνωσης, τραγουδώντας το διαχρονικό «My Number One» και χορεύοντας υπό τους ήχους της λύρας 19 χρόνια μετά την πρωτιά που έφερε στην Ελλάδα. Η σταρ επέλεξε να φορέσει μία εκθαμβωτική ολόσωμη φόρμα με 700.000 χιλιάδες κρύσταλλα του σχεδιαστή Βρεττού Βρεττάκου στα χρώματα του μπλε, του χρυσού και του κίτρινου συμβολίζοντας την ελευθερία, την δύναμη και το φως μέσα από αρχαϊκά μοτίβα.
more
Αθήνα
09
05
2024
Γνωστοί καλλιτέχνες και συνεργάτες του Αντώνη Τουρκογιώργη όπως ο Γιάννης Γιοκαρίνης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Κώστας Μπίγαλης, ο Πασχάλης και ο Τζόνι Βαβούρας βρέθηκαν στο κοιμητήριο όπου θάφτηκε ο αγαπητός τραγουδιστής. Πολλοί άφησαν στεφάνι προς τιμήν του, ευχόμενοι «καλό ταξίδι» και «καλή αντάμωση». Ιδρυτικό μέλος, μπασίστας και τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος «Socrates Drunk the Conium», ή απλώς «Socrates» - μαζί με τον Γιάννη Σπάθα και τον Ηλία Μπουκουβάλα - ο Αντώνης Τουρκογιώργης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Πέθανε την περασμένη Κυριακή του Πάσχα, σε ηλικία 73 ετών.    
more
09
05
2024
Η Ελλάδα θα διαγωνισθεί στην 3η θέση διεκδικώντας το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου. Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ ημιτελικό είναι: Μάλτα, Αλβανία, Ελλάδα, Ελβετία, Τσεχία, Γαλλία, Αυστρία, Δανία, Αρμενία, Λετονία, Ισπανία, Άγιος Μαρίνος, Γεωργία, Βέλγιο, Εσθονία, Ιταλία, Ισραήλ, Νορβηγία, Ολλανδία. Στον Β’ ημιτελικό σε μία σπέσιαλ εμφάνιση θεατές και τηλεθεατές θα απολαύσουν την Έλενα Παπαρίζου και το «Number One» που χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη θέση. Στη σκηνή θα εμφανιστούν επίσης η Σερτάμπ Ερενέρ και η Σαρλότε Περέλι.
more
08
05
2024
Το νέο της single με τίτλο «Παράνομα», πρόκειται για μία ερωτική μπαλάντα, γεμάτη συναισθήματα και μέσα από αυτή, η γνωστή ερμηνεύτρια, μας επανασυστήνεται. Το «Παράνομα» υπογράφουν καταξιωμένοι δημιουργοί, ο Γιάννης Φρασέρης με τον Χρήστο Σαντικάι στη μουσική, ενώ στους στίχους συναντάμε τον Γρηγόρη Βαξαβανέλη. Το νέο single της Τίνας Μελάς, οπτικοποιήθηκε υπό τη σκηνοθετική ματιά του Danny Ntarlas, σε ένας κινηματογραφικής αισθητικής music video, στο οποίο βλέπουμε την αγαπημένη ερμηνεύτρια, να δίνει εικόνα στους στίχους.
more
07
05
2024
Τους δύο ημιτελικούς (7 και 9 Μαΐου) και τον τελικό (11 Μαΐου) θα μεταδώσει η ΕΡΤ1 και το Δεύτερο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ.O Θανάσης Αλευράς και o Ζερόμ Καλούτα θα σχολιάσουν τους δύο ημιτελικούς και τον μεγάλο τελικό της Eurovision. Η Κύπρος εμφανίζεται στην 1η θέση του Α' ημιτελικού. Η σειρά εμφάνισης όλων των χωρών στον Α΄ ημιτελικό έχει ως εξής: Κύπρος, Σερβία, Λιθουανία, Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ουκρανία, Πολωνία, Κροατία, Ισλανδία, Γερμανία, Σλοβενία, Φινλανδία, Μολδαβία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο. Απόψε έχουν δικαίωμα ψήφου και θα παρουσιάσουν τα τραγούδια τους από τις «Big Five», η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθώς επίσης θα παρουσιαστεί και το τραγούδι της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες προκρίνονται απευθείας στον τελικό της διοργάνωσης. Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι «ZARI», θα εμφανιστεί στην 3η θέση του Β' ημιτελικού, στις 9 Μαΐου. Στον τελικό, στις 11 Μαΐου 2024, προκρίνονται απευθείας τα τραγούδια από τις «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και και η συμμετοχή της διοργανώτριας Σουηδίας, οι οποίες, για πρώτη φορά φέτος, θα παρουσιάσουν live τις συμμετοχές τους κατά τη διάρκεια των δύο ημιτελικών.
more
06
05
2024
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του, φίλοι και συνεργάτες τον αποχαιρέτησαν με αναρτήσεις μέσα από τα social media. Μέσω ανάρτησης, ο άλλοτε συνεργάτης του, Κώστας Μπίγαλης, αποχαιρέτησε τον Αντώνη Τουρκογιώργη, όταν πληροφορήθηκε τον θάνατό του: «Σήμερα έφυγε ο μεγάλος μουσικός, κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής, Αντώνης Τουρκογιώργης, να συναντήσει τον αδερφικό του φίλο, Γιάννη Σπάθα, το άλλο του μισό των θρυλικών Socrates Drank the Conium του κορυφαίου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών. Tony Power. Για πάντα». Ο Αντώνης Τουρκογιώργης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1951 και έγινε αρχικά γνωστός ως μπασίστας και τραγουδιστής των Socrates Drank the Conium. Υπήρξε ένας δυναμικός περφόμερ, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και ασυμβίβαστος στο σύνολό του, καλλιτέχνης. Αφοσιώθηκε στην ροκ μουσική και άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα. Μετά την διάλυση των Socrates, ο Αντώνης Τουρκογιώργης ακολούθησε σόλο καριέρα κάνοντας πολλές επιτυχημένες συνεργασίες. Το 2007 κυκλοφόρησε το αυτοβιογραφικό βιβλίο του, με τίτλο «Το Συγκρότημα» στο οποίο με χιούμορ και ζωντάνια καταγράφει πώς δημιουργείται ένα συγκρότημα με βάση την προσωπική του εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγει τη μουσική του πορεία από τα πρώτα του βήματα στη μουσική. Κομβικό σημείο βεβαίως του βιβλίου αποτελεί η περιπετειώδης και ανατρεπτική μουσική διαδρομή των σπουδαίων Socrates. Τον Απρίλιο του 2010 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας κατόπιν αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και έκτοτε δεν κατάφερε ποτέ να επανέλθει ουσιαστικά. Τον Οκτώβριο του 2018, οι φίλοι του έδειξαν πως δεν τον ξεχνούν και οργάνωσαν μια μεγάλη συναυλία με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξή του ώστε να ακολουθήσει αποκατάσταση σε ειδικό θεραπευτικό κέντρο. Μεταξύ άλλων, στην συναυλία τότε συμμετείχαν η Ελένη Βιτάλη, ο Βαγγέλης Γερμανός, η Γλυκερία, ο Χρήστος Δάντης, η Ελεονώρα και ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Κώστας Μπίγαλης, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και άλλα σημαντικά ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου. Προσωπικοί δίσκοι «Τα Μάτια 14» (1986) «Επεισόδιο» (1988) «Μόνον Όρθιοι» (1990) «Πυρ, Γυνή και Rock and Roll» (1991) (με τη Λίνα Μπαμπατσιά) «Βήματα» (1992) «Ουφ!» (1998) Με τους Socrates Drank the Conium «Socrates Drank the Conium» (1972) «Taste of Conium» (1972) «On the Wings» (1973) «Phos» (1976) «Waiting for Something» (1980) «Breaking Through» (1981) «Plaza» (1984)
more
Άγκυρα
02
05
2024
Κι αφού έκανε… όλη την Ελλάδα να συζητάει για το νέο της τραγούδι «Είπες», είχε έρθει η ώρα να κάνει χαμό και στο εξωτερικό. Έτσι κι έγινε... Ο λόγος για την Ήβη Αδάμου, η οποία τα έσπασε και στην Τουρκία με δύο sold out συναυλίες σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα. Η αγαπημένη τραγουδίστρια, η οποία βιώνει μια από τις καλύτερες περιόδους της καριέρας της, βρέθηκε στη γειτονική χώρα και χάρισε στους εκατοντάδες θαυμαστές της , που είχαν γεμίσει ασφυκτικά τους χώρους που εμφανίστηκε, δυο βραδιές που θα θυμούνται για πολύ καιρό. Η Ήβη Αδάμου ξεσήκωσε το κοινό, ερμηνεύοντας όλες τις επιτυχίες της, ενώ… πολλοί από τους θαμώνες ζητούσαν επιτακτικά να ακούσουν το «Είπες», όπου πολλοί εξ αυτών γνώριζαν ήδη τους στίχους, κάτι που δείχνει ότι το τραγούδι έχει ήδη ξεφύγει από τα σύνορα της Ελλάδας. Ωστόσο, η έκπληξη της βραδιάς ήρθε όταν η Ήβη Αδάμου τραγούδησε στα Τουρκικά, προκαλώντας έκπληξη και εντυπωσιάζοντας τους πάντες. Κι όλα αυτά, ενώ εδώ στην Ελλάδα το «Είπες» βρίσκεται για ακόμα μια μέρα στην πρώτη θέση των μουσικών τάσεων του Youtube αφού σε μόλις 11 ημέρες έχει ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο προβολές, ενώ «σαρώνει» και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα καθώς και στα social media, αφού το TikTok έχει βρει… το νέο του ύμνο. Η Ήβη Αδάμου όμως δεν έχει σκοπό να σταματήσει πουθενά... Ήδη εργάζεται πυρετωδώς και καταστρώνει τα επόμενα της σχέδια, ενώ ξεκινάει άμεσα την καλοκαιρινή της περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό! Μείνετε συντονισμένοι…γιατί αυτά είναι μόνο η αρχή!  
more